belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol
Események

SZOMBAT

12

JÚNIUS

VASÁRNAP

13

JÚNIUS

HÉTFŐ

14

JÚNIUS

KEDD

15

JÚNIUS

SZERDA

16

JÚNIUS

CSÜTÖRTÖK

17

JÚNIUS

PÉNTEK

18

JÚNIUS

SZOMBAT

19

JÚNIUS

VASÁRNAP

20

JÚNIUS

HÉTFŐ

21

JÚNIUS

KEDD

22

JÚNIUS

Múzeumi távlatok webinárium-sorozat 10.: Tanulságok, tapasztalatok
Múzeumi távlatok webinárium-sorozat 10.: Tanulságok, tapasztalatok

Kategóriák:webinárium

Helyszín: online térben

DÁTUM
JÚNIUS
CSÜTÖRTÖK
17

A Pulszky Társaság alapításának 30. évfordulója nemcsak a visszatekintésre, hanem a múzeumok jelenéről és jövőjéről való párbeszédre is alkalmat teremt. A Múzeumi távlatok című webináriumsorozat célja, hogy a szakma aktuális kérdései, a múzeumi paradigma változásai, az intézmények átalakuló működési lehetőségei és a társadalmi kihívásokra adott múzeumi válaszok kapcsán nyitott kerekasztal-beszélgetésekben vitassuk meg tapasztalatainkat. 

ESEMÉNY RÉSZLETES LEÍRÁSA

A webináriumok az online térben zajlanak, minden második héten, ugyanazon a napon (csütörtökön) délután 14 és 15.30 között, kivéve május 6-át, amikor délelőtt 10 és 11.30 között találkozunk.

Múzeumi távlatok webinárium-sorozat záróalkalma: Tanulságok, tapasztalatok, jövőkép

 

A webinárium-sorozat első szakaszát lezáró beszélgetés lehetőséget nyújt rá, hogy az egyes témákban megfogalmazott, az értékelésen túl a jövő perspektíváira figyelmet fordító tapasztalatainkat összegezzük.

Látni és láttatni kívánjuk, hogy a rendszerváltást követő, a múzeumokat és munkatársaikat érintő folyamatokban milyen szerepet játszott, játszhatott a Pulszky Társaság. Célunk, hogy a múzeumi szakemberek, de a szakmánkra figyelő tagságunk számára is felvethessünk olyan irányokat, melyek a hazai múzeumi világ értéket őrző és teremtő, a társadalom számára fontos, sokféle szempontot figyelembe vevő, megújuló szemléletmódját erősíthetik.

A beszélgetést vezeti: Tóth Arnold

Résztvevők: Bereczki Ibolya (Szabadtéri Néprajzi Múzeum), Deme Péter (Pulszky Társaság), Török Róbert (Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum), Kassai Hajnal (Emberi Erőforrások Minisztériuma), Makranczi Zsolt (Örökség Kultúrpolitikai Intézet)

Regisztráció a június 17-i webináriumra 2021. június 16. 20 óráig:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdx_02OQyHOFvkbd2qt0wUXshoTvyVlyZf9ekwHVM7cD4tjyg/viewform