belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Kulturális közösségfejlesztés

Közösségi Múzeum elismerés

tovább
 → 


Módszertani fejlesztéseink és kiadványaik a kulturális közösségfejlesztés témához

 Az alábbiakban a kulturális közösségfejlesztés témájához kapcsolódó anyagaink érhetők el.

tovább
 → 


Múzeumi terekben otthonosan

Minden olyan múzeumi szakember számára ajánljuk a mintaprojekt adaptálását és a hozzá kapcsolódó online útmutató kiadványt, amelyik nyitott rá, hogy múzeumpedagógiai eszköztárában kiemelt helyet kapjon a fiatal korosztály kreativitásának fejlesztése, továbbá arra vágyik, hogy a középiskolás korosztályt bevonva valódi részvételen alapuló együttműködést és a múzeum iránt elfogadó közösséget építsen ki.

tovább
 → 


Módszertani útmutatók

tovább
 → 


Közösségek Hete

Az alábbiakban a 2020-ban megrendezett Közösségek Hete kapcsán született írásaink olvashatók.

tovább
 → 


Beszámoló az idei rendhagyó Közösségek Hetéről

Nagy izgalommal készültünk az idei online rendezvényre, mindannyiunkban ott bujkált a kérdés, hogy vajon sikerül-e megbirkózni az új helyzettel és fel tudunk-e nőni az online tér által kínált lehetőségekhez.

Örömmel számolunk be róla, hogy remek összefogással idén hogyan sikerült tető alá hozni a Közösségek Hetét!

tovább
 → 


Összeért a szívünk! Csodaszép májusfák hirdetik, hogy így is összetartozunk!

A virágba borult gesztenyefáktól a május pálmákig csodaszép májusfák hirdetik országszerte, hogy elkezdődött a Közösségek Hete, és hogy a körülmények ellenére így is összetartozunk!

tovább
 → 


A Skanzen májusfával üzen közösségeinek

Jó érzés tartozni valahová, különösen ezekben az embert próbáló és sok bizonytalansággal járó időkben. Éppen ezért a Skanzen úgy döntött, hogy közös májusfa állításával kapcsolódik az Állíts májusi szeretetfát otthon! kampányhoz, mely az ezévi, rendhagyó módon virtuális formában május 11. és 17. között megrendezésre kerülő Közösségek Hetét vezeti fel.

tovább
 → 


Állíts májusi szeretetfát!

Írjuk meg minél többen üzeneteinket, kívánságainkat, vagy helyezzük el a hála és köszönet szalagjait a májusfán. Mindenkit arra biztatunk, hogy készítsen alkotásáról fotót, vagy rövid videót, töltse fel a az esemény facebook oldalára és írjon egy rövid történetet hozzá, hogy kinek, vagy mely közösségnek ajánlja!

A rendhagyó májusfa állításának és feltöltésének határideje: május 11. Szeretnénk, ha az idei Közösségek Hete nyilvános, ünnepélyes megnyitója a májusfa-ajánlásokból és fotókból összeállt online kiállítás lenne!

tovább
 → 


Alternatív májusfa otthon és online térben

Idén a májusfaállítás szép hagyományának továbbgondolásával kívánjuk felhívni a figyelmet a Közöségek Hetére, illetve arra, hogy ha fizikailag sokan nem is lehetnek most együtt, de a virtuális térben kifejezhetik közösséghez való tartozásukat.

Cikkünkkel ehhez szeretnénk hasznos tippeket és inspirációt adni.

tovább
 → 


Májusfa, zöldfarsang, jakabág és a végtelen kreativitás

Idén különleges felhívással fordultunk a közösségekhez, virtuális májusfaállításra hívunk mindenkit a Közösségek Hete 2020 kapcsán.

Mielőtt hozzákezdenénk saját májusfáink csinosításához, ismerkedjük meg a magyar nyelvterületen széles körben elterjedt és többféle formában is megjelenő májusfaállítás szokásának néprajzi hátterével, és azzal, hogy milyen hagyománya alakult ki intézményünkben a Skanzenben.

tovább
 → 


A család az én közösségem

Most fokozottan érzékelhetjük, ahogy egyre jobban felértékelődik a család szerepe, ezek a napok rávilágítanak arra, hogy még mindig mekkora érték lakozik ebben az évezredek óta fennálló közösségben.

tovább
 → 


Közösségek Hete 2020 – Idén is megrendezzük, csak kicsit másképp…

A járványhelyzetre való tekintettel idén kicsit másképp, virtuális formában találkozhatunk a Közösségek Hetén. Az online tér adta lehetőségekkel élve külön-külön, de mégis együtt ünnepeljük idén ezt a különleges Közösségek Hetét!

tovább
 →