belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol
Események

KEDD

16

JÚLIUS

SZERDA

17

JÚLIUS

CSÜTÖRTÖK

18

JÚLIUS

PÉNTEK

19

JÚLIUS

SZOMBAT

20

JÚLIUS

VASÁRNAP

21

JÚLIUS

HÉTFŐ

22

JÚLIUS

KEDD

23

JÚLIUS

SZERDA

24

JÚLIUS

CSÜTÖRTÖK

25

JÚLIUS

PÉNTEK

26

JÚLIUS

XI. ORSZÁGOS MÚZEUMPEDAGÓGIAI KONFERENCIA
XI. ORSZÁGOS MÚZEUMPEDAGÓGIAI KONFERENCIA

Helyszín: Székesfehérvár

KEZDÉS
NOVEMBER
HÉTFŐ
04
BEFEJEZÉS
NOVEMBER
KEDD
05

ESEMÉNY RÉSZLETES LEÍRÁSA

2019. november 4-5-én "A játék csodái. Csodás játékok a múzeumban” címmel immár tizenegyedik alkalommal rendezi meg a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási Módszertani Központ az Országos Múzeumpedagógiai Konferenciát. Az esemény társszervezője stílszerűen a Hetedhét Játékmúzeum lesz Székesfehérváron.

A Múzeumok Őszi Fesztiválját lezáró országos szakmai rendezvénnyel is kapcsolódni kívánunk a rendezvénysorozat központi gondolatához:„Világ csodái –  Felfedezések kora!”

A Székesfehérváron megrendezésre kerülő kétnapos szakmai konferenciával szeretnénk előmozdítani, hogy együtt fedezzük fel a hazai muzeális intézmények által az eltérő generációk esetében alkalmazható játékos módszereket és a játékos megoldásokat bevonó interpretációs eszközöket.

A nyitóelőadásokkal, az előzetesen közzétett nyílt felhívásunkra beérkező múzeumi jó gyakorlatok bemutatásával, valamint kerekasztal-beszélgetésekkel a játék tágan értelmezett fogalmát járjuk körül. Számba vesszük a kiállítások és múzeumpedagógiai foglalkozások, valamint a közönségrendezvények élénkítését szolgáló játékosítási kísérleteket. Megpróbáljuk megválaszolni azt a kérdést is, hogy mikor indokolt, és mikor nem a játékosítás, mint múzeumi, múzeumpedagógiai módszer alkalmazása.

A 2018-ban elkezdett hagyományt folytatva a konferencián az aktuális évben Múzeumpedagógiai Nívódíjjal elismert múzeumpedagógiai fejlesztések is bemutatkoznak.

A konferencia mindkét napján sor kerül a konferencia témájához kapcsolódó nyílt felhívására beérkezett múzeumi és múzeumpedagógiai jó gyakorlatok történő prezentációjára, az előadók számától függően akár több szekcióban.

NYÍLT FELHÍVÁS JÓ GYAKORLATOK BEMUTATÁSÁRA

A konferenciára várjuk a témához kapcsolódó jó gyakorlatok történő bemutatására muzeális intézmények munkatársaink jelentkezését.

A rövid (max. 1000 karakter hosszú) rezüméket kérjük múzeum+játék jó gyakorlat jeligével 2019. október 4-ig megküldeni az alábbi címre:

muzped.konferencia2019@gmail.com

A szervezők fenntartják a jogot, hogy a beérkezett szinopszisok közül kiválasszák a konferencián bemutatásra kerülő jó gyakorlatokat.