belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol
2019 ENCATC Congress : Jelen leszünk Dijonban az ENCATC konferenciáján
Az ezévi konferencián a KultúrBónusz kísérleti programról tart prezentációt a Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek projekt múzeumi komponensének egyik munkatársa.
játékos tudománykommunikáció: Komoly játékok: magas művészet és reciklált játékszerek
A képzőművészet, a természettudomány és a múzeumpedagógia inklúziója címmel tartott budapesti múzeumi koordinátorunk, Joó Emese ötletgazdag szakmai napot és workshopot a Deák17 Galériában
Felhívás: Nevezzen a Múzeumpedagógiai Nívódíj 2019-re!
2018. szeptember 1. és 2019. augusztus 1. között megvalósított, újszerű, ugyanakkor más muzeális intézmények számára is adaptálható múzeumpedagógiai kezdeményezésekkel és kapcsolódó kiadványokkal lehet nevezni. Nevezési határidő: 2019.08.16.
Az írásos felterjesztéseket 2019. augusztus 20-ig kérjük elküldeni.: Felhívás Múzeumpedagógiai Életműdíjra (2019)
A Skanzen által alapított elismerés a múzeumpedagógia területén dolgozó, több évtizede a pályán lévő szakemberek számára adományozható, akik saját múzeumi kereteiken túlmutató, kimagasló szakmai eredményeket értek el.
A pályázat benyújtási határideje: 2019. augusztus 15.: Ösztöndíjprogram Kárpát-medencei fiatal magyar múzeumi szakembereknek
Az ösztöndíj keretében 2019. szeptember 28. és október 26. között nyolc határon túli és két magyarországi szakember tölthet el egy hónapot az Országgyűlési Múzeumban.
Július 15-ig még lehet jelentkezni!: VIII. Országos és IV. Nemzetközi Múzeumandragógiai Konferencia
„MÚZEUMOK HATÁROK NÉLKÜL. ÖRÖKSÉG-TUDOMÁNY-TURIZMUS” című szakmai konferencia szeptember 9-10-én Nyíregyházán lesz a Pulszky Társaság – Magyar Múzeumi Egyesület, a Jósa András Megyei Hatókörű Városi Múzeuma és a MOKK szervezésében.
hazai jó gyakorlatok: Szolgáltató múzeumok nyomában
Kecskemét, Ópusztaszer, Szeged - a hat intézményének szolgáltató múzeumi jó gyakorlatait derítették fel a múzeumi koordinátorok legutóbbi szakmai tanulmányútjuk során.
külföldi jó gyakorlatok: A holland minta bátorságot ad
Az amszterdami tanulmányúton részt vett budapesti és vidéki múzeumi koordinátorokat kérdeztük a rendhagyó tapasztalatszerzés során megfogalmazódott gondolataikról.
Tanúsítványátadó egy egyedülálló, személyre szabott múzeumvezetői képzés végén
Ünnepélyes tanúsítványátadóval zárult a Múzeumi Menedzserképzés. Az eseményen ezúttal 32 résztvevő vehette át a képzés sikeres elvégzését igazoló tanúsítványát.
Kiállításrendezés képzésünk résztvevői alkották: PONT ITT - Vizsgakiállítás a Skanzenben
Az első világháborút sok szemszögből feldolgozták már múzeumi kiállítások: időrendi, hadsereg-történeti, egyéni sorsokat bemutató és egyéb tematikus módokon. Az 51 hónap – Lélekváltozás című kiállítás lélektani szempontból mutatja be a Nagy Háborút.
Jelentkezési határidő az augusztus 5-én induló kurzusra: 2019.08.01.: Ingyenes akkreditált e-learning képzés a pedagógusok tudatos múzeumhasználatáért
A Pedagógusok múzeumhasználati és múzeumpedagógiai módszertani alapképzése e-learning formában című továbbképzéssel ingyenesen és otthona kényelmében igénybe vehető segítséget adunk a pedagógusoknak.
Emojik helyett legyezőjáték: Miskolcon jártunk a KultúrBónusszal (XII. videóhírlevél)
Ilyen egy Teátrum tréning a Színészmúzeumban a kazincbarcikai Szalézi Szent Ferenc Gimnázium 11. osztályos tanulóival.
Nézze meg videóhírlevelünket!: Változatos módszertanok a MOKK képzésein
A prezentációs vizsgagyakorlattól, a csoportmunkán, jó gyakorlatok elemzésén és a projektmódszeren keresztül a külső helyszíni látogatásokig, próbainterjúkig terjed képzési módszertani palettánk.
Múzeumi iránytű sorozat: Megvásárolható a Múzeumi iránytű 12. kötete!
Rendelje meg most a Múzeumi iránytű sorozatunk Digitális múzeum című 12. kötetét.
A mi múzeumunk - projekthírek: Tudjon meg többet projektünkről!
A "Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek" projekt keretében kutatások, módszertani fejlesztések, mintaprojektek, képzések és szakmai disszemináció az esélyegyenlőség szerepének növelése, a hátrányos helyzetűek felzárkóztatása és a kulturális javakhoz való egyenlő hozzáférés lehetőségének megteremtése érdekében.
Cselekvő közösségek - Projekthírek: Kulturális közösségfejlesztés
Legyen képben, kövesse a "Cselekvő Közösségek - Aktív közösségi szerepvállalás" projekt híreit ide kattintva.
képzés: Válogasson akkreditált továbbképzéseink közül!
Folyamatosan lehet jelentkezni pedagógusoknak, és közgyűjteményi szakembereknek szóló akkreditált szakmai továbbképzéseinkre!
múzeumi a'la carte: Múzeumi foglalkozást vagy kiállítást keres?
Válasszon a Múzeumi a'la carte-kínálatából! Adatbázisunk a magyar múzeumok aktuális kiállításait és múzeumifoglalkozás-kínálatát tartalmazza, mobiltelefonon is kereshető formában. Próbálja ki Ön is!
hálózat: Múzeumi koordinátori hálózat
Országos lefedettség és információáramlás megyeszerte működő múzeumi koordinátoraink révén.
Tudástár: Tudástár
Szakmai kiadványoktól kezdve, a jó gyakorlatokat bemutató dolgozatokon át a tájékozódást segítő szakirodalmi ajánlóig mindent egy helyen megtalál!
E-learning: Ingyenesen elvégezhető továbbképzések
Tanuljon otthona kényelméből! Élvezze a távoktatás biztosította térbeli és időbeli szabadságot, és végezze el pedagógusoknak és múzeumi szakembereknek szóló tanfolyamainkat!