belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol
akció: Most (is) érdemes jelentkezni a MOKK Múzeumi menedzserképzésére!
A kötelező 60 órás alapmodulból és két válaszható 30 órás modulból álló 120 órás akkreditált tanfolyam árából 5% engedményt biztosítunk 2022. február 15-ig történő jelentkezés esetén!
képzés + kedvezmény: Tervezzen velünk idén is!
Ismerje meg 2022. évi képzési naptárunkat, és csapjon le kedvezményes ajánlatainkra! Aki 2022. február 15-ig jelentkezik a Múzeumi menedzserképzés kötelező alapmoduljára és két választható moduljára, az kedvezményt kap az árból.
jelentkezési határidő: 2022. február 20.: Munkatársat keresünk
Koordinátori hálózati munkatársat keresünk csapatunkba.
Online is közvetítettük! Visszanézhető:: Így töltődtünk és lazultunk a 13. Országos Múzeumpedagógiai Konferencián!
2021. november 8-9-én Esztergomban tartottuk idei szakmai konferenciánkat Töltődj és lazulj múzeummal! címmel. A múzeumi rekreációs programok illetve a rekreációs turizmus témájához kapcsolódó múzeumi jó gyakorlatok voltak a középpontban.
határokon átívelő képzés: Nóvum a MOKK képzési palettáján!
Együtt oktattunk szlovák és magyar múzeumi szakembereket, akik a Határokon átívelő partnerség építése a jövő múzeumaiért című projektnek köszönhetően ingyenesen vehettek részt két képzésünkön!
visszatekintés:: Gyümölcsöző Múzeumi Őszi Egyetem a határtalan projektekért
Beszámoló a nemzetközi kapcsolatépítésre, együtt gondolkodásra és az egymást támogató szakmai fejlődésre, valamint a jelenkor kihívásaira reagáló és határokon átnyúló múzeumi projektek tervezésére lehetőséget adó öt napos szakma programunkról.
Merítsen Tudástárunkból! Mutatjuk az irányt!: Ismerje meg Múzeumi iránytű kiadványsorozatunkat!
A Múzeumi iránytű sorozat eddig megjelent kötetei online letölthetők Tudástárunkból.
adatbázis: Folyamatosan bővül digitális múzeumi tartalmakról szóló információkkal a Múzeumi a'la carte!
Muzeális intézménye virtuális sétát, digitális tárlatvezetést, élő szereplős videófilmet, esetleg pedagógusoknak szóló online segédanyagot kínál? Ossza meg velünk is fejlesztésének hírét, és tegye azt elérhető a Múzeumi a'la carte adatbázison keresztül.
képzési naptárunk: Színes továbbképzési kínálat 2022-ben is!
Múzeumi munkatársként vagy a kultúra területén dolgozó szakemberként fontosnak tartja, hogy lépést tartson, és folyamatosan bővítse ismereteit? Tekintse meg szakmai továbbképzéseink kínálatát, és válasszon érdeklődése szerint!
projekt: Múzeumi szolgáltatás-fejlesztés határokon átívelő együttműködéssel
Múzeumi szakemberek továbbképzése, kulturális intézmények közötti együttműködések erősítése és országhatárokon átnyúló szolgáltatások fejlesztése céljával indult el a Határokon átívelő partnerség építése a jövő múzeumaiért elnevezésű projekt az Interreg Szlovákia – Magyarország Együttműködési Program keretében.
hálózat: Múzeumi koordinátori hálózat
Országos lefedettség és információáramlás megyeszerte működő múzeumi koordinátoraink révén.
Ahol érdemes keresgélni: Tudástár
a szakmai kiadványoktól kezdve a jó gyakorlatokat bemutató dolgozatokon át a tájékozódást segítő szakirodalmi ajánlóig
elismerő cím: Családbarát Múzeum
Mennyire családbarát módon működik egy múzeum? A 2020-tól odaítélt elismeréssel önértékelésre és további fejlődésre buzdítjuk azokat a múzeumokat, amelyek kiemelt célcsoportjuknak a családokat tekintik.
elismerő cím: Közösségi Múzeum elismerés 2021
Elismerjük a közösségi részvételi alapon működő és működési engedéllyel rendelkező muzeális intézményeket, amelyek tevékenységeit és működését a településük lakói aktívan segítik!
válaszaink TOP projektgazdák gyakran ismételt kérdéseire: Mit tesz a MOKK a TOP projektek támogatásáért?
A „Cselekvő közösségek – aktív közösségi szerepvállalás” projekt fenntartási időszakában is sokrétűen támogatjuk a Terület- és Településfejlesztés Operatív Program (TOP) projekteket.
A mi múzeumunk - projekthírek: Tudjon meg többet projektünkről!
A "Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek" projekt keretében kutatások, módszertani fejlesztések, mintaprojektek, képzések és szakmai disszemináció az esélyegyenlőség szerepének növelése, a hátrányos helyzetűek felzárkóztatása és a kulturális javakhoz való egyenlő hozzáférés lehetőségének megteremtése érdekében.
Meríts tudástárunkból! : Múzeumozz a szobádból!
Digitális múzeum a digitális oktatás szolgálatában, kulturális közösségfejlesztés, hatékony múzeumi szocializáció. Módszertani témáinkhoz kapcsolódó fejlesztések kiadványok, információk.