belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol
Események

HÉTFŐ

01

MÁJUS

KEDD

02

MÁJUS

SZERDA

03

MÁJUS

CSÜTÖRTÖK

04

MÁJUS

PÉNTEK

05

MÁJUS

SZOMBAT

06

MÁJUS

VASÁRNAP

07

MÁJUS

HÉTFŐ

08

MÁJUS

KEDD

09

MÁJUS

SZERDA

10

MÁJUS

CSÜTÖRTÖK

11

MÁJUS

Dátum kiválasztva: 2017. május 06.
KATEGÓRIA
KERESÉS

Konferencia a Nemzetközi Potsdami Játékvásárról és Képzési Fórumról

Kategóriák: konferencia, Helyszín: Budapest Orlay utca 2/b

Dátum:2017. május 06.

"A ember csak akkor játszik, ha a szó legszorosabb értelmében ember, és csak akkor egész ember, ha játszik" (Fr.Schiller).

 

Ez a játékértelmezés az alapgondolata a Bildungsveranstaltung Internationaler Spielemarkt Potsdamnak (a potsdami oktatási rendezvény nemzetközi játékvásár), melyet egyes német tartományokban (Berlin, Brandenburg, Sachsen-Anhalt, Sachsen és Thüringen) tanár továbbképzésként is elismerik.

 

26. évét töltötte be a Bildungsforum Internationaler Spielmarkt Potsdam című, tíz országot, több ezres közönséget mozgósító évenkénti nagyrendezvény. E hét végén vezető egyéniségei hazánkban vendégeskednek, és ismertetik gyakorlatukat, tapasztalataikat, tájékozódnak a hazai játékkultúráról.

 

A Spielemarkt célja, hogy a játék, mint kultúra alakító elem és innovációs lehetőség a pedagógiai cselekvés központjába kerüljön. Szeretne ökumenikus/internacionális hálózatává és fórumává válni azon határokat átívelő játékos kapcsolatoknak, amelyek a különféle iskolák (tanulás), templomok (spiritualitás) és más szociális munka (diakonikus cselekvések) találkozása során jön létre.

 

Részletek
 →