belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Tudta Ön, hogy az SZNM–MOKK volt az első múzeum Magyarországon, amely e-learning képzést dolgozott ki?

E-képzéseinkről bővebben itt olvashat.

E-learning

„Van, hogy a tudás ösvényén való haladás önmagában és önmagától is kellemes, különösen, ha egy izgalmas labirintusokkal teli út végén önmagunkra találunk.”

(Richard David Precht)

 

Kalandos útra invitáljuk a kedves látogatót. Fedezze fel képzéseink ösvényein a távoktatásban rejlő lehetőségeket! A pedagógusoknak, múzeumi és kulturális szakembereknek kidolgozott INGYENES e-learning képzéseinket  nem csak fenti célcsoportoknak ajánljuk, hiszen rajtuk kívül minden érdeklődő haszonnal forgathatja virtuális tankönyveinket.

 

Mi az e-learning?

Az e-learning szó az angol „electronic learning” kifejezésből ered (elektronikus tanulás), és minden olyan képzési formát magában foglal, amely a ma egyre inkább előtérbe kerülő elektronikus médián alapszik. Ennél azonban valójában sokkal többről van szó. Az internetes tanulás lehetőséget biztosít a hagyományostól eltérő tanulási formák, tanítási módszerek széles körben való elterjesztésére, alkalmazására.

 

Miért jó?

Az internetes tanulás rugalmassága lehetővé teszi a felhasználók számára a térbeli és időbeli szabadságot. Az érdeklődők helytől és időtől függetlenül elkezdhetik a tanulást. Saját időbeosztás szerint, otthonról is elvégezhető a kurzus, miközben az internetes tanulási forma nem vonja el a hallgatót a munkájától.

A szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum igazgatóságaként működő Múzeumi Oktatási és Képzési Központ az e-learninget, mint modern tanulási környezetet arra használja fel, hogy a lehető legszélesebben kiterjessze a képzéseket elvégzők körét, vagyis olyanok számára is hozzáférhetővé tegye a tananyagokat, akik idő hiányában vagy a nagy távolságok miatt nem tudnak részt venni a hagyományos képzéseken.

 

Hogyan használható?

A tanulási formák közül elsősorban az önálló tanulás az, amely kiemelkedő helyet foglal el az e-learning rendszerén belül. Szükség esetén konzultációra is lehetőség van e-mailes, telefonos vagy személyes megkeresés útján.

A kurzus eredményes elvégzésekor a hallgatók oklevelet kapnak, az e-képzések akkreditálását követően pedig a hagyományos tantermi képzéseken részt venni nem tudó érdeklődőknek is lehetőségük nyílik egy-egy képzés teljes értékű elvégzésére.

Távoktatás keretében jelenleg ötféle tanfolyamot kínálunk. Négy e-learning képzés múzeumi, kulturális szakembereknek szól, egy pedig pedagógusoknak.

 

Kulturális szakembereknek szóló továbbképzések:

  • Szórakoztatva tanulni, tanulva szórakozni – Projektmódszer a múzeumpedagógiában
  • "Érted?! - Értem!?" – Hogyan fogadjuk fogyatékos embertársainkat múzeumainkban
  • Hálózatosodás és együttműködés az iskolán kívüli szervezett tanulásban
  • Múzeumi kommunikáció az oktatás szolgálatában

Pedagógusoknak szóló továbbképzés:

  • Iskolák és múzeumok partnersége

 

Amennyiben regisztrálni szeretne az e-learning tanfolyamunkra, kattintson ide!