belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol
Események

SZERDA

18

ÁPRILIS

CSÜTÖRTÖK

19

ÁPRILIS

PÉNTEK

20

ÁPRILIS

SZOMBAT

21

ÁPRILIS

VASÁRNAP

22

ÁPRILIS

HÉTFŐ

23

ÁPRILIS

KEDD

24

ÁPRILIS

SZERDA

25

ÁPRILIS

CSÜTÖRTÖK

26

ÁPRILIS

PÉNTEK

27

ÁPRILIS

SZOMBAT

28

ÁPRILIS

Múzeumok Majálisa 2018-ban

Helyszín: Magyar Nemzeti Múzeum (1088 Budapest, Múzeum krt. 14–16.)

DÁTUM
MÁJUS
VASÁRNAP
13

23. alkalommal kerül sor a hazai múzeumok egyik legnagyobb közös rendezvényére, melyen átadják Az év múzeuma és Az év kiállítása díjakat is.

ESEMÉNY RÉSZLETES LEÍRÁSA

A 2018-as év különleges pillanat a Nemzeti Múzeum történetében, hiszen a nyár közepéig megújul a Múzeumkert. A rekonstrukciós munkák a tervek szerint haladnak, azonban a kivitelezés nem készül el a Múzeumok Majálisa megszokott időpontjáig. A szervezők úgy gondolták, hogy a nagy múltú rendezvény, amely szimbolizálja a magyar múzeumok egységét, gazdagságát, tudását, a bennük folyó izgalmas munkát, idén sem maradhat el. A Magyar Nemzeti Múzeum munkatársai hosszú ideig keresték a megfelelő szabadtéri helyszínt, azonban SAJNOS egyik sem felelt meg a követelményeknek.

Éppen ezért a szakmai szervezetekkel egyeztetve idén egynapos ünnepséget tartanak 2018. május 12-én a Nemzeti Múzeum főépületében, ahol bensőséges hangulatban mutatkozhatnak meg a különböző intézmények.

Mint a korábbi években, idén is csatlakozik a rendezvény az ICOM aktuális jelmondatához – Hyperconnected museums: New approaches, new publics - Múzeumok hiperhálózata – új megközelítés, új közönség-, amely mentén a múzeumok kapcsolati hálójára, társadalmi tőkéjére, a közösségi munkájára hívhatjuk fel a figyelmet.