belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol
Események

KEDD

28

JÚNIUS

SZERDA

29

JÚNIUS

CSÜTÖRTÖK

30

JÚNIUS

PÉNTEK

01

JÚLIUS

SZOMBAT

02

JÚLIUS

VASÁRNAP

03

JÚLIUS

HÉTFŐ

04

JÚLIUS

KEDD

05

JÚLIUS

SZERDA

06

JÚLIUS

CSÜTÖRTÖK

07

JÚLIUS

PÉNTEK

08

JÚLIUS

Tájékoztató a DOORS – Digital Incubator for Museums programról
Tájékoztató a DOORS – Digital Incubator for Museums programról

Kategóriák:információs nap

Helyszín: online térben

DÁTUM
JANUÁR
KEDD
25
ESEMÉNY RÉSZLETES LEÍRÁSA

Kis és közepes méretű múzeumok jelentkezését és innovatív pilot terveit várja 2021. február 13-ig a DOORS múzeumi digitalizáció témájú inkubátor program, mely 2022 április és június között valósul meg két lépcsőben a Horizon 2020 keretében, a NEMO sorába tartozó MUSEUM BOOSTER illetve az Ars Electronica és az Ecsite közreműködésével.

Az egyedülálló lehetőség a digitális átalakulás útjára lépő vagy már ezen járó kis és közepes méretű múzeumok részére nyújt nemzetközi szakmai segítséget és anyagi támogatást.

Az alábbi innovatív területek egyikéhez kell kapcsolódjanak a pályázaton benyújtandó múzeumi kezdeményezések:

  •  innovatív látogatókutatás és a látogatói elkötelezettség növelése
  •  új tartalom disztribúciós modellek   
  •  integratív infrastuktúrával kapcsolatos stratégiák
  •  infokommunikációs kísérleti programok 

Első körben a jelentkezők közül 40 múzeum és pilot programja kerül kiválasztásra, ám közülük csak 20 intézmény digitális pilot projektje részesülhet anyagi támogatásban.

A támogatható tevékenységek a múzeumi digitalizáció olyan különféle területeire is irányulhatnak, mint például a gyűjteménymenedzsment, a tartalomfejlesztés, a hozzáférés és mediáció, a kommunikáció, marketing, értékesítés, az adminisztráció, a humár erőforrás vagy a technikai és IT infrastruktúra. Online vagy onsite szolgáltatásokkal (így a világhálón való digitális jelenlét vagy infokommunikáció pl. big data vagy a látogatók, napi folyamatok gépesített analízise), illetve az online és onsite világot összekötő múzeumi szolgáltatásokkal is lehet pályázni.

2021. január 25-én 15:00 - 16:00 között online fórum keretében lehet további információkat megtudni a DOORS – Digital Incubator for Museums nevű programról:

REGISZTRÁCIÓ

Tájékoztató a DOORS – Digital Incubator for Museums programról