belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol
Események

VASÁRNAP

09

AUGUSZTUS

HÉTFŐ

10

AUGUSZTUS

KEDD

11

AUGUSZTUS

SZERDA

12

AUGUSZTUS

CSÜTÖRTÖK

13

AUGUSZTUS

PÉNTEK

14

AUGUSZTUS

SZOMBAT

15

AUGUSZTUS

VASÁRNAP

16

AUGUSZTUS

HÉTFŐ

17

AUGUSZTUS

KEDD

18

AUGUSZTUS

SZERDA

19

AUGUSZTUS

Tartuban, a NEMO 27. konferenciáján is jelen leszünk
Tartuban, a NEMO 27. konferenciáján is jelen leszünk

Helyszín: Tartu, Észtország

KEZDÉS
NOVEMBER
CSÜTÖRTÖK
07
BEFEJEZÉS
NOVEMBER
VASÁRNAP
10

ESEMÉNY RÉSZLETES LEÍRÁSA

A NEMO, azaz az Európai Múzeumi Szervezetek Hálózata (Networks of European Museum Organisations) immár a 27. éves konferenciájára készül. Ebben az évben az esemény mottója:"Museums 2030 - Sharing recipes for a better future", azaz "Múzeumok 2030 - Módszerek cseréje a jobb jövőért".

Az Észt Nemzeti Múzeumban november 7-10. között tartandó szakmai rendezvényen a fenntartható fejlesztési célok (SDG) - mint például a minőségi oktatás, a szegénység felszámolása, az egyenlőtlenségek csökkentése vagy a partnerség állnak a középpontban.

Tartuban, a 27. NEMO konferencián is jelen leszünk

Nagy Magdolna, a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ igazgatója, egyben a "Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek" című kiemelt projekt projektmenedzsere "Making Museums accessible for Invisible Communities", azaz Hogyan tegyük a múzeumokat elérhetővé a láthatatlan közösségeknek címmel fog előadást tartani november 9-én az Európai Projekt Slam: Bátor múzeumok című témablokkon belül. Előadásában a MOKK illetve a projekt hátrányos helyzetűeket érintő tevékenységét fogja bemutatni.

A Museum Slam ezévi kiadásában összesen öt inspiráló múzeumi projekttel ismerkedhetnek meg az érdeklődők. A témablokk további előadói a Maribori Nemzeti Felszabadítási Múzeum, a svéd Skane Regionális Múzeum, a pilseni Nyugat Bohémia Múzeum és Európa legnagyobb tudományos múzeuma, a párizsi Cité des sciences et de l'industrie munkatársai lesznek.

A konferencia előadóiról bővebb információ itt érhető el.

A konferenciára november 1-ig lehet regisztrálni ide kattintva.