belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol
Események

SZERDA

16

OKTÓBER

CSÜTÖRTÖK

17

OKTÓBER

PÉNTEK

18

OKTÓBER

SZOMBAT

19

OKTÓBER

VASÁRNAP

20

OKTÓBER

HÉTFŐ

21

OKTÓBER

KEDD

22

OKTÓBER

SZERDA

23

OKTÓBER

CSÜTÖRTÖK

24

OKTÓBER

PÉNTEK

25

OKTÓBER

SZOMBAT

26

OKTÓBER

Jelen leszünk Dijonban az ENCATC konferenciáján
Jelen leszünk Dijonban az ENCATC konferenciáján

Helyszín: Burgundy School of Business, Dijon, Franciaország

KEZDÉS
OKTÓBER
SZERDA
02
BEFEJEZÉS
OKTÓBER
SZOMBAT
05

Az ezévi konferencián a KultúrBónusz kísérleti programról tart prezentációt a Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek projekt múzeumi komponensének egyik munkatársa.

ESEMÉNY RÉSZLETES LEÍRÁSA

Franciaországban, Dijonban szervezi meg október 2. és 5. között ezévi kongresszusát "Diversity and sustainability at work. Policies and practices from culture and education" címmel a kulturális menedzsmentet és irányelveket oktató tréningközpontokat tömörítő nemzetközi szervezet, az ENCATC (European Network of Cultural Administration Training Centres). 

A több mint 40 ország 150-nél is több oktatási és tréningközpontját felvonultató ENCATC 2019-ben a munkahelyi diverzitás és fenntarthatóság témáját kívánja körüljárni a kulturális és a kreatív szektorban, ahol az utóbbi években egyre inkább megfigyelhető a fenntarthatóság, mint intézményi gyakorlat növekvő hatása, elterjedése.

A konferencián górcső alá veszik, hogy mit jelent a kulturális szervezetek számára a fenntarthatóság, hogyan válhat elérhetővé ez a mára egyre nagyobb hangsúlyt kapó tényező, illetve a kultúra negyedik pilléreként hogyan képes hozzájárulni a maga eszközeivel a fenntartható fejlődés gazdasági, társadalmi és környezeti dimenzióihoz.

Megválaszolandó kérdés továbbá, hogy mit is jelent a fenntarthatóság fogalma a jelenlegi, változékony, bizonytalan, komplex és többértelmű világban, miként lehet újragondolni ebben a kontextusban a fenntarthatóságot.

Felvetődik az is, hogy az oktatási és képzési programokat hogyan lehetne megújítani esettanulmányokra alapozva a kulturális diverzitás eltérő módozatait illetve a fenntarthatóságra gyakorolt hatását szem előtt tartva. Hogyan dolgozhatók ki olyan kulturális módszerek melyek által kezelhetővé válik a bizonytalanság.

A meghívott előadók a legkülönfélébb perspektívákból fogják tárgyalni a témát: a kulturális és művészeti termelés diverzitásától kezdve, az eltérő közönség és célcsoportokon illetve a különféle kategóriák inklúzióján át a kreatív helyekig (co-working és inkubátorházak), vagy a különféle kormányzati és menedzsment modellekig.

A szakmai eseményen nyolc féle aktivitás közül választhatnak az érdeklődők: a szervezeti tagok fóruma, konferencia, díjátadó gála kutatóknak illetve ENCATC közösségeknek, oktatási és kutatási szekció, poszterkiállítás, kutatótábor egyetemistáknak és doktoranduszoknak, kulturális kirándulások

 

Az early bird jegyek (326 euro) augusztus 10-ig érhetőek el!

Regisztráció és további információ itt érhető el.

A részletes program itt olvasható.

forrás: https://www.encatccongress.org/