belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol
?Ha tetszett a kiállítás, a csillagra kattintva értékelheti. A kiállítást a Facebookon is ajánlhatja a Facebook Tetszik gomb segítségével. Kérjük, az oldal alján írja meg véleményét vagy tekintse meg, mások hogyan vélekedtek a kiállításról
Varázsterem

(6. emelet, 703. terem) A Varázsterem interaktív eszközei a fizikai jelenségek megértését „kézzelfogható” módon segíti. Az ide ellátogatók érdekes, saját maguk által elvégezhető kísérleteken keresztül ismerkedhetnek meg alapvető fizikai jelenségekkel, tudományos „játékokat” játszhatnak.


Helyszín: Eger, Varázstorony - Eszterházy Károly Egyetem Spekula Csillagvizsgáló, Esterházy Károly tér 1.

Célcsoport: általános iskolások, családok, demenciában szenvedők, értelmi sérültek, felnőttek, felsőoktatásban tanulók, gyógypedagógusok, középiskolások, mozgáskorlátozottak, múzeumpedagógusok, nyugdíjasok, önkéntesek, óvodások, pedagógusok, siketek és nagyothallók, speciális igényű gyermekek, szülők, vakok és gyengénlátók


Bővebb infromáció: https://www.varazstorony.hu/varazsterem.php


Kakuk Dániel
Megközelítés:

Autóval az Eszterházy Károly Egyetem főépületét a Líceumot keressük a Bazilikával szemben. GPS koordináták: É.sz.: 47.900031 K.h.: 20.375866

Gyalogosan:

  • A vasútállomás mögött található Ady Endre úton bal kéz felé (észak felé) indulva és utána áthaladva az Érsekkerten elérünk a Klapka György út és az Egészségház út kereszteződéséhez. Végig sétálva az Egészségház úton átérünk a Kossuth Lajos útra, ahol bal kéz felé fordulva pár méter után megérkezünk az Eszterházy térre.
  • A vasútállomás főbejáratán kilépve végig haladhatunk a Vasút úton egészen a Deák Ferenc útig. A Deák Ferenc úton jobb kéz felé (észak felé) fordulva végig sétálhatunk a Deák Ferenc úton egészen az Eszterházy térig.

  • A távolsági buszpályaudvarról a Bazilika felé elindulva pár méter után megérkezünk az Eszterházy térre, a Bazilikával szemközt.

Helyijáratú autóbusszal:

  • A vasútállomás főbejáratán kilépve végig haladhatunk a Vasút úton egészen a Deák Ferenc útig. Itt találjuk a helyijáratú buszmegállót, ahonnan a 11-es, 12-es és 14-es számú buszokkal tudunk eljutni a Gárdonyi Géza Színház buszmegállójáig, ahonnan már csak pár méter séta az Eszterházy Károly Egyetem főépülete a Líceum.

Címkék:

pedagógus-igazolványra szóló kedvezmény, wifi

Varázsterem

(6. emelet, 703. terem)

A Varázsterem interaktív eszközei a fizikai jelenségek megértését „kézzelfogható” módon segíti. Az ide ellátogatók érdekes, saját maguk által elvégezhető kísérleteken keresztül ismerkedhetnek meg alapvető fizikai jelenségekkel, tudományos „játékokat” játszhatnak. A kísérletek sora a mechanikaitól az optikai eszközökön keresztül az elektromágneses érdekességekig terjed. Működtetésük élményt okoz nem csak a diákoknak, hanem a felnőtt látogatóknak is. Többször elhangzik tőlük: „Ha nekem, annak idején így tanították volna a fizikát, biztosan megszerettem volna”. Sokan visszaemlékezve, élményszerűen idézik fel Öveges professzor televíziós kísérleteit.


Nyitva tartás:

Nyitvatartás:

Március 15-től április 30-ig:
Hétfő kivételével mindennap 9:30-15:30-ig
Május 1-től augusztus 31-ig:
Mindennap 9:30-17:30-ig
Szeptember 1-től szeptember 30-ig:
Hétfő kivételével mindennap 9:30-17:30-ig
Október 1-től október 31-ig:
Hétfő kivételével mindennap 9:30-15:30-ig
November 1-től március 15-ig:
Hétfő kivételével mindennap 9:30-13:30-ig
December 18-től január 7-ig:
ZÁRVA TARTUNK!
Pénztár zárás: nyitvatartás vége előtt fél órával!További kereséshez válasszon régiót, dátumot, kiállítást vagy közönségprogramot:

ÉV

HÓNAP

NAP

KIÁLLÍTÁSOK
FELNŐTT ÉS CSALÁDI PROGRAMOK
KERESÉS

À la carte múzeumok listája

Szakképzéshez kapcsolódó múzeumi foglalkozások

Iskolai közösségi szolgálat múzeumban

Képzések pedagógusoknak, óvodapedagógusoknak, pedagógusjelölteknek

Önkéntes munka múzeumban

Ünnepekhez, jeles napokhoz kapcsolódó közönségprogramok

Regisztráció és szerkesztőfelület múzeumoknak

KultúrBónusz