belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol
Események

PÉNTEK

14

SZEPTEMBER

SZOMBAT

15

SZEPTEMBER

VASÁRNAP

16

SZEPTEMBER

HÉTFŐ

17

SZEPTEMBER

KEDD

18

SZEPTEMBER

SZERDA

19

SZEPTEMBER

CSÜTÖRTÖK

20

SZEPTEMBER

PÉNTEK

21

SZEPTEMBER

SZOMBAT

22

SZEPTEMBER

VASÁRNAP

23

SZEPTEMBER

HÉTFŐ

24

SZEPTEMBER

Art Market Budapest 7. alkalommal
Art Market Budapest 7. alkalommal

Helyszín: Millenáris, Budapest

KEZDÉS
OKTÓBER
CSÜTÖRTÖK
12
BEFEJEZÉS
OKTÓBER
VASÁRNAP
15

A mintegy 6.200 négyzetméternyi kiállítási területen október 12-15. között közel 100 kiállító jóvoltából több mint 500 művész több ezer alkotása lesz megtekinthető és megvásárolható a budapesti Millenáris kiállítási csarnokaiban.

4 kontinens közel 25 országából érkeznek kiállítók Budapestre, miközben valamennyi jelentős hazai kortárs galéria is részt vesz az idei seregszemlén.

ESEMÉNY RÉSZLETES LEÍRÁSA

Az Art Market Budapest díszvendége idén az államalapításának 70. évfordulójára készülő Izrael, a közel-keleti ország művészetét az ebből az alkalomból létrehozott ART.ISRAEL-ART.IS.REAL kulturális fesztivál rendkívüli gazdagságban hozza el a budapesti közönségnek. A Belvárosban felállításra kerülő nagyméretű köztéri szobortól, a többek között magyar születésű jelentős izraeli művészeteket is bemutató tárlatokon át az Art Market Budapest helyszínén kiállításra kerülő különleges válogatásig több tucat izraeli alkotóval és műveikkel ismerkedhetnek meg az érdeklődők, de a széles választékban például Yossi Elad jeruzsálemi sztárséf budapesti vendégszereplésének is jut hely.

2017-ben is fókuszban marad a fotóművészet, a szervezők az Art Photo Budapest szekció keretében ezúttal is egy teljes kiállítási csarnokot szánnak annak a nemzetközi fotóművészeti válogatásnak, amely hangsúlyossá teszi és tovább erősíti Budapest pozícióját a nemzetközi művészeti életben. A továbbra is Közép- és Kelet-Európa egyetlen nemzetközi fotóvásáraként létrejövő nagyszabású bemutató a műfaj több külföldi sztárja mellett kiemelt szerephez juttatja az idén 80 éves, kolozsvári születésű Korniss Pétert is.

Az Art Market Budapest kiállítási anyaga mintegy 50 kapcsolódó eseménnyel, köztük olyan különleges csemegékkel egészül ki, mint a világ leghíresebb képhamisítójaként világhírűvé vált, magyar származású Elmyr de Hory életéről készült amerikai film közép-európai premierje, vagy a legendás Joseph Semah kifejezetten az Art Market Budapestre készült művészeti performansza.

forrás: www.lokal.hu

 

ÍZELÍTŐ A PROGRAMKÍNÁLATBÓL

 

INGYENES MAGYAR ÉS ANGOL NYELVŰ TÁRLATVEZETÉSEK AZ Art Market Budapest 2017 KORTÁRS KÉPZŐMŰVÉSZETI VÁSÁRON

Millenáris B-C-D épület
Találkozó: B épület, Meeting Point

Október 12. csütörtök
17:00 Magyar nyelvű tárlatvezetés

Október 13. péntek
16:00 Angol nyelvű tárlatvezetés
17:00 Magyar nyelvű tárlatvezetés

Október 14. szombat
14:00 Angol nyelvű tárlatvezetés
18:00 Magyar nyelvű tematikus tárlatvezetés – ART.ISRAEL - ART.IS.REAL

Október 15. vasárnap
14:00 Angol nyelvű tárlatvezetés
15:00 Magyar nyelvű tárlatvezetás
17:00 Magyar nyelvű tárlatvezetés

 

David Bowie 1982 - 1992 Tony McGee-től

Büszkén mutatjuk be David Bowie fényképeit az @ Art Market Budapesten a Millenáris Parkban.
Gyere el és merülj el David Bowie eredeti személyiségében a fényképek történetein keresztül. 


Tony McGee az egyik legelismertebb divatfotós, a kliensei közé tartoztak Tina Turner, George Michael, Kate Moss és David Bowie.

 
"Rettentően büszke vagyok, hogy bemutathatok és kiállíthatok az Art Market Budapest 2017 rendezvényen. A 8Privé céggel együttműködve egy kisebb fényképválogatást hozok, melyet 1982-1992 között készítettem a rock & roll ikonról. 
David és én 1977-ben ismerkedtünk meg a Cannes-i Filmfesztiválon. 1982-ben David egy példátlan, világhírű albumot készített a "Let's Dance"-t, ez volt az első professzionális munkám vele. Szakmai kapcsolatunk a következő 10 évben folyamatos volt, ezalatt David hatalmas változásokon ment keresztül melyeknek egészen közelről lehettem tanúja."
Tony McGee


Art Market Budapest nyitvatartása:
- Csütörtök (október 12) 11:00 - 20:00
- Péntek (október 13) 11:00 - 22:00
- Szombat (október 14) 11:00 - 20:00
- Vasárnap (október 15) 11:00 - 19:00

BELÉPÉS INGYENES!

 

REDISCOVER
- hogyan fedezte fel a globális művészeti piac a kelet-európai neoavantgárd fotóművészetet?

szombat18:3019:30, 
Millenáris, D épület - Inside Art terem

 Az 1960-as 70-es években a neo-avantgárd művészek Kelet-Európában földalatti mozgalmakban tevékenykedtek, mivel betiltották őket a kommunista rendszer elleni, kiállításaikban és performanszaikban megnyilvánuló kritikájuk miatt. Bár a kelet-európai neo-avantgárd kiindulópontjának tekintette az ezzel párhuzamos kortárs nyugat-európai tendenciákat, azoktól alapjaiban különbözött politikai természete miatt. Míg a konceptualizmus a nyugati világban a művészet természetéről vetett fel kérdéseket, és filozófiai problémákra összpontosított, a kommunista országok konceptuális művészete erős politikai felhangokat tartalmazott, ilyenformán a művészet kérdése a szabadság kérdése is lett egyben. Különböző okok miatt az elmúlt években ez a korszak – és különösen ennek az egykori Vasfüggöny mögötti képviselői – felkeltették a globális művészeti világ figyelmét.


Mi az oka a kelet-európai neo-avantgárd mostani felfedezésének? A fotográfia miért lett ilyen fontos alkotóeleme a kreatív folyamatnak akkor, illetve miért játszik ilyen jelentős szerepet ma a kelet-európai neo-avantgárd újrafelfedezésében? Mit hoz a jövő, és vajon meddig tart ez a piaci tendencia?

RÉSZTVEVŐK:
Maja & Reuben FOWKES - a Translocal Institute for Contemporary Art kurátorai, Budapest - London 
PŐCZE Attila – a Vintage Galéria tulajdonosa, Budapest 
Darko ŠIMIČIĆ - a Tomislav Gotovac Intézet kurátora, Zágrán

A BESZÉLGETÉST VEZETI: 
BEKE László – Munkácsy Mihály díjas művészettörténész, Budapest

 

További eseményekért ide kattintson