belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol
Események

PÉNTEK

22

JANUÁR

SZOMBAT

23

JANUÁR

VASÁRNAP

24

JANUÁR

HÉTFŐ

25

JANUÁR

KEDD

26

JANUÁR

SZERDA

27

JANUÁR

CSÜTÖRTÖK

28

JANUÁR

PÉNTEK

29

JANUÁR

SZOMBAT

30

JANUÁR

VASÁRNAP

31

JANUÁR

HÉTFŐ

01

FEBRUÁR

MuseumDigit 2020

Helyszín: online térben

KEZDÉS
NOVEMBER
CSÜTÖRTÖK
26
BEFEJEZÉS
NOVEMBER
PÉNTEK
27

Az MNM OMMIK éves szakmai konferenciája, a MuseumDigit  idén megújul.

ESEMÉNY RÉSZLETES LEÍRÁSA

A Magyar Nemzeti Múzeum Országos Muzeológiai Módszertani és Információs Központja (OMMIK) 2020. november 26-27-én rendezi meg a MuseumDigit konferenciát, ami a vírushelyzethez alkalmazkodva rendkívüli formát ölt: az előadások online, egy virtuális kiállítási térben lesznek láthatók és mindenki számára ingyenesen elérhetők.

A hazai előadók mellett széles nemzetközi kitekintést várható. Ausztráliától, Európán át az Egyesült Államokig jelentkeztek be a múzeumi világ elismert szakemberei, hogy előre rögzített videók formájában megosszák gondolataikat 21. század múzeumát formáló trendekről, kihívásokról. A szervezők minden idegennyelvű előadást magyar felirattal is elérhetővé tesznek.

A témák között idén is hangsúlyos szerepet kap a digitalizálás, a hazai a gyűjteményi digitalizáció és digitális oktatás fejlesztései és a digitális technológia legizgalmasabb újításai. A tavalyi évhez hasonlóan a MuseumDigiten kiemelten fontos a múzeumok szerepvállalása és helye a társadalomban: mit tesznek, tehetnek a múzeumok az esélyegyenlőségért, a klímavédelemért, amikről újszerű, sokoldalú megközelítésben hallhatunk.

Külön blokkot - “2020, a katalizátor” - szentelelnek a múzeumokat világszerte súlyosan érintő vírusjárvány hatásainak: megismerhetjük a pandémia hatására alkotott sikeres stratégiákat és lehetséges jövőbeli múzeumi modelleket, a bevált online kommunikációs technikákat, ahogy azt is, hogyan alakíthatjuk át kiállítótermeinket és szolgáltatásainkat az új egészségügyi elvárásoknak megfelelően úgy, hogy eközben a látogató mélyebb, gazdagabb élményt szerezzen.

A részletes program és az előadók listája itt olvasható.

A hazai múzeumi élet aktualitásait élő beszélgetéseken beszélik meg a terület szakemberei a nézők részvételével a konferencia két napján. Az élő Zoom beszélgetések témái: KDS 2.0; Vidéki múzeumok a pandémia idején; Múzeumok és klímaakció; Múzemok hangja: kommunikáció és márkaépítés. A beszélgetések pontos időpontja és elérhetősége a “Program" menüpont alatt található.

forrás: magyarmuzeumok.hu