belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol
Események

SZOMBAT

13

ÁPRILIS

VASÁRNAP

14

ÁPRILIS

HÉTFŐ

15

ÁPRILIS

KEDD

16

ÁPRILIS

SZERDA

17

ÁPRILIS

CSÜTÖRTÖK

18

ÁPRILIS

PÉNTEK

19

ÁPRILIS

SZOMBAT

20

ÁPRILIS

VASÁRNAP

21

ÁPRILIS

HÉTFŐ

22

ÁPRILIS

KEDD

23

ÁPRILIS

Love Revolution és Múzeumi Negyed a Szigeten 2018-ban
Love Revolution és Múzeumi Negyed a Szigeten 2018-ban

Helyszín: Óbuda

KEZDÉS
AUGUSZTUS
SZERDA
08
BEFEJEZÉS
AUGUSZTUS
SZERDA
15

A Múzeumi Negyed idén is jó néhány hazai muzeális intézmény kihelyezett programjával, játékaival várja a szigetelőket.

További jó hír: a Szigetre kitelepülő múzeumok kiállításaira sértetlen napi vagy heti Sziget-karszalaggal fél áron tudsz bejutni augusztusban.

ESEMÉNY RÉSZLETES LEÍRÁSA

Nyitva 13:00 és 20:00 óra között

Aquincumi Múzeum – Több, mint múzeum. Ez Aquincum!

Pár száz méterre fesztivál területétől, 2000 évvel ezelőtt virágzó római település működött, ahol polgári lakóházak mellett fogadók, kocsmák és persze római fürdők is épültek. A közfürdőket nem csak a tisztálkodás, de a szórakozás miatt is felkereshették a rómaiak, akár napi rendszerességgel is és egyfajta közösségi térként működtek, ahol mindenki egyenlő volt, hiszen a ruhák, a hatalmi jelvények a vetkőzőben maradtak. A múzeum sátrában egy római kori fürdőt találhatnak a fesztiválozók, ahol nem csak egy medencében merülhetnek el, de eredeti receptek alapján készített és szabadon kipróbálható krémeket, kenőcsöket, párlatokat és illatanyagokat is találnak. Minden nap más kézműves foglalkozással várjuk az érdeklődőket, lesz fürdő-, szappangolyó és fürdősókészítés, levendulával töltött szemtakaró varrás, ékszerkészítés és római ruhakapcsolótű készítés is. A sátorban a játékos szellemű látogatók még egy ókori rejtély megoldásában is részt vehetnek és aki sikerrel jár, biztos nem marad jutalom nélkül!

Minden nap római és barbár harcosok verik le nálunk táborukat, sisakjaik, védőruházatuk, kardjaik, lándzsáik fel-, illetve kipróbálhatók, de a nap folyamán többször harci bemutatót is tartanak.

Minden út Aquincumba vezet, keressétek Hadrianus császár szobrát!

HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum

170 éves a Magyar Honvédség – 100 éves a Hadtörténeti Múzeum! Ismerd meg az 1848-1849-es forradalom idején született magyar katonaság történetét, felszerelését a kezdetektől napjainkig! Egy önismereti teszt segítségével járjuk körbe a korok katonáinak fegyverzetét, ebből megtudhatod, te melyik korban lennél alkalmas honvéd! Ha ez megvan, megmutatjuk, hol őrzik a magyar hadtörténet emlékeit immár 100 éve.

Iparművészeti Múzeum

A felújítás miatt bezárt főépület ikonikus motívumai jelennek meg az Iparművészeti Múzeum sátránál. Az üvegcsarnok, a lanterna, a felülvilágító ablak bámulatos alakzatai adják az óriás homokmandala vagy a szecessziós henna mintáit. A múzeum design gyűjteményének kedvenc műtárgyaiból Legyél Te a kurátor! címmel interaktív kirakós játékban állíthatod össze saját kiállításodat, és üzenetet is hagyhatsz a jövő Design Múzeumának!

Magyar Fotográfusok Háza – Mai Manó Ház

Selfie-workshopok és fotóperformanszok a Mai Manó Ház sátrában a Sziget idején! Ne maradj le David Smeulders Slowmography kurzusairól, keresd az alkotót a sátrunkban! A különleges hangulatú képeket készítő, saját maga által épített fényképezőgépet a holland fotográfus kifejezetten a Sziget fesztiválozóinak hozza el Magyarországra! Ezenkívül nyereményjátékokkal, kvízzel és babzsákos pihenővel várunk téged a Mai Manó sátrában.

A Nagymező utcai kiállítóterünkben Dana Lixenberg: Imperial Courts 1993-2015 című kiállításának magával ragadó, bensőséges portréit láthatod egy Los Angeles-i közösség tagjairól, bandaháborúkat, társadalmi feszültségeket, konfliktusokat átélő szülőkről és gyerekekről, akiknek életét az alkotó több mint két évtizedeken követte végig. A fotókat, videókat, fotókönyvet és interaktív webdokumentumfilmet is magába foglaló projekt 2017-ben elnyerte a világ egyik legrangosabb fotográfiai díját, a Deutsche Börse Fotográfiai Díjat.

Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum

Kockás pléd, zománcozott bögre, csíkos napernyő, kemping bútor szett…
Te is emlékszel a nagy családi nyaralásokra? Hogyan fértek el egy Ikarus 66-ban vagy Trabantban a nyári kempingezéshez nélkülözhetetlen felszerelések?
Ha két koncert között szívesen kikapcsolnál, látogass el a Közlekedési Múzeum standjához és ugorj fel a magyar ipari formatervezés egyik remekművére, ahol izgalmas workshopokon elevenítheted fel az úti emlékeidet, kalandjaidat!

Magyar Nemzeti Múzeum

Lépj be az MNM sátrába és éld át az 1848-as tavaszi forradalmakat Európa szerte! Gyere és játssz egyedi játék-installációinkkal: pörgesd meg a forradalmi szerencsekereket, ismerd meg a 19. század formabontó női sorsait, találkozz az 1849-es emigránsok kalandok életével egy óriás társasjáték segítségével! Szavalj, kvízezz, vagy bújj egy kurátor bőrébe! Készíts legyezőt és kokárdát, stencilezd a forradalom szereplőit pólódra és fesd magadra a forradalom és szabadság szimbólumait!

Magyar Természettudományi Múzeum és Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum, Győr közös sátra

Fonódjunk össze a természettel, ne ellene, hanem érte harcoljunk. Etnográfiai, embertani és állattani témájú tartalmakkal várunk. Női napozó, söröző barátok: csontvázak, koponyák, preparátumok. Antropológiai játék afrikai, ázsiai és európai koponyák segítségével. Állati és emberi szerelem - fedezd fel a nemek közötti különbséget! Különbözünk, mégis egyformák vagyunk? Design workshop praktikus ékszer- és táskakészítés az afrikai törzsi művészet formavilágának felhasználásával. Válogatás a Patkó Gyűjtemény afrikai műtárgyaiból Kitűzőkészítés.

Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ

Elég közel vagy? Rajzoljuk meg közösen a SZIGET fesztivál #WomenofSziget portréfalát: a Capa Központ Garry Winogrand: Women Are Beautiful című kiállításához kapcsolódóan fotófalat építünk a női Szigetlakók portréiból. Vándorfotósunkkal a Sziget bármely pontján, a Múzeumi Negyedben pedig sátorinstallációnkban idézd meg a történelem forradalmi nőalakjait, készíttesd el a fotódat és hagyj üzenetet a jövőnek a te saját forradalmi tettedről.

forrás: https://szigetfestival.com/hu/program#!/v/342/muzeumi-negyed

VISSZA