belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol
Események

HÉTFŐ

13

MÁJUS

KEDD

14

MÁJUS

SZERDA

15

MÁJUS

CSÜTÖRTÖK

16

MÁJUS

PÉNTEK

17

MÁJUS

SZOMBAT

18

MÁJUS

VASÁRNAP

19

MÁJUS

HÉTFŐ

20

MÁJUS

KEDD

21

MÁJUS

SZERDA

22

MÁJUS

CSÜTÖRTÖK

23

MÁJUS

Múzeumok Majálisa 2024
Múzeumok Majálisa 2024

Kategóriák:majális, szakmai találkozó

Helyszín: Nemzeti Múzeum, Budapest

Regisztráció:a regisztrációs időszak végetért!

KEZDÉS
MÁJUS
SZOMBAT
25
BEFEJEZÉS
MÁJUS
VASÁRNAP
26

Idén 27. alkalommal rendezi meg a nagysikerű Múzeumok Majálisát a Magyar Nemzeti Múzeum az ICOM, a Múzeumok Nemzetközi Tanácsa Múzeumok az oktatásért és kutatásért! jelmondatának szellemében. 

ESEMÉNY RÉSZLETES LEÍRÁSA

 

Az ország legnagyobb múzeumi seregszemléje, a Múzeumok Majálisa idén több szakmai és látogatói programmal várja az érdeklődőket az ICOM, a Múzeumok Nemzetközi Tanácsa Múzeumok az oktatásért és kutatásért! jelmondatának szellemében.

Az egyedülálló kulturális fesztivál a hazai múzeumoknak nyújt lehetőséget a bemutatkozásra, programkínálatuk ismertetésére. Az idei Majálist olyan témák köré szervezik, amelyek összekötik a múzeumokat: a hagyományok, a szokások és az örökség. A múzeumok a régi tradíciók szerint önállóan, saját standoknál mutatkozhatnak be a Múzeumkert területén és az intézmény belső udvarán.

A hétvégén a szakmai bemutatókat mellett színes programokkal, koncertekkel, kézművesvásárral, fesztiválhangulattal várják majd a családokat, érdeklődőket.

A múzeumok április 8-ig tudnak jelentkezni és csatlakozni a múzeumok közös ünnepéhez!

A rendezvényen résztvevő múzeumoknak lehetőségük van az újrahasznosítás, az átalakulás és a fenntarthatóság jegyében a Műtárgy spektrumra is jelentkezni. A kezdeményezés célja felhívni a figyelmet a  múzeumi műtárgyak sokoldalúságára, ezzel együtt a kutatómunka jelentőségére. A felhívásra minden majálison résztvevő intézmény 1 tetszőleges műtárggyal vagy tárgy-együttessel jelentkezhet. A beérkezett anyagokból a majális két napján molinó/tabló kiállítás/installáció lesz látható a Múzeumkertben. 

Idén is lesz a népszerű a Tudássétány, ahol a látogatók a múzeumi sátrakat összekötő útvonalat járhatják végig egy pontgyűjtő füzet segítségével és a standoknál próbára tehetik tudásukat.

A programok ezzel nem érnek véget, hiszen a múzeumok idén is készülhetnek a saját sátraikban lebonyolítható felnőtt, gyerek és családi programokkal, ezúttal a már említett hagyományok, szokások és örökség jegyében.

forrás: https://www.facebook.com/nemzetimuzeum; port.hu