belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Pedagógus Expo a Youtube-on.

Böjte Csaba OFM előadása a Pedagógus Expón itt érhető el.

Motivációs forgatagban a pedagógusokkal

A Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ is kiállítóstanddal volt jelen a hazai pedagógustársadalom egyik legnagyobb szakmai rendezvényén a Budapest Kongresszusi Központban 2018. február 24-én megrendezett Pedagógus Expón. A közel kétezer résztvevőt vonzó eseményt azzal a céllal szervezték meg, hogy a pedagógusok számára egész napos motivációs forgatag keretében a hivatásukhoz szükséges munícióval szolgáljon, inspirációkat és szakmai információkat, módszertani megoldásokat, együttműködő partnereket kínáljon közel 50 féle szakmai kiállító felvonultatásával és olyan neves előadók megszólaltatásával, mint például Böjte Csaba, Bagdy Emőke szakpszichológus és pszichoterapeuta vagy Szabó Péter motivációs tréner, annak érdekében, hogy újra pozitív élmény legyen a tanítás.

Motivációs forgatagban a pedagógusokkal

A Pedagógus Expón a Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek című EFOP-3.3.3-VEKOP-16-2016-00001 azonosítószámú projektkeretében pedagógusoknak kidolgozott továbbképzésünket, a Pedagógusok múzeumhasználati és múzeumpedagógiai módszertani alapképzést népszerűsítettük szórólapokkal és személyesen átadott – az oktatási csoport vezetőjétől származó  - információkkal, valamint az iskolai csoportok múzeumlátogatásának megtervezését megkönnyítő Múzeumi a’la carte adatbázist igyekeztünk megismertetni minél több pedagógussal.

Motivációs forgatagban a pedagógusokkal

Az Élmény és Pedagógia hívószavakat viselő Pedagógus Expón való megjelenésünknek külön apropót adott, hogy a PAT akkreditációval rendelkező, így a pedagógusok továbbképzési rendszerében is beszámítható, e-learninges és blended formában egyaránt elvégezhető Pedagógusok múzeumhasználati és múzeumpedagógiai módszertani alapképzés következő turnusát áprilisban indítjuk Szentendrén.

Az ingyenesen elvégezhető képzés célja, hogy az élménypedagógiai eszközöket alkalmazó múzeumi tanulási módszerek megismerésével a pedagógusok hatékonyabban tudják elősegíteni a gyerekek tanulás iránti pozitív attitűdjének kialakulását, képesek legyenek a korszerű múzeumi ismeretátadási módszereket beépíteni a tantárgyi oktatási és óvodai nevelési struktúrába. A képzésen szerzett ismeretek minden múzeumtípus esetében és minden tantárgyra vagy óvodai foglalkozásra vonatkozóan alkalmazhatóak.

A résztvevők az elméleti tudást 15 órás e-learning képzésen sajátítják el, a múzeumi helyszínen zajló 15 órás tantermi képzésen pedig múzeumpedagógus mentorok segítségével  múzeumlátogatást dolgoznak ki.

A Pedagógus Expo-n az óvodapedagógusok részéről fokozott érdeklődés mutatkozott a képzési információkat illetve a MOKK tevékenységét illetően. Az Expo-val egy időben Pécsen megrendezett februári képzésünk is nagyon kedvező visszhangra talált a résztvevő pedagógusok körében. Egy frappáns véleményező szerint: "a konyha szuper, az alapanyag kiváló, a fűszerek és hozzávalók szintén. Hát még a szakácsok!"

Tudjon meg többet a Pécsen sikerrel lezajlott, pedagógusoknak szóló továbbképzésünkről az alábbi linken keresztül:

http://mokk.skanzen.hu/a-konyha-szuper,-az-alapanyag-kivalo-egy-pedagogus-tovabbkepzes-muzeumi-tapasztalatai.html

Jelentkezési határidő a szentendrei turnusra: 2018. március 19. éjfél

Természetesen gondolunk az ország más részén működő pedagógusokra is, így a Pedagógusok múzeumhasználati és múzeumpedagógiai módszertani alapképzés harmadik turnusát Debrecenben szervezzük meg május 12-én és június 2-án, a debreceni továbbképzésre április 19-ig várjuk a regisztrációkat.

A pedagógusoknak szóló képzésünkről részletes információ és a jelentkezési felület az alábbi linken keresztül érhető el: http://mokk.skanzen.hu/pedagogusok_muzeumhasznalat_1.html

A képzés folyamatosan elvégezhető e-learning formában is. Ezzel kapcsolatban további információ az alábbi linken érhető el:

http://mokk.skanzen.hu/pedagogusok-tovabbkepzese-muzeumhasznalat-2-pedagogusoknak.html


Nyitólap

 

 

eseménynaptár


  OKT 19
  péntek
 
Konferencia: Gyűjteménymenedzsment a közösségi múzeumban
  OKT 26
  péntek
 
Digitális kalandjáték tervezése örökségi helyszínekre - szakmai nap a Matrica Múzeumban
  NOV 05
  hétfő
 
X. Országos Múzeumpedagógiai Konferencia
  NOV 06
  kedd
 
XX. Országos Közoktatási Szakértői Konferencia
  NOV 27
  kedd
 
MuzeumDigit Konferencia 2018
HKSZCSPSZV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

OKTÓBER

17

SZERDA

legfrissebb híreink


2018. 10. 05.
Október 10-ig lehet jelentkezni a KÖME látogatókutatással kapcsolatos konferenciájára
2018. 09. 24.
Folytatódik a Pilla a tokban előadássorozat 2018 őszén is
2018. 09. 11.
Angol nyelvű online kurzus indul októberben: Alapvető digitális készségek múzeumi szakemberek számára
2018. 09. 11.
Megjelent Az év kiállítása 2019 díj pályázati kiírása
Magyar Múzeumok


2018. 10. 17.
Szemünk előtt a végtelen: Kívül – Szonda a jövőbe
2018. 10. 17.
Az író találkozása Földünk óriásbogarával – Avagy a kapocs a szépirodalom és a természettudományos múzeumi gyűjtemény között
2018. 10. 16.
Kortárs
2018. 10. 16.
Az év legjobb kortárs művészeti kiállítása díjra jelölték a Ludwig Múzeum egyik idei tárlatát
Skanzen hírek


2018. 10. 11.
Mesterek oskolája a Skanzenben
2018. 09. 20.
Elindult a SkanzenBlog
2018. 07. 13.
Programok a nyári szünidőre a Skanzenben
2018. 05. 09.
Open air museums in Central-Europe. Developing museums and local communities in VisegrádGroups