belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol
Események

CSÜTÖRTÖK

11

JÚLIUS

PÉNTEK

12

JÚLIUS

SZOMBAT

13

JÚLIUS

VASÁRNAP

14

JÚLIUS

HÉTFŐ

15

JÚLIUS

KEDD

16

JÚLIUS

SZERDA

17

JÚLIUS

CSÜTÖRTÖK

18

JÚLIUS

PÉNTEK

19

JÚLIUS

SZOMBAT

20

JÚLIUS

VASÁRNAP

21

JÚLIUS

Lyukas nap a Kiscelli Múzeumban
Lyukas nap a Kiscelli Múzeumban

Kategóriák:előadás, koncert, tárlatvezetés

Helyszín: Kiscelli Múzeum Kiscelli utca 108, Budapest, 1037

DÁTUM
JÚNIUS
SZOMBAT
29

A Fekete Lyuk - A pokol tornáca kiállításhoz csatlakozva a Kiscelli Kriptában múltidézés tárlatvezetéssel, szubkulturális előadással, aktuális zenekarok koncertjeivel és after partyval a Memento Mori Egyesület szervezésében.

ESEMÉNY RÉSZLETES LEÍRÁSA

A Memento Mori Egyesület szervezett már Lyukas esteket az egykori klubnak emléket állítva a csepeli Gyár-ban, majd a Szabad az Á pinceklubban is. A Fekete Lyuk - A pokol tornáca kiállításhoz csatlakozva a Kiscelli Kriptában a kiállításhoz kötődően a múltat is megidézzük, de a jelenlét is harapható lesz, zenészek és a Memento Mori összefogásával azt az alkotó szellemiséget kívánjuk a közönség elé vinni, ami a hajdani klubnak is fő mozgatórugója volt: szellemi elrugaszkodás, nem pedig a pokol tornácán tántorgás.Programok:

BALLA LÓRÁND kiállítás-kurátor tárlatvezetése egykori arcok kíséretében a Fekete Lyuk - A pokol tornácán kiállításán.

HALÁLVÁRÓK: A gruftik / Renkecz Anita (Memento Mori) előadása
A Fekete Lyuk egyik legmarkánsabb külsőségeivel bíró szubkulturális csoportja a gruftik voltak. Az Ifjúsági Magazin a 90-es évek elején cikkezett róluk, a "halál kultúrpesszimistáiról". Napjainkra eltűntek, vagy rejtettebb életmódot folytatnak? Honnan származnak zenei, irodalmi földrajzi gyökereik? Kultúrtörténeti körkép.

Koncertek:

ENTRÓPIA ARCHITEKTÚRA
Az Entrópia Architektúra fellépései mindig eseményszámba mennek, zenéjük mély-áramlású, a lét szélére invitálja a hallgatóit, hogy onnan visszaérkezve megtisztulásból, ütközőpontként, megkarcolódva, szembesülve életének labirintus – szablyájával, ősi források áramlataiban megmerítkezve egy új, addig nem ismert ösvényen folytassa életének menetét.

RAW MELODY MEN
A Raw Melody Men játszott már a Szabad az Á színpadán, oroszlánrészt vállalt a New Model Army segélykoncert (a banda stúdiója egy tűzesetben porig égett) szervezésében, ütős koncertet adott a 2012-es Fekete Zaj fesztiválon majd évről-évre játszottak ott sikerrel. Önálló (nem fesztivál) koncertet meglehetősen ritkán adnak, most az Army rajongók örömére ismét elhangzanak a legjobb nóták. Kiváló hangulatot teremtenek, nemcsak a New Model-t szeretőknek ajánlott!

KISS PÉTER
Az Autumn Twilight és Clue zenekarok frontembere akusztikus gitáron ad elő olyan számokat, ami a Fekete Lyuk Alternatív Zenei Játékain is szerepeltek, pl. Dead Can Dance, , Fields of the Nephilim, Stone Temple Pilots...

LIVINGTOTEM
"Kraak – rég­óta meghatározó figura a budapesti klubok industrial/EBM/wave/tribal/ambient típusú zenékkel büntető klubvilágában, de legalább ennyire elszánt és elhivatott elektronikus zenekészítő.A szerző értő figyelemmel kezeli és használja az elektronikus műfajok formanyelvét: a techno kalapácsütései, az elektro kattogása, a tribal törzsi hipnotikus ritmusai, az industrial sivárságot energiává transzformáló dühe mind ott lüktetnek a LivingTotem-ben."AFTERPARTY
Az egykori III/III-as (Fekete Lyuk utódnév) dj-k és vendégek közös zenei szettje megidézve a korabeli zenei repertoárt. 80-as évek ízvilág a sötét hullámoktól a kakastaréjon át az alternaívokig.

Forrás: https://www.facebook.com/events/299033027697431/