belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol
Tanúsítványátadó egy egyedülálló, személyre szabott múzeumvezetői képzés végén
Ünnepélyes tanúsítványátadóval zárult a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ (MOKK) által kidolgozott, új képzési módszertannak számító Múzeumi Menedzserképzés. Az eseményen ezúttal 32 végzett résztvevő vehette át a képzés sikeres elvégzését igazoló tanúsítványát.
PONT ITT - Rendhagyó kiállításmegnyitó a Skanzenben
Az első világháborút sok szemszögből feldolgozták már múzeumi kiállítások: időrendi, hadsereg-történeti, egyéni sorsokat bemutató és egyéb tematikus módokon. Az 51 hónap – Lélekváltozás című kiállítás lélektani szempontból mutatja be a Nagy Háborút.
Újraindul az ingyenes akkreditált e-learning képzés a pedagógusok tudatos múzeumhasználatáért
A Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ (MOKK) ingyenesen igénybe vehető segítséget ad a Pedagógusok múzeumhasználati és múzeumpedagógiai módszertani alapképzése e-learning formában című továbbképzés elindításával.
Cselekvő közösségek – aktív közösségi szerepvállalás projekt : Először adták át a Közösségi múzeum elismeréseket a Múzeumok Majálisán!
16 közösségi részvételi alapon működő muzeális intézmény kapta meg a Nemzeti Múzeumban rendezett átadási ünnepségen az elismerést.
Mi kerüljön a múzeumi „tapas” tálra?: Óravázlatok helyett inkább jó ötleteket adjatok!
Ez a tanulság is elhangzott Discovering Museums, azaz Felfedező múzeumok – Digitális múzeumi tartalmak az oktatásért címmel szervezett nemzetközi konferenciánkon.
felhívás: Múzeumpedagógiai Nívódíj 2019-ben is!
Várhatóan idén is meghirdetésre kerül a legújabb múzeumpedagógiai programok megmérettetését és széleskörű megismertetését szolgáló elismerés!
Jelentkezz most!: PR, marketing, kommunikáció képzés
A nagy sikerre való tekintettel újra PR, Marketing, Kommunikáció képzést indítunk. Jelentkezési határidő: 2019. június 06.
Emojik helyett legyezőjáték: Miskolcon jártunk a KultúrBónusszal (XII. videóhírlevél)
Ilyen egy Teátrum tréning a Színészmúzeumban a kazincbarcikai Szalézi Szent Ferenc Gimnázium 11. osztályos tanulóival.
Múzeumok Őszi Fesztiválja számokban: Elérhető a 2018-as Múzeumok Őszi Fesztiválja értékelése
A 13. Múzeumok Őszi Fesztiválján hat héten át országszerte 70 településen 150 muzeális intézmény 646 féle programmal várta 165.607 látogatóját.
Nézze meg videóhírlevelünket!: Változatos módszertanok a MOKK képzésein
A prezentációs vizsgagyakorlattól, a csoportmunkán, jó gyakorlatok elemzésén és a projektmódszeren keresztül a külső helyszíni látogatásokig, próbainterjúkig terjed képzési módszertani palettánk.
Múzeumi iránytű sorozat: Megvásárolható a Múzeumi iránytű 12. kötete!
Rendelje meg most a Múzeumi iránytű sorozatunk Digitális múzeum című 12. kötetét.
A mi múzeumunk - projekthírek: Tudjon meg többet projektünkről!
A "Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek" projekt keretében kutatások, módszertani fejlesztések, mintaprojektek, képzések és szakmai disszemináció az esélyegyenlőség szerepének növelése, a hátrányos helyzetűek felzárkóztatása és a kulturális javakhoz való egyenlő hozzáférés lehetőségének megteremtése érdekében.
Cselekvő közösségek - Projekthírek: Kulturális közösségfejlesztés
Legyen képben, kövesse a "Cselekvő Közösségek - Aktív közösségi szerepvállalás" projekt híreit ide kattintva.
képzés: Válogasson akkreditált továbbképzéseink közül!
Folyamatosan lehet jelentkezni pedagógusoknak, és közgyűjteményi szakembereknek szóló akkreditált szakmai továbbképzéseinkre!
múzeumi a'la carte: Múzeumi foglalkozást vagy kiállítást keres?
Válasszon a Múzeumi a'la carte-kínálatából! Adatbázisunk a magyar múzeumok aktuális kiállításait és múzeumifoglalkozás-kínálatát tartalmazza, mobiltelefonon is kereshető formában. Próbálja ki Ön is!
hálózat: Múzeumi koordinátori hálózat
Országos lefedettség és információáramlás megyeszerte működő múzeumi koordinátoraink révén.
Tudástár: Tudástár
Szakmai kiadványoktól kezdve, a jó gyakorlatokat bemutató dolgozatokon át a tájékozódást segítő szakirodalmi ajánlóig mindent egy helyen megtalál!
E-learning: Ingyenesen elvégezhető továbbképzések
Tanuljon otthona kényelméből! Élvezze a távoktatás biztosította térbeli és időbeli szabadságot, és végezze el pedagógusoknak és múzeumi szakembereknek szóló tanfolyamainkat!