belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol
Események

CSÜTÖRTÖK

20

JANUÁR

PÉNTEK

21

JANUÁR

SZOMBAT

22

JANUÁR

VASÁRNAP

23

JANUÁR

HÉTFŐ

24

JANUÁR

KEDD

25

JANUÁR

SZERDA

26

JANUÁR

CSÜTÖRTÖK

27

JANUÁR

PÉNTEK

28

JANUÁR

SZOMBAT

29

JANUÁR

VASÁRNAP

30

JANUÁR

Webinárium: Művészeti múzeumok a digitális korban
Webinárium: Művészeti múzeumok a digitális korban

Helyszín: online + Bécs, Belvedere

KEZDÉS
JANUÁR
HÉTFŐ
17
BEFEJEZÉS
JANUÁR
PÉNTEK
21

A bécsi Belvedere kutatóközpontja folytatja a múzeumiok digitális átalakulásáról szóló konferenciasorozatát.

ESEMÉNY RÉSZLETES LEÍRÁSA

COVID-19-lezárásokkal összefüggésben megváltozott a múzeumok online jelenléte, hiszen ez volt a közönség elérésének egyetlen lehetséges módja. A bécsi Belvedere kutatóközpontja ezzel kapcsolatban már 2021-ben is konferenciát szervezett, mely a krízis okozta fordulatra helyezte a hangsúlyt. Az ezévi nemzetközi online konferenciájukon is izgalmas és időszerű témákról lesz szó. Idén megpróbálnak az offline-online, analóg - digitális bináris koncepció mögé nézni, vagy inkább azon túl látni és a hibrid megoldásokkal foglalkoznak öt tematikus blokk mentén. Terítékre kerül például a világ első Gigapixel Múzeuma, a kryptoművészet és a múzeum összefüggése, az "új normalitás" -ra jellemző látogatói élmények a művészeti múzeumokban, a múzeumvilág stratégiai és szociálpolitikai dimenziói, a múzeumok jövőbeni szociális hálója.

Webinárium Bécsből: Művészeti múzeumok a digitális korban

Az előadók névsora egy vérbeli nemzetközi konferenciát sejtet, a keynote beszédet The Universal Museum and its Digital Expansion címmel Max Hollein, a New York-i Metropolitan Museum of Art igazgatója mondja.

A délutáni órákban zajló konferencia előadásai angol és német nyelven lesznek hallhatóak, a Zoomon ingyenesen követhetők, de regisztrálni szükséges. A zárónapon egy koradélutáni kerekasztalbeszélgetés is színesíti a programot, mely végül egy pódiumbeszélgetéssel zárul Suse Anderson (George Washington University, Washington D.C.) Carolyn Royston (Cooper Hewitt, Smithsonian Design Museum, New York) és Jeffrey T. Schnapp (metaLAB (at) Harvard, Cambridge) részvételével.

Program, regisztráció és további részletek itt érhetők el.

Az előadások absztraktjai itt olvashatók.