belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol
Események

PÉNTEK

19

ÁPRILIS

SZOMBAT

20

ÁPRILIS

VASÁRNAP

21

ÁPRILIS

HÉTFŐ

22

ÁPRILIS

KEDD

23

ÁPRILIS

SZERDA

24

ÁPRILIS

CSÜTÖRTÖK

25

ÁPRILIS

PÉNTEK

26

ÁPRILIS

SZOMBAT

27

ÁPRILIS

VASÁRNAP

28

ÁPRILIS

HÉTFŐ

29

ÁPRILIS

Budapest Artweek 2019
Budapest Artweek 2019

Helyszín: Budapest

KEZDÉS
ÁPRILIS
KEDD
09
BEFEJEZÉS
ÁPRILIS
VASÁRNAP
14

Budapest Art Weekhez évente számos kiállítótér, galéria és művészeti intézmény csatlakozik. 
A rendezvény évről évre megújul, így a modern és kortárs művészetnek mindig más és más arcát tudja megmutatni. Új helyszínek, új időszaki kiállítások, új kondíciók - minden tavasszal. 
Egyvalami azonban sosem változik: a cél, hogy minél több emberhez közelebb tudjuk hozni a képzőművészet világát. 

ESEMÉNY RÉSZLETES LEÍRÁSA

2019. tavaszán immár 4. alkalommal várják az érdeklődőket egy képzőművészeti programokban gazdag hétre a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretein belül. A Budapest Art Week az ország egyetlen olyan képzőművészeti eseménysorozata, mely galériákat, múzeumokat és kiállítótereket fog össze, hat napon át több mint kilencven kiállítással és azokhoz kötődő programokkal, közel hetven helyszínen várunk!


Ez a képzőművészettől hangos hét lehetőséget ad arra, hogy nemzetközi színtéren is elismert klasszikus, illetve újgenerációs galériák és vezető múzeumok gyűjteményeinek széles skálájából válogathassunk – mindezt egyetlen belépő megvásárlásával.

Az esemény célja, hogy a látogatók egyúttal aktív résztvevők is lehessenek: a programban helyet kapnak tárlatvezetések, workshopok, beszélgetések, filmvetítések és kiállításmegnyitók, valamint lehetőség nyílik az alkotókkal való találkozásra is. 

A gazdag programkínálatból szemezgettünk:

Április 9-én a Mikve Galériában (1014 Budapest, Palota út 1.) egy kerekasztal beszélgetés témája az orosz és a magyar kortársművészeti szcéna közötti párhuzamok, különös tekintettel az önszerveződő művészeti kezdeményezésekre

Április 9-12. között a Vasarely Múzeumban (nyitvatartási időben folyamatosan) a  Vasarely-művek, a fekete négyzetek és a digitális technika lesz a középpontban. A Vasarely 3.0 - interaktív vezetések a fekete négyzet körül című programon kiderül, hogy milyen lehetőségek rejlenek a fekete négyzetben. Kísérletezhetünk digitális kompozíciós lehetőségekkel, és haza is vihetjük a kész művet. Fényderül arra is, hogyan hangzana egy Vasarely-mű. Kísérletezzünk az interaktív zenei-vizuális installációval és szólaltassuk meg a formákat! A  Digitális Témahéthez is kapcsolódva ugyanitt pop up interkatív tér is lesz.

Idén először önálló művészetpedagógiai programot is indítanak: a BAW Közelítő Program keretében ingyenes múzeumpedagógiai foglalkozásokra várják az előzetesen regisztráló középiskolásokat, illetve a rajziskolába, rajzszakkörre, egyetemi előkészítőre, vagy művészeti OKJ-s képzésre járó tanulócsoportokat. 

A teljes programkínálat itt érhető el.