belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol
Megváltozik az élet a Múzeumpedagógiai Nívódíjtól?
Milyen pozitív hatása van a Múzeumpedagógiai Nívódíjnak? Hogyan befolyásolja a látogatószámot? Hogy mennyiben változik meg a díjat elnyert múzeum élete arról az egyik tavalyi nyertes, a Tatabányai Múzeum vezetője Altdorferné Pál Gabriella és Kovács Éva Zsuzsanna múzeumpedagógus mesél.
NA EZT TESSÉK UTÁNUK CSINÁLNI!: Augusztus 23-ig még szabad a pálya!
A Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum, a Tatabányai Múzeum Bányászati Múzeum és Ipari Skanzen, a Szabadtéri Néprajzi Múzeum érdemelte ki tavaly a Múzeumpedagógiai Nívódíjat. Az elismerésre idén is nevezni lehet az előírt dokumentáció hiánytalan és határidőre benyújtásával.
Ismerje meg a múzeumi élménypedagógia módszereit: Képzés a legmodernebb formában, a hatékony múzeumhasználatért
Augusztusban is indít otthonról végezhető, 30 kredites ingyenes e-learning képzést a pedagógusok számára a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ. A kurzus tananyaga elősegíti a diákok motiválását és fejlesztését múzeumi tartalmak felhasználásával.
2019 ENCATC Congress : Jelen leszünk Dijonban az ENCATC konferenciáján
Az ezévi konferencián a KultúrBónusz kísérleti programról tart prezentációt a Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek projekt múzeumi komponensének egyik munkatársa.
játékos tudománykommunikáció: Komoly játékok: magas művészet és reciklált játékszerek
A képzőművészet, a természettudomány és a múzeumpedagógia inklúziója címmel tartott budapesti múzeumi koordinátorunk, Joó Emese ötletgazdag szakmai napot és workshopot a Deák17 Galériában
Az írásos felterjesztéseket 2019. augusztus 23-ig kérjük elküldeni.: Felhívás Múzeumpedagógiai Életműdíjra (2019)
A Skanzen által alapított elismerés a múzeumpedagógia területén dolgozó, több évtizede a pályán lévő szakemberek számára adományozható, akik saját múzeumi kereteiken túlmutató, kimagasló szakmai eredményeket értek el.
Július 15-ig még lehet jelentkezni!: VIII. Országos és IV. Nemzetközi Múzeumandragógiai Konferencia
„MÚZEUMOK HATÁROK NÉLKÜL. ÖRÖKSÉG-TUDOMÁNY-TURIZMUS” című szakmai konferencia szeptember 9-10-én Nyíregyházán lesz a Pulszky Társaság – Magyar Múzeumi Egyesület, a Jósa András Megyei Hatókörű Városi Múzeuma és a MOKK szervezésében.
külföldi jó gyakorlatok: A holland minta bátorságot ad
Az amszterdami tanulmányúton részt vett budapesti és vidéki múzeumi koordinátorokat kérdeztük a rendhagyó tapasztalatszerzés során megfogalmazódott gondolataikról.
Kiállításrendezés képzésünk résztvevői alkották: PONT ITT - Vizsgakiállítás a Skanzenben
Az első világháborút sok szemszögből feldolgozták már múzeumi kiállítások: időrendi, hadsereg-történeti, egyéni sorsokat bemutató és egyéb tematikus módokon. Az 51 hónap – Lélekváltozás című kiállítás lélektani szempontból mutatja be a Nagy Háborút.
Múzeumi iránytű sorozat: Megvásárolható a Múzeumi iránytű 12. kötete!
Rendelje meg most a Múzeumi iránytű sorozatunk Digitális múzeum című 12. kötetét.
A mi múzeumunk - projekthírek: Tudjon meg többet projektünkről!
A "Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek" projekt keretében kutatások, módszertani fejlesztések, mintaprojektek, képzések és szakmai disszemináció az esélyegyenlőség szerepének növelése, a hátrányos helyzetűek felzárkóztatása és a kulturális javakhoz való egyenlő hozzáférés lehetőségének megteremtése érdekében.
Cselekvő közösségek - Projekthírek: Kulturális közösségfejlesztés
Legyen képben, kövesse a "Cselekvő Közösségek - Aktív közösségi szerepvállalás" projekt híreit ide kattintva.
képzés: Válogasson akkreditált továbbképzéseink közül!
Folyamatosan lehet jelentkezni pedagógusoknak, és közgyűjteményi szakembereknek szóló akkreditált szakmai továbbképzéseinkre!
múzeumi a'la carte: Múzeumi foglalkozást vagy kiállítást keres?
Válasszon a Múzeumi a'la carte-kínálatából! Adatbázisunk a magyar múzeumok aktuális kiállításait és múzeumifoglalkozás-kínálatát tartalmazza, mobiltelefonon is kereshető formában. Próbálja ki Ön is!
hálózat: Múzeumi koordinátori hálózat
Országos lefedettség és információáramlás megyeszerte működő múzeumi koordinátoraink révén.
Tudástár: Tudástár
Szakmai kiadványoktól kezdve, a jó gyakorlatokat bemutató dolgozatokon át a tájékozódást segítő szakirodalmi ajánlóig mindent egy helyen megtalál!
E-learning: Ingyenesen elvégezhető továbbképzések
Tanuljon otthona kényelméből! Élvezze a távoktatás biztosította térbeli és időbeli szabadságot, és végezze el pedagógusoknak és múzeumi szakembereknek szóló tanfolyamainkat!