belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol
Események

VASÁRNAP

21

ÁPRILIS

HÉTFŐ

22

ÁPRILIS

KEDD

23

ÁPRILIS

SZERDA

24

ÁPRILIS

CSÜTÖRTÖK

25

ÁPRILIS

PÉNTEK

26

ÁPRILIS

SZOMBAT

27

ÁPRILIS

VASÁRNAP

28

ÁPRILIS

HÉTFŐ

29

ÁPRILIS

KEDD

30

ÁPRILIS

SZERDA

01

MÁJUS

MUZEUM@DIGIT 2015
MUZEUM@DIGIT 2015

Kategóriák:konferencia

Helyszín: Magyar Nemzeti Múzeum, Díszterem 1088 Budapest, Múzeum krt. 14–16.

KEZDÉS
NOVEMBER
KEDD
03
BEFEJEZÉS
NOVEMBER
SZERDA
04

A Magyar Nemzeti Múzeum Országos Muzeológiai Módszertani és Információs Központja idén harmadik alkalommal rendezi meg a Konferenciát.

ESEMÉNY RÉSZLETES LEÍRÁSA

A múzeumi és más közgyűjteményi területen dolgozó kollégák számára szervezett kétnapos rendezvény célja, hogy nemzetközi kitekintéssel bemutassák és megvitassák a digitális múzeum, a múzeumi digitalizálás újdonságait, jelenlegi trendjeit és perspektíváit, valamint az internet alapú (webes) megjelenési formákat.

2015-ben nagy hangsúlyt fektetnek a területet érintő aktuális kérdésekre és a múzeumokban alkalmazható innovatív technológiákra, így a tervezett témák között megtalálhatóak a múzeumok társadalommal való együttműködésének lehetőségei, a felhő alapú szolgáltatások jogi vonatkozásai, az adatvizualizáció, valamint a digitális technológia által nyújtott lehetőségek (storytelling, gamification a múzeumokban, stb.).

A rendezvény két napja során magyar és külföldi előadóktól közel húsz előadást hallgathatnak meg az érdeklődők, az idegennyelvű prezentációkhoz – természetesen – tolmácsolást biztosítanak.

Idén új nemzetközi programmal bővül a rendezvény, 2015-ben a konferenciához kapcsolódóan rendezik meg az ICOM Új Múzeumi Audiovizuális, Kép- és Hangtechnológiák Nemzetközi Bizottságának (AVICOM) éves fesztiválját, a F@IMP Fesztivál 2015 díjkiosztó gáláját is, melynek során az elmúlt év legsikeresebb projektjeit díjazzák. A konferencia ideje alatt a díjazott produkciók egy kiállítás keretében megtekinthetők lesznek, valamint a fesztivál versenyzői közül több audiovizuális, digitális projekt is bemutatkozik majd a két nap során.

A konferencián a hivatalos program mellett idén is lehetőség nyílik a múzeumi digitalizálás és informatika területéhez kapcsolódó piaci szereplők tevékenységének megismerésére.

A konferencia tervezett témái:

  • Audiovizuális és hangarchívumok megőrzése
  • Kortárs digitális művészeti alkotások megőrzése
  • Múzeumok és a technológia
  • A Grand Zero Museum
  • Új technológiák az egyetemi múzeumokban
  • A Museum Geek Project
  • Gamification a múzeumokban
  • Együttműködés az online közösségekkel a közgyűjteményekben
  • Felhő alapú szolgáltatások jogi vonatkozásai
  • Reciproque – Multimédia design a múzeumok és kulturális intézmények szolgálatában
  • A digitális kulturális örökség jogi problémái
  • Adatvizualizáció

A program folyamatosan bővül, a változtatás jogát a szervezők fenntartják!

A konferencia helyszíne: Magyar Nemzeti Múzeum, Díszterem

1088 Budapest, Múzeum krt. 14–16.

A konferencia időpontja: 2015. november 3–4.

A konferencia regisztrációs díja 6000 Ft/fő, amely tartalmazza az előadásokon való részvétel mellett mindkét napra a menüebédet és az első esti állófogadást. Főiskolai, egyetemi hallgatók számára diákigazolvány bemutatása ellenében kedvezményes belépőt biztosítanak 3000 Ft-ért, amely azonban nem tartalmazza az ebédet és az állófogadást. A hallgatók számára lehetőség van egynapos részvételre is szintén 3000 Ft-ért, melyhez a konferencia anyagai mellett az aznapi ebédet is biztosítják.

Az eseményre szeptember közepétől lehet regisztrálni, addig is jegyezzék fel az időpontot és kérjük, hívják fel érdeklődő kollégáik, ismerőseik figyelmét is a konferenciára!