belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol
Események

CSÜTÖRTÖK

11

JÚLIUS

PÉNTEK

12

JÚLIUS

SZOMBAT

13

JÚLIUS

VASÁRNAP

14

JÚLIUS

HÉTFŐ

15

JÚLIUS

KEDD

16

JÚLIUS

SZERDA

17

JÚLIUS

CSÜTÖRTÖK

18

JÚLIUS

PÉNTEK

19

JÚLIUS

SZOMBAT

20

JÚLIUS

VASÁRNAP

21

JÚLIUS

Hands On! konferencia Frankfurtban
Hands On! konferencia Frankfurtban

Helyszín: Junges Museum Frankfurt

KEZDÉS
OKTÓBER
KEDD
22
BEFEJEZÉS
OKTÓBER
SZOMBAT
26

Az ezévi konferencián a KultúrBónusz kísérleti programról tar előadást a Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek projekt múzeumi komponensének egyik munkatársa október 24-én Frankfurtban a jó gyakorlatok szekcióban "CultureBonus – How to make museums more accessible for underprivileged students?" címmel.

 
 
ESEMÉNY RÉSZLETES LEÍRÁSA

Tizenkettedik alkalommal kerül megrendezésről a Hands In! nemzetközi múzeumi konferencia, melynek idén a  Junges Museum Frankfurt ad otthont.

Az október 22. és 26. között zajló eseményen a gyermekeknek szóló múzeumok és tudományos látogatóközpontok legfrissebb fejlesztéseiről, a múzeumi szcéne ezen szegmensét érintő új trendekről lesz szó plenáris előadásokon, interaktív és az exkluzív múzeumlátogatások alkalmával.

30 ország múzeumi szakembereivel lehet majd szakmai eszecserébe bonyolódni.

A társadalmi inklúzió kérdésével és a különböző közönségcsoportok speciális szükségleteivel és kiemelten fog foglalkozni a konferencia az All inclusive! mottó jegyében. Körbejárjuk, hogy a gyermekmúzeumok miként hasznosíthatják gyűjteményeiket a kultúrális örökséggel kapcsolatos tudás közvetítésére. A konferencia egyik célja az innovatív oktatási formák, különösen a digitális tanuláshoz köthető megoldások megvitatása.

Hands On! konferencia Frankfurtban

Az előadások három központi téma köré csoportosulnak:

Különböző látogatói csoportok és társadalmi inkúziók

A kulturális örökséget hozzáférhetőv tevő muzeális intézmények felelőssége, hogy lehetővé tegyék az ismeretszerzést a legkülönbözőbb jelenkori múzeumlátogatói csoportok (pl. interngenerációs, transzkulturális, eltérő társadalmi hátterű, különféle hátrányokkal bíró csoportok) számára. Hogyan tervezhetünk és üzemeltethetünk minél szélesebb igényeket kielégítő, valóban mindenkinek szóló,  “all-inclusive” kiállításokat és muzeális intézményeket?

Gyűjtemény alapú ismeretátadás

Hogyan tehetik a kulturális örökséget a műtárgyak felhasználásával még inkább megtapasztalhatóvá a gyermekek számára?  Hogyan válhatnak az általános múzeumlátogatókra szabott tárgyalapú kiállítások még vonzóbbá a családok és gyermekek számára?

Az ismeretátadás új formái: digitális tanulás

A múzeumok munkájára is nagy hatást gyakorol a digitális fordulat, a játékosítás és a megváltozott látogatói igények. Miként hasznosítható a digitális tanulás, mint eszköz a gyermekeknek szóló kiállítások és múzeumpedagógiai programok kidolgozásánál? A tanulás megszokott formái hogyan adaptálhatók az új szükségletekhez? Az ismeretátadás és tudásközvetítés új, formabontó kreatív módszerekről lesz szó.

 

Children in Museums Award díjátadó ünnepségre is a frankfurti konferencia keretében kerül majd sor.

A díjra esélyes intézmények listája itt érhető el:

https://www.hands-on-international.net/award-2019/ 

forrás:

http://www.hands-on-international.net/conferences/conference-2019/

Hands On! konferencia FrankfurtbanHands On! konferencia Frankfurtban