belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Sajtóközlemények

ORSZÁGOS MÚZEUMI ÉS KÖNYVTÁRI MÓDSZERTANI FEJLESZTÉS INDUL AZ EGYENLŐ ESÉLYŰ HOZZÁFÉRÉST NYÚJTÓ KÖZNEVELÉS SZOLGÁLATÁBAN

Szentendre, 2017. február 2. - Dr. Hoppál Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára, dr. Bereczki Ibolya, a Szabadtéri Néprajzi Múzeum ágazati feladatokért felelős főigazgató-helyettese, valamint dr. Fodor Péter, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár főigazgatója a szentendrei Skanzenben csütörtökön megtartott sajtótájékoztatón mutatta be a „Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek” című, EFOP-3.3.3-VEKOP-16-2016-00001 azonosító számú projektet.

tovább
 → 


MÚZEUMOK MINT A TÁRSADALMI ESÉLYTEREMTÉS INTÉZMÉNYEI

Szentendre, 2017. december 4. - Nemzetközi előadók közreműködésével, „Múzeumok mint a társadalmi esélyteremtés intézményei” (Museums as institutions of social empowerment) címmel tartott nemzetközi múzeumi konferenciát a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ (SZNM-MOKK) Szentendrén, a Szabadtéri Néprajzi Múzeumban a Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek című EFOP-3.3.3-VEKOP-16-2016-00001 azonosítószámú kiemelt projekt keretében. A konferencia középpontjában a közoktatás és a múzeumi programok szorosabb integrációja, a múzeumi látogatások ösztönzését szolgáló átfogó állami programok, sikeresen működő múzeumi szövetségek, valamint a hazai múzeumi minőségmenedzsment rendszer egységesítése és javítása állt.  

tovább
 → 


A MÚZEUMI ÉS KÖNYVTÁRI FEJLESZTÉSEK MINDENKINEK PROJEKT EDDIGI EREDMÉNYEIT MUTATTÁK BE A SZENTENDREI SZABADTÉRI NÉPRAJZI MÚZEUMBAN

Szentendre, 2018. április 16. –  Államtitkári részvétellel tartottak sajtótájékoztatót Szentendrén, a Szabadtéri Néprajzi Múzeumban a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ és a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár konzorciumi együttműködésében megvalósuló „Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek” című EFOP-3.3.3-VEKOP-16-2016-00001 azonosítószámú kiemelt európai uniós projekt első mérföldkövéhez kapcsolódóan.

tovább
 → 


A MÚZEUMOK KÖZÖSSÉGI IDENTITÁSKÉPZŐ SZEREPÉRŐL RENDEZNEK NEMZETKÖZI KONFERENCIÁT A MÚZEUMI ÉS KÖNYVTÁRI FEJLESZTÉSEK MINDENKINEK PROJEKT KERETÉBEN SZENTENDRÉN, A SKANZENBEN.

Szentendre, 2018. május 14. –  „A múzeumok mint a közösségi identitás alakítói” címmel kezdődött neves külföldi múzeumi szakemberek közreműködésével szakmai konferencia Szentendrén, a Szabadtéri Néprajzi Múzeumban a „Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek” című EFOP-3.3.3-VEKOP-16-2016-00001 azonosítószámú kiemelt európai uniós projekt „A mi múzeumunk” című komponenséhez kapcsolódóan.

tovább
 → 


MÚZEUMOK A PEDAGÓGUSOKÉRT CÍMMEL INDÍTOTTA EL ORSZÁGOS PROJEKTBEMUTATÓJÁT A MOKK

Szentendre, 2018. szeptember 10.  – A huszonegy állomásból álló rendezvénysorozat 2018. szeptember 10. és október 12. között zajlik, és a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ (MOKK) a „Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek” című, EFOP-3.3.3.-VEKOP-16-2016-00001 azonosítószámú projekt „A mi múzeumunk” című múzeumi komponenséhez kapcsolódik.  

tovább
 →