belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Ludwig Múzeum: szín/forma/tér/fény - Bauhaus színházi nyári tábor

A Bauhaus 100. Program a mának - Kortárs nézőpontok kiállításhoz kapcsolódóan egy öt napos nyári tábort, foglalkozás sorozatot valósítottunk meg, amely a kiállításban is megjelenő főbb kérdések, témák mentén szerveződött.

A szín, a forma, a fény, a mozgás megismerését elősegítő elméleti és gyakorlati feladatok, asszociációs játékok bevonásával, a Bauhaus pedagógiai gyakorlatára jellemző előkészítő kurzus elvét követtük. A délelőtt megszerzett elméleti tudást, a délutáni foglalkozások folyamán kísérletek, alkotótevékenységek során a gyarkoatba is áültethették a gyerekek. Az egymásra épülő napi tevékenységek eredményeképp a hét végére egy 5 perces színházi performansz jött létre.

A program a képzőművészeti alkotófolyamatokon túl a színházi készségek fejlesztésére is ugyanakkora hangsúlyt helyezett, melyhez drámainstruktor hallgatók tudását és gyakorlatát hívtuk segítségül. A napi foglalkozások visszatérő eleme volt a gyermekek mozgásának (mozgás általi tapsztalatszerzés, önkifejezés) fejlesztése.

Fotó: Ludwig Múzeum