belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol
Események

VASÁRNAP

13

AUGUSZTUS

HÉTFŐ

14

AUGUSZTUS

KEDD

15

AUGUSZTUS

SZERDA

16

AUGUSZTUS

CSÜTÖRTÖK

17

AUGUSZTUS

PÉNTEK

18

AUGUSZTUS

SZOMBAT

19

AUGUSZTUS

VASÁRNAP

20

AUGUSZTUS

HÉTFŐ

21

AUGUSZTUS

KEDD

22

AUGUSZTUS

SZERDA

23

AUGUSZTUS

15. Országos Múzeumpedagógiai Évnyitó
15. Országos Múzeumpedagógiai Évnyitó

Helyszín: Szabadtéri Néprajzi Múzeum, Szentendre

DÁTUM
SZEPTEMBER
HÉTFŐ
25

A program 2006 óta a Múzeumok Őszi Fesztiváljának nyitórendezvénye, melyen átadásra kerülnek a Múzeumpedagógiai Nívódíjak. Az évek óta 250 főnél is több résztvevőt vonzó esemény a múzeumi szakemberek és pedagógusok számára megtartott szakmai konferencia, a múzeumok szolgáltatási, pedagógiai kínálatának seregszemléje is.

Az esemény célja, hogy elméleti előadások és gyakorlati bemutatók formájában ismertesse meg a múzeumi szakemberekkel és pedagógusokkal a legjobb, legújabb, innovatív múzeumpedagógiai megoldásokat; kiállításokat, programokat, módszereket.

ESEMÉNY RÉSZLETES LEÍRÁSA

15. alkalommal kerül megrendezésre a hazai múzeumi szakma egyik emblematikus rendezvénye, melyen idén is átadásra kerülnek a Múzeumpedagógiai Nívódíjak és harmadik alkalommal veheti át egy arra érdemes múzeumpedagógiai szakember a Szabadtéri Néprajzi Múzeum által alapított Múzeumpedagógiai Életműdíjat.

Az ünnepéles díjátadást ezúttal is szakmai konferencia követi, melyen idén a résztvevők betekintést nyerhetnek  a múzeumi és könyvtári szakma fejlesztését célzó "Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek" EFOP 3.3.3 VEKOP-16-2016-00001 projekt eddig elért és további várható eredményeibe a projekt múzeumi komponensére vonatkozóan.

Első kézből, a projekt szakmai megvalósítóitól, felkért külső szakértőitől illetve mintaprojektgazdáitól hangzanak el lényegi információk a múzeumi szakágat érintő kutatásokról, valamint az ezekre épülő módszertani fejlesztésekről, mintaprojektekről, továbbképzésekről és kiadványokról.

Az Évnyitók eddigi korreográfiájától kissé eltérve idén a projekt szempontjából négy központi jelentőségű témablokkba csoportosítva kerül sor átfogó előadásokra, valamint több kapcsolódó mintaprojektet illetve a projekt részét nem képező, de célkitűzésében rokonítható jó gyakorlatot is megismerhetnek az érdeklődők.

A tervezett témakörök:

  • Szolgáltató múzeum, minőségbiztosítás;
  • Korszerű múzeumi interpretáció, múzeumi digitalizáció  
  • Megújuló múzeumpedagógia és -andragógia, élethosszig tartó tanulás támogatása
  • Hátránykompenzáció ill. szakképzés támogatása múzeumi eszközökkel  

A fenti témakörökhöz várjuk 2017. augusztus 30-ig a már megvalósult jó gyakorlatok 8 percben történő előadására a jelentkezéseket az alábbi címre:  kovacs-nagy.szilvia@sznm.hu

Az évek során már hagyománnyá vált  délutáni workshopokra természetesen idén is sor kerül. Ezek a gyakorlati bemutatók, kísérőprogramok részben a projekt fókusztémáihoz kapcsolódnak, részben pedig a fennállásának 50. évfordulóját ünneplő Skanzen legfrissebb kiállításai és múzeumpedagógiai fejlesztései adják számukra az apropót.

A rendezvényen való részvételhez regisztráció szükséges.

A részletes programot és a regisztrációs felületet szeptembertől a MOKK honlapján tesszük közzé.