belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Alkotói pályázatot hirdet a Skanzen általános és középiskolás diákoknak

Élő örökségeink címmel a Nemzeti Művelődési Intézettel való együttműködésben a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával a Szabadtéri Néprajzi Múzeum alkotói pályázatot hirdet gyerekeknek és középiskolás fiataloknak.

Számodra mit jelent a magyar cirkuszművészet vagy a solymászat? Láttad már a mohácsi busókat vagy ettél már molnárkalácsot? – többek között ezekre a kérdésekre is válaszolhatnak az alkotók.

A szervezők olyan pályázatokat várnak, amelyek megjelenítenek egyet a szellemi kulturális örökség nemzeti jegyzékén szereplők közül, amelyek megtalálhatóak a Nemzeti Művelődési Intézet alkotói pályázatot közlő honlapján.

Nevezési korcsoportok: általános iskola 1-2., 3-4., 5-6., 7-8. osztály, és középiskolai diákok.

A technikai kategóriák grafika, festmény, nyomat és montázs lehetnek A3-as méretű papírlapon.

Az elkészült munkák digitális változatát jpeg formátumban, valamint a kötelezően kitöltendő szülői nyilatkozatot a következő e-mail címre várják a szervezők: szellemiorokseg@gmail.com.

A pályázat részletes leírása és a kötelező szülői nyilatkozat megtalálható: www.skanzen.hu.

A pályázat benyújtásának határideje: 2024. február 15.


A fájlnév tartalmazza az alkotó nevét, korcsoportját, településnevét és vármegyéjét ékezetek és szóköz nélkül. A kiállításra kerülő képeket előzetes igény esetén a bontás után visszakapják az alkotók.

A pályázati nyilatkozat itt érhető el >>>

Az adatkezelési nyilatkozat ide kattintva olvasható >>>