belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol
A kicsikre is gondolunk, startégiát alkotunk, adunk a minőségre, kameraképessé teszünk, segítünk magabiztosan és önazonosan kommunikálni.: Jelentkezzen áprilisban induló képzéseinkre!
2020. áprilisában hetente indítjuk továbbképzéseinket, melyeket Szentendrén a Szabadtéri Néprajzi Múzeum inspiráló környezetében szervezünk meg. Jelentkezzen már most!
Ahogy tetszik - válogasson múzeumvezetéshez segítséget nyújtó képzési moduljaink közül: Az első egyéni igényekre szabható múzeumi továbbképzés: Múzeumi menedzserképzés
Még van néhány hely a Múzeumi menedzserképzés az esélyteremtő köznevelés szolgálatában címmel induló tanfolyam március 9-én kezdődő Múzeumvezetési és államháztartási ismeretek című 60 órás moduljára! Jelentkezési határidő: 2020.02.28.
múzeumi iránytű sorozat: Tükör, iránytű és keretrendszer a minőségközpontú múzeumokért
Segítséget adunk a hazai muzeális intézményeknek az eddiginél nagyobb fokú tudatossághoz és a versenyképesség növeléséhez, a szolgáltató múzeum szemléletének elterjesztéséhez az „Úton a minőségmenedzsment felé. A múzeumi minőségmenedzsment-keretrendszer” című kiadványunkkal.
ÉRTÉK, HATÁS, VÁLTOZÁS – 36 HÓNAP A MÚZEUMOKÉRT ÉS A KÖNYVTÁRAKÉRT : LEZÁRUL A MÚZEUMI ÉS KÖNYVTÁRI FEJLESZTÉSEK MINDENKINEK PROJEKT
A kiemelt projektben elért eredményeket ismertették 2020. január 23-án a Szabadtéri Néprajzi Múzeumban tartott sajtótájékoztatón.
hasznos holmi: Fehér Könyv
A Közgyűjteményi Digitalizálási Stratégia keretében elkészült a Fehér Könyv, amely a közgyűjtemények digitalizálási munkájához szükséges szabványokat és módszertani segédleteket tartalmazza. Töltse le honlapunkról a Fehér Könyvet!
képzési naptár: Képzéseink 2020-ban
Tekintse meg jövő évi képzési naptárunkat, és válasszon akkreditált képzéseink közül. Várjuk jelentkezését!
online is letölthető kiadvány: Megjelent a MIKSZ – Útmutató az iskolai közösségi szolgálat múzeumi szervezéséhez
A módszertani kötet bemutatója alkalmából sajtótájékoztatót és iskolai közösségi szolgálatot teljesítő diákokat, valamint a témában kompetens pedagógusokat és múzeumi szakértőket bevonó módszertani napot tartottunk november 27-én.
Már megrendelhető!: Sokszínű múzeumpedagógia
A hazai múzeumok és közoktatási intézmények múzeumpedagógiával foglalkozó jeles szakembereinek írásai olvashatók a Foghtűy Krisztina és Kesik Gabriella által szerkesztett kötetben.
Múzeumi iránytű sorozat: Megvásárolható a Múzeumi iránytű 12. kötete!
Rendelje meg most a Múzeumi iránytű sorozatunk Digitális múzeum című 12. kötetét.
A mi múzeumunk - projekthírek: Tudjon meg többet projektünkről!
A "Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek" projekt keretében kutatások, módszertani fejlesztések, mintaprojektek, képzések és szakmai disszemináció az esélyegyenlőség szerepének növelése, a hátrányos helyzetűek felzárkóztatása és a kulturális javakhoz való egyenlő hozzáférés lehetőségének megteremtése érdekében.
képzés: Válogasson akkreditált továbbképzéseink közül!
Folyamatosan lehet jelentkezni pedagógusoknak, és közgyűjteményi szakembereknek szóló akkreditált szakmai továbbképzéseinkre!
múzeumi a'la carte: Múzeumi foglalkozást vagy kiállítást keres?
Válasszon a Múzeumi a'la carte-kínálatából! Adatbázisunk a magyar múzeumok aktuális kiállításait és múzeumifoglalkozás-kínálatát tartalmazza, mobiltelefonon is kereshető formában. Próbálja ki Ön is!
hálózat: Múzeumi koordinátori hálózat
Országos lefedettség és információáramlás megyeszerte működő múzeumi koordinátoraink révén.
Tudástár: Tudástár
Szakmai kiadványoktól kezdve, a jó gyakorlatokat bemutató dolgozatokon át a tájékozódást segítő szakirodalmi ajánlóig mindent egy helyen megtalál!