belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol
Események

SZERDA

27

SZEPTEMBER

CSÜTÖRTÖK

28

SZEPTEMBER

PÉNTEK

29

SZEPTEMBER

SZOMBAT

30

SZEPTEMBER

VASÁRNAP

01

OKTÓBER

HÉTFŐ

02

OKTÓBER

KEDD

03

OKTÓBER

SZERDA

04

OKTÓBER

CSÜTÖRTÖK

05

OKTÓBER

PÉNTEK

06

OKTÓBER

SZOMBAT

07

OKTÓBER

X. Országos és VI. Nemzetközi Múzeumadragógiai Konferencia

Kategóriák:konferencia

Helyszín:

Regisztráció:a regisztrációs időszak végetért!

KEZDÉS
MÁJUS
HÉTFŐ
08
BEFEJEZÉS
MÁJUS
KEDD
09

ESEMÉNY RÉSZLETES LEÍRÁSA

MÚZEUMI TÜKRÖZŐDÉS: TÁRSADALOM ÉS KÖRNYEZET
MUSEUM REFLECTION: SOCIETY AND ENVIRONMENT
Miskolc, 2023. május 8–9.

 

KONFERENCIA FELHÍVÁS JÓ GYAKORLATOK BEMUTATÁSÁRA
Vissza a múzeumandragógia forrásvidékére!

 

Múzeumi tükröződés: társadalom és környezet/Museum reflection: society and environment címmel rendezi meg a Pulszky Társaság – Magyar Múzeumi Egyesület jubileumi, X. Országos és VI. Nemzetközi Múzeumadragógiai Konferenciáját Miskolcon.

Konferenciánk az NKA Múzeumi Kollégiumának támogatásával, a miskolci Herman Ottó Múzeum együttműködésével, a Szabadtéri Néprajzi Múzeum – Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ és az EPALE Magyarország Támogató Szolgálat társszervezésével valósul meg. Szakmai partner a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának Humán Fejlesztési és Művelődéstudományi Intézete.

A rendezvény regisztrált eseménye a Közösségek Hete 2023. évi programjainak.

X. Országos és VI. Nemzetközi Múzeumadragógiai Konferencia

A 2023. május 8–9. között zajló program célja:
a múzeumok és a strukturált társadalom viszonyrendszerének újabb áttekintése a társadalmi-gazdasági beágyazottság és a környezeti-természeti változások összefüggésében. Néhány elvi, alapvetésül szánt plenáris előadást követően hazai és nemzetközi jó gyakorlatokat bemutató kiscsoportos, szekciókba szervezett műhelymunka, valamint egy angol nyelvű nemzetközi szekció keretében tudásmegosztást és kompetenciafejlesztő munkát tervezünk.

Ehhez kiváló terepnek ígérkezik a konferencia idejére megújult és közben is formálódó miskolci múzeumi világ: a tavaly megnyílt új állandó kiállítás a lillafüredi Herman Ottó Emlékházban, a 10 éves Pannon-tenger Múzeum természettudományos kínálata, és a Miskolci Galéria sokszínű hálózatának kortárs művészeti programja. A jubileumi összejövetel arra is alkalmas lesz, hogy – szerény ünnepi keretek mellett – számvetést készítsünk a 2009-ben innen indult hazai múzeumandragógia mozgalom eredményeiről és további feladatairól.

A muzeális közgyűjteményi területen kívül a felsőoktatás komplexitásra törekvő, különféle irányultságú neveléstudományi műhelyeiből és örökségturizmus szakterületekről érkeznek szakértők, akiknek elméleti kutatásai és gyakorlati tevékenysége kapcsolódik a konferencia alaptémáihoz: Múzeum és társadalmi-gazdasági környezet; Kulturális tudatformálás tartalmai és eszközei felnőttkorban; Múzeum és ökoturizmus; Múzeum és természet, „zöld múzeum”.

 

A részletes konferenciaprogram itt tölthető le.

Jelentkezni az alábbi űrlap kitöltésével lehet: https://forms.gle/VBZoanQbvm5pNbtJ6
Jelentkezési határidő: április 28. péntek

A jelentkezéssel egyidejűleg, április 28-ig kérjük a részvételi díj átutalását is. A jelentkezés csak a visszaigazolt befizetéssel együtt érvényes!

A konferencia részvételi díja 15.000.- Ft; a Pulszky Társaság érvényes tagsági kártyával rendelkező tagjai számára kedvezményesen 12.000.- Ft. A regisztrációs díj az étkezéseket (kétszeri ebéd, vacsora, kávészünetek) és a lillafüredi oda- és vissza autóbusz költségeit igen, de a szállás költségét nem tartalmazza. A szállás szervezése egyénileg történik, amelyhez a miskolci házigazdák a jelentkezőknek igény esetén segítséget nyújtanak.

További fontos információk a regisztrációt és a részvlteli díj átutalását illetően itt érhetők el.

A jó gyakorlatok bemutatására szóló nyílt felhívás itt olvasható.

A konferencia hivatalos aloldala:
https://pulszky.hu/aktualis/muzeumandragogiai-konferencia-2023-miskolc/