belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Nemzetközileg is keresettek vagyunk!

A landolást követően egyből Szentendrére, a Szabadtéri Néprajzi Múzeumba vezetett a Soong Ching Ling Alapítvány államtitkári szintű, tizennégy főből álló delegációjának útja, hogy 2016. június 1-én egy szakmai találkozón vehessenek részt a múzeum egyik igazgatóságaként működő Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ képviselőivel.


A 2016. június 1. és 4. között Magyarországra látogató delegáció tagjai között a Soong Ching Ling Alapítvány tisztségviselői mellett a Kína modernizációjában mindig is kulcsszerepet játszó Pekingi Egyetem, a Kínai Kommunikációs Egyetem, a Gyermekek Természettudományi és Műszaki Múzeuma, az Orosz, Kelet-európai és Közép-ázsiai Tanulmányok Intézete, valamint a Társadalomtudományok Kínai Akadémiájához tartozó Világgazdasági és Politikai Intézet Nemzetközi Politikaelméleti Osztályának képviselői érkeztek szakmai látogatásra hazánkba.

Nemzetközileg is keresettek vagyunk! Nemzetközileg is keresettek vagyunk!

Az 1983-ban Pekingben megalakult Soong Ching Ling Alapítvány a „kínai köztársaság atyjaként” aposztrofált Szun-Jat szen feleségének nevét viseli, aki a nők és gyermekek jogaiért, továbbá a különböző kultúrák baráti együttműködéséért tevékenykedett. A szervezet elsődleges célkitűzése a fiatalok, nők, gyermekek jólétének előmozdítása, a nemzetközi kulturális cserekapcsolatok fejlesztése továbbá a magyar kultúra kínai megjelenését is támogatják.


A Skanzen igazgatási épületében található konferenciateremben a múzeum ágazati főigazgató helyettese, Dr. Bereczki Ibolya vetített képes előadásban mutatta be a Skanzen és a MOKK működését és elért eredményeit a magyar-kínai tolmáccsal kísért magas rangú delegáció tagjainak, Nagy Magdolna, a MOKK fejlesztési osztályvezetője pedig a MOKK kommunikációjáról és disszeminációjáról számolt be az érdeklődőknek.

Nemzetközileg is keresettek vagyunk!

A boldogságot jelképező szimbolikus ajándékot vehetett át dr. Bereczki Ibolya Qi Mingqiutól, az alapítvány elnökétől.

A konferenciateremben tartott prezentációkat követően a delegáció tovább folytatta útját, méghozzá az Európa leghosszabb, normál nyomtávú múzeumi sínpályáján közlekedő Skanzen Vonaton, mely a különböző magyar tájegységeket 60 hektáron bemutató Szabadtéri Néprajzi Múzeumon halad végig. A találkozó a múzeum bejárati épületénél található Vasútállomásnál zárult, ahol a delegáció képviselői feltették a múzeumra vonatkozó kérdéseiket, és hungarikumokat vásároltak a Skanzen Portéka Boltjában.

Nemzetközileg is keresettek vagyunk!


A kínai delegáció látogatásának másnapján pedig a svéd irányítóhatóság küldöttsége kereste fel Szentendrén a Skanzent és a MOKK-ot, hogy magyarországi projektlátogatásuk során megismerhesse a TÁMOP-3.2.8/A-08-2008-0002 – Múzeumok Mindenkinek Program - Múzeumok oktatási-képzési szerepének erősítése - Központi módszertani fejlesztés lényegét. Nagy Magdolna, a MOKK fejlesztési osztályvezetője foglalta össze a projekt eredményeit azt követően, hogy dr. Sári Zsolt, a Szabadtéri Néprajzi Múzeum általános főigazgató-helyettese bemutatta a múzeum szerteágazó tevékenységét a svéd delegációnak.

Nemzetközileg is keresettek vagyunk!


A május 31. és június 3. között lezajlott magyarországi projektlátogatása során a svéd delegáció betekintést nyert még az MTA Nyelvtudományi Intézet JelEsély: A magyar jelnyelv sztenderdizációjának elméleti és gyakorlati lépései című projektjébe, a zuglói Olajág Idősek Otthona intézményeiben roma asszonyok foglalkoztatását megvalósító projekt működésébe, továbbá a Józsefvárosi Szabadidős Egyesület halmozottan hátrányos helyzetű tanulók iskolai lemorzsolódását csökkentő Városi Tanoda projektjébe is.

Nyitólap

eseménynaptár


  SZEP 09
  hétfő
 
VIII. Országos és IV. Nemzetközi Múzeumandragógiai Konferencia
  SZEP 16
  hétfő
 
Alternatív múzeumi erőforrások (AME30T)
  SZEP 18
  szerda
 
EGY ÚJ ÉVTIZED KÜSZÖBÉN C. Múzeumi információs nap
  SZEP 23
  hétfő
 
XVII. ORSZÁGOS MÚZEUMPEDAGÓGIAI ÉVNYITÓ
  SZEP 27
  péntek
 
Csongrádra megy a Múzeumi Játékmustra
  OKT 02
  szerda
 
Jelen leszünk Dijonban az ENCATC konferenciáján
HKSZCSPSZV
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

AUGUSZTUS

24

SZOMBAT

legfrissebb híreink


2019. 08. 13.
Megváltozik az élet a Múzeumi Nívódíjtól?
2019. 07. 24.
Képzés a legmodernebb formában, a hatékony múzeumhasználatért
2019. 07. 19.
Tanulmányút Észtországba a Cselekvő Közösség projekttel augusztus végén
2019. 06. 25.
Kurátori tárlatvezetések az Art Capital 2019 szakmai napján
Magyar Múzeumok


2019. 08. 24.
Hogy állunk önkéntesekkel? - Körkép a hazai múzeumi önkéntességről
2019. 08. 24.
Hogy állunk önkéntesekkel? - Körkép a hazai múzeumi önkéntességről
2019. 08. 24.
Több mint ezer település, közel félezer újjáéledő közösség
2019. 08. 23.
Savaria Underground
Skanzen hírek


2019. 04. 03.
Emlékülés a Skanzenben Sabján Tibor tiszteletére
2019. 03. 22.
Önkénteseknek tart képzést a Skanzen
2019. 03. 22.
Tavaszi napközi a Skanzenben zöldcsütörtökön és húsvét kedden
2019. 03. 22.
Tavaszváró kerti hétvége a Skanzenben