belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol
október 4-ig várjuk a jelentkezéseket: Kinek van egy múzeumpedagógiai jó gyakorlata?
Székesfehérváron a Hetedhét Játékmúzeumban „A játék csodái. Csodás játékok a múzeumban” címmel rendezzük meg november 4-5-én az Országos Múzeumpedagógiai Konferenciát, melyen két szekcióban adunk bemutatkozási lehetőséget a játék témához kapcsolódó múzeumpedagógiai jó gyakorlatoknak.
Meghosszabbított regisztráció szeptember 19. délig!: Regisztráljon most a 17. Országos Múzeumpedagógiai Évnyitóra!
Biztosítsa be helyét és legyen jelen szeptember 23-án a múzeumpedagógiai szakmai elismerések ünnepélyes átadásán, majd az ezt követő szakmai konferencián, melyet „Ezt is a háború hozta” címmel szervezünk a Skanzen Vigadóban.
Már megrendelhető!: Sokszínű múzeumpedagógia
A hazai múzeumok és közoktatási intézmények múzeumpedagógiával foglalkozó jeles szakembereinek írásai olvashatók a Foghtűy Krisztina és Kesik Gabriella által szerkesztett kötetben.
nemzetközi pályán: Dijontól, Brightonon és Frankfurton keresztül Tartiug
Idén ősszel több nemzetközi szakmai konferencián is a figyelem középpontjába kerülnek a „Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek” projekt „A mi múzeumunk” című múzeumi komponensének fejlesztései.
Szeptemberben debütál a Múzeumi iránytű sorozat legújabb kötete
Mitől marad versenyképes egy múzeum? Miben segít a szolgáltatói szemlélet elsajátítása? Hogyan erősíthető a látogatói igényekhez való sikeres alkalmazkodás? Módszertani segédletet és iránymutatást ad a Szolgáltató múzeum című kiadványunk.
rekord termés: Beérkezett nevezések a Múzeumpedagógiai Nívódíjra 2019
2019-ben rekord mennyiségű nevezés érkezett be a Múzeumpedagógiai Nívódíjra.
Bőröndbe zárt múzeum
2018-ban Múzeumpedagógiai Nívódíjas program lett a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum Bőröndmúzeum-programja is. Arról, hogy mit rejt ez a jelképes bőrönd, és hogy az elmúlt években hány településre jutottak el a foglalkozások és hány gyermek részesülhetett ezáltal múzeumi élményben. Erről Molnár József múzeumpedagógust kérdeztük.
Megváltozik az élet a Múzeumpedagógiai Nívódíjtól?
Milyen pozitív hatása van a Múzeumpedagógiai Nívódíjnak? Hogyan befolyásolja a látogatószámot? Hogy mennyiben változik meg a díjat elnyert múzeum élete arról az egyik tavalyi nyertes, a Tatabányai Múzeum vezetője Altdorferné Pál Gabriella és Kovács Éva Zsuzsanna múzeumpedagógus mesél.
játékos tudománykommunikáció: Komoly játékok: magas művészet és reciklált játékszerek
A képzőművészet, a természettudomány és a múzeumpedagógia inklúziója címmel tartott budapesti múzeumi koordinátorunk, Joó Emese ötletgazdag szakmai napot és workshopot a Deák17 Galériában
szeptember 9-10-én Nyíregyháza-Sóstón találkozik a szakma: VIII. Országos és IV. Nemzetközi Múzeumandragógiai Konferencia
„MÚZEUMOK HATÁROK NÉLKÜL. ÖRÖKSÉG-TUDOMÁNY-TURIZMUS” című szakmai konferencia szeptember 9-10-én Nyíregyházán lesz a Pulszky Társaság – Magyar Múzeumi Egyesület, a Jósa András Megyei Hatókörű Városi Múzeuma és a MOKK szervezésében.
külföldi jó gyakorlatok: A holland minta bátorságot ad
Az amszterdami tanulmányúton részt vett budapesti és vidéki múzeumi koordinátorokat kérdeztük a rendhagyó tapasztalatszerzés során megfogalmazódott gondolataikról.
Kiállításrendezés képzésünk résztvevői alkották: PONT ITT - Vizsgakiállítás a Skanzenben
Az első világháborút sok szemszögből feldolgozták már múzeumi kiállítások: időrendi, hadsereg-történeti, egyéni sorsokat bemutató és egyéb tematikus módokon. Az 51 hónap – Lélekváltozás című kiállítás lélektani szempontból mutatja be a Nagy Háborút.
Múzeumi iránytű sorozat: Megvásárolható a Múzeumi iránytű 12. kötete!
Rendelje meg most a Múzeumi iránytű sorozatunk Digitális múzeum című 12. kötetét.
A mi múzeumunk - projekthírek: Tudjon meg többet projektünkről!
A "Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek" projekt keretében kutatások, módszertani fejlesztések, mintaprojektek, képzések és szakmai disszemináció az esélyegyenlőség szerepének növelése, a hátrányos helyzetűek felzárkóztatása és a kulturális javakhoz való egyenlő hozzáférés lehetőségének megteremtése érdekében.
Cselekvő közösségek - Projekthírek: Kulturális közösségfejlesztés
Legyen képben, kövesse a "Cselekvő Közösségek - Aktív közösségi szerepvállalás" projekt híreit ide kattintva.
képzés: Válogasson akkreditált továbbképzéseink közül!
Folyamatosan lehet jelentkezni pedagógusoknak, és közgyűjteményi szakembereknek szóló akkreditált szakmai továbbképzéseinkre!
múzeumi a'la carte: Múzeumi foglalkozást vagy kiállítást keres?
Válasszon a Múzeumi a'la carte-kínálatából! Adatbázisunk a magyar múzeumok aktuális kiállításait és múzeumifoglalkozás-kínálatát tartalmazza, mobiltelefonon is kereshető formában. Próbálja ki Ön is!
hálózat: Múzeumi koordinátori hálózat
Országos lefedettség és információáramlás megyeszerte működő múzeumi koordinátoraink révén.
Tudástár: Tudástár
Szakmai kiadványoktól kezdve, a jó gyakorlatokat bemutató dolgozatokon át a tájékozódást segítő szakirodalmi ajánlóig mindent egy helyen megtalál!
E-learning: Ingyenesen elvégezhető továbbképzések
Tanuljon otthona kényelméből! Élvezze a távoktatás biztosította térbeli és időbeli szabadságot, és végezze el pedagógusoknak és múzeumi szakembereknek szóló tanfolyamainkat!