belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol
Mi kerüljön a múzeumi „tapas” tálra?: Óravázlatok helyett inkább jó ötleteket adjatok!
Ez a tanulság is elhangzott Discovering Museums, azaz Felfedező múzeumok – Digitális múzeumi tartalmak az oktatásért címmel szervezett nemzetközi konferenciánkon.
felhívás: Múzeumpedagógiai Nívódíj 2019-ben is!
Várhatóan idén is meghirdetésre kerül a legújabb múzeumpedagógiai programok megmérettetését és széleskörű megismertetését szolgáló elismerés!
Karrier, álláshirdetés: Oktatásszervezőt keresünk!
A Szabadtéri Néprajzi Múzeum az Országos múzeumi és könyvtári központi fejlesztés című, kiemelt projekt keretében oktatásszervező munkatársat keresünk. Jelentkezési határidő: 2019. május 31.
Külföldre mentünk múzeumi jó gyakorlatokért: Milyen kék az ég Amszterdam múzeumai fölött?
Ahol múzeumi koordinátoraink megfordultak: Amsterdam Museum, Anna Frank House, EYE Filmmuseum, Rijksmuseum, Van Gogh Museum, Hermitage Amsterdam, Verzetsmuseum, Oude Kerk, Scheepvaartmuseum
mi is ott leszünk: Találkozzunk a Múzeumok Majálisán a Skanzen Roburnál!
Jelentkezz most!: PR, marketing, kommunikáció képzés
A nagy sikerre való tekintettel újra PR, Marketing, Kommunikáció képzést indítunk. Jelentkezési határidő: 2019.május 31.
disszemináció: Amit már letettünk az asztalra!
A Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek projekt második mérföldkőig elért eredményeit sajtótájékoztatón mutattuk be Vitályos Eszter európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár részvételével.
Emojik helyett legyezőjáték: Miskolcon jártunk a KultúrBónusszal (XII. videóhírlevél)
Ilyen egy Teátrum tréning a Színészmúzeumban a kazincbarcikai Szalézi Szent Ferenc Gimnázium 11. osztályos tanulóival.
Múzeumok Őszi Fesztiválja számokban: Elérhető a 2018-as Múzeumok Őszi Fesztiválja értékelése
A 13. Múzeumok Őszi Fesztiválján hat héten át országszerte 70 településen 150 muzeális intézmény 646 féle programmal várta 165.607 látogatóját.
Nyerő kombináció: inspiráció, motiváció, 30 kredit! : Ingyenes akkreditált e-learning képzés a pedagógusok tudatos múzeumhasználatáért
A májusi e-learning képzésre a jelentkezés lezárult, a június elején induló turnusra a jelentkezési határidő: 2019.05.24.
Nézze meg videóhírlevelünket!: Változatos módszertanok a MOKK képzésein
A prezentációs vizsgagyakorlattól, a csoportmunkán, jó gyakorlatok elemzésén és a projektmódszeren keresztül a külső helyszíni látogatásokig, próbainterjúkig terjed képzési módszertani palettánk.
Múzeumi iránytű sorozat: Megvásárolható a Múzeumi iránytű 12. kötete!
Rendelje meg most a Múzeumi iránytű sorozatunk Digitális múzeum című 12. kötetét.
ingyenes továbbképzéseink 2018 - 2019-ben: Kövessen minket és jelentkezzen ingyenes képzéseinkre!
Ingyenes szakmai továbbképzéseket indítunk kulturális szakembereknek és pedagógusoknak. Kattintson ide és tudja meg, hogy melyik képzésünket mikor indítjuk!
efop 3.3.3. projekt: Kövesse a Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek projekt híreit
2017. február 1-én kezdetét vette a "Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek” című EFOP-3.3.3-VEKOP-16-2016-00001 azonosító számú projekt. A legfrissebb projekthírekért kattintson IDE.
A mi múzeumunk - projekthírek: Tudjon meg többet projektünkről!
A "Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek" projekt keretében kutatások, módszertani fejlesztések, mintaprojektek, képzések és szakmai disszemináció az esélyegyenlőség szerepének növelése, a hátrányos helyzetűek felzárkóztatása és a kulturális javakhoz való egyenlő hozzáférés lehetőségének megteremtése érdekében.
Cselekvő közösségek - Projekthírek: Kulturális közösségfejlesztés
Legyen képben, kövesse a "Cselekvő Közösségek - Aktív közösségi szerepvállalás" projekt híreit ide kattintva.
képzés: Válogasson akkreditált továbbképzéseink közül!
Folyamatosan lehet jelentkezni pedagógusoknak, és közgyűjteményi szakembereknek szóló akkreditált szakmai továbbképzéseinkre!
múzeumi a'la carte: Múzeumi foglalkozást vagy kiállítást keres?
Válasszon a Múzeumi a'la carte-kínálatából! Adatbázisunk a magyar múzeumok aktuális kiállításait és múzeumifoglalkozás-kínálatát tartalmazza, mobiltelefonon is kereshető formában. Próbálja ki Ön is!
hálózat: Múzeumi koordinátori hálózat
Országos lefedettség és információáramlás megyeszerte működő múzeumi koordinátoraink révén.
Tudástár: Tudástár
Szakmai kiadványoktól kezdve, a jó gyakorlatokat bemutató dolgozatokon át a tájékozódást segítő szakirodalmi ajánlóig mindent egy helyen megtalál!
E-learning: Ingyenesen elvégezhető továbbképzések
Tanuljon otthona kényelméből! Élvezze a távoktatás biztosította térbeli és időbeli szabadságot, és végezze el pedagógusoknak és múzeumi szakembereknek szóló tanfolyamainkat!