belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol
szenzációs örökségünk: Múzeumok Őszi Fesztiválja 2018
2018. október 1. és november 11. között ismét megrendezzük a nagysikerű országos rendezvénysorozatot, melynek ezévi jelmondata a kulturális örökség európai évéhez kapcsolódóan: „Szenzációs örökségünk!” A rendezvénysorozathoz csatlakozni kívánó muzeális intézmények július 6-ig adhatják postára a szándéknyilatkozatot, az online regisztráció és a programtervezet feltöltésének határideje pedig július 13.
Nevezési határidő: 2018. augusztus 15.: Múzeumpedagógiai Nívódíj 2018
Nevezni a 2017. szeptember 1. és 2018. augusztus 1. között megvalósított, újszerű, ugyanakkor más muzeális intézmények számára is adaptálható múzeumpedagógiai kezdeményezésekkel és kapcsolódó kiadványokkal lehet.
elismerés: Kiváló Múzeumpedagógus Díj 2018
A Szabadtéri Néprajzi Múzeum 2018-ban ismét odaítéli a Kiváló Múzeumpedagógus Díjat. Az írásos felterjesztéseket legkésőbb 2018. szeptember 10-ig kérjük elküldeni elektronikusan és postai úton.
ingyenes képzés: Hálózatosodjunk!
Jelentkezzen Hálózatépítés képzésünkre, mely a Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek projekt keretében ingyenesen elvégezhető. A képzést Szentendrén, 2018. július 30. és augusztus 3. között tartjuk. Jelentkezési határidő: 2018. július 10.
Mátyás az igazságos?: Sztereotípiákat lebontó vizsgakiállítás épült a Skanzen Pont Itt Galériájában
Áldás a magyarnak? címmel a 2018. áprilisától tartott Kiállításrendezés A-Z-ig című képzésünk lezárásaként vizsgakiállítás nyílt június 14-én a Skanzen Pont Itt Galériájában.
FIGYELEM!: Ajánló intézményvezetőknek a képzési tervek összeállításához
A MOKK ajánlja teljes képzési palettáját a muzeális intézményvezetők figyelmébe, különös tekintettel arra, hogy 32/2017. (XII. 12.) EMMI rendelet értelmében 2018. május 31-ig szükséges az öt éves képzési tervek összeállítása.
FONTOS: Új számlázási címe van a Szabadtéri Néprajzi Múzeumnak!
Tisztelt Beszállítóink! 2018. május 18-tól a Szabadtéri Néprajzi Múzeum számlázási címe módosult! Az új címünk: 2000 Szentendre, Sztaravodai út 75. Ettől a dátumtól (vagyis, ha a számla keltezése május 18, vagy későbbi dátumú), csak és kizárólag az erre a címre kiállított számlákat tudjuk befogadni. Megértésüket köszönjük!
Jelentkezzen most!: Kövessen minket és jelentkezzen ingyenes képzéseinkre!
Ingyenes képzéseket indítunk kulturális szakembereknek és pedagógusoknak A Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek projekt keretében. Kattintson ide és tudja meg, hogy melyik képzésre milyen határidővel és milyen feltétellel jelentkezhet.
efop 3.3.3. projekt: Kövesse a Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek projekt híreit
2017. február 1-én kezdetét vette a "Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek” című EFOP-3.3.3-VEKOP-16-2016-00001 azonosító számú projekt. A legfrissebb projekthírekért kattintson IDE.
kiemelt projekt: Kövesse a Cselekvő közösségek projekt híreit
A „Cselekvő közösségek – aktív közösségi szerepvállalás” EFOP-1.3.1-15-2016-00001 projekt legfrissebb híreiért látogasson el a projekt honlapjára.
Múzeumi iránytű sorozat: Megjelent a Múzeumi iránytű 12. kötete!
Megjelent a Múzeumi iránytű sorozat legújabb kötete Digitális múzeum alcímmel. Rendelje meg most!
A mi múzeumunk - projekthírek: Tudjon meg többet projektünkről!
A "Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek" projekt keretében kutatások, módszertani fejlesztések, mintaprojektek, képzések és szakmai disszemináció az esélyegyenlőség szerepének növelése, a hátrányos helyzetűek felzárkóztatása és a kulturális javakhoz való egyenlő hozzáférés lehetőségének megteremtése érdekében.
Cselekvő közösségek - Projekthírek: Kulturális közösségfejlesztés
Legyen képben, kövesse a "Cselekvő Közösségek - Aktív közösségi szerepvállalás" projekt híreit ide kattintva.
hálózat: Múzeumi koordinátori hálózat
Országos lefedettség és információáramlás megyeszerte működő múzeumi koordinátoraink révén.
Közösségek Hete: Együtt lenni, együtt tenni jó!
Rendezvénysorozatunkkal a közösségi kezdeményezések erejét, a társadalmi együttműködés és a lakosság aktív szerepvállalásának örömét kívánjuk láthatóvá tenni, melyre idén megújult programstruktúrával 2018. május 7. és 13. között kerül sor.
múzeumi a'la carte: Múzeumi foglalkozást vagy kiállítást keres?
Válasszon a Múzeumi a'la carte-kínálatából! Adatbázisunk a magyar múzeumok aktuális kiállításait és múzeumifoglalkozás-kínálatát tartalmazza, mobiltelefonon is kereshető formában. Próbálja ki Ön is!
képzés: Válogasson akkreditált továbbképzéseink közül!
Folyamatosan lehet jelentkezni pedagógusoknak, és közgyűjteményi szakembereknek szóló akkreditált szakmai továbbképzéseinkre!
Tudástár: Tudástár
Szakmai kiadványoktól kezdve, a jó gyakorlatokat bemutató dolgozatokon át a tájékozódást segítő szakirodalmi ajánlóig mindent egy helyen megtalál!
E-learning: Ingyenesen elvégezhető továbbképzések
Tanuljon otthona kényelméből! Élvezze a távoktatás biztosította térbeli és időbeli szabadságot, és végezze el pedagógusoknak és múzeumi szakembereknek szóló tanfolyamainkat!