belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Múzeumi iránytű 29.

A Múzeumi iránytű 29. számaként jelent meg a "Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek" című EFOP-3.3.3-VEKOP-16-2016-00001 azonosítószámú kiemelt projekt zárótanulmánya "Érték, hatás, változás. Írások A mi múzeumunk kiemelt projekt eredményeiről" címmel.

A kiadvány itt tölthető le.

Érték, hatás, változás című kötetünk tanulmányai a Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek (EFOP 3.3.3.-VEKOP-16-2016-00001) című kiemelt projekt múzeumi komponensének legfontosabb kutatási és módszertani eredményeit adják közre.

A projekt időtartama 36 hónap volt, de hatása minden bizonnyal túlnyúlik a megvalósítás időszakán. Értékét leginkább úgy fogjuk látni, ha a múzeumi szakemberek körében elindult szemléletváltás nemcsak folytatódni fog, hanem tovább is erősödik. Hatását nemcsak a múzeumi kiállítóterekben, de a bőröndmúzeumi programokon és a diákok múzeumhoz való viszonyában is szeretnénk megtapasztalni.

Reméljük, hogy a pedagógusok körében elindul egy olyan mélyreható változás, amely alkotó módon használja, beépíti a múzeumok nyújtotta széles körű tudást és élményt az iskolai mindennapokba.

A kiadványt azzal a nem titkolt céllal készítettük, hogy a projekt tevékenységeinek, eredményeinek megismerését, majd gyakorlati alkalmazását ösztönözzük a projekt lezárulását követően is.