hírlevél
Események

SZOMBAT

15

MÁRCIUS

VASÁRNAP

16

MÁRCIUS

HÉTFŐ

17

MÁRCIUS

KEDD

18

MÁRCIUS

SZERDA

19

MÁRCIUS

CSÜTÖRTÖK

20

MÁRCIUS

PÉNTEK

21

MÁRCIUS

SZOMBAT

22

MÁRCIUS

VASÁRNAP

23

MÁRCIUS

HÉTFŐ

24

MÁRCIUS

KEDD

25

MÁRCIUS

Tatai program: A gomba mint superfood
Tatai program: A gomba mint superfood

Helyszín: Kuny Domokos Múzeum (Tata, Váralja u. 1-3.)

DÁTUM
OKTÓBER
CSÜTÖRTÖK
17

Múzeumok Őszi Fesztiválja keretein belül, október 17-én 17 órától különleges előadás Deminger Csillától  "A gomba mint superfood" címmel.

ESEMÉNY RÉSZLETES LEÍRÁSA

 

Mai divatos gasztrokifejezéssel, a gomba Superfood!

A program során megismerkedhetünk a gombák különböző gasztronómiai felhasználásával, feldolgozásával és olyan tartósítási módszerekkel, melyek megőrzik a gombák azon beltartalmi értékeit, ami miatt igazi superfoodnak számítanak.
A gomba a jövő alapvető élelmiszere. Természetes, ásványi anyagokban gazdag fehérjeforrás. Korunk gasztronómiai divatjainak is megfelel hiszen paleo, gluténmentes és vegán. A nem állati eredetű fehérje versenyben a szójával szemben nem érintett génmódosítási szempontból. A gombának szuper fehérje-profilja van, mint pl. a tejsavofehérjéknek, azaz a túrónak. A gombák fehérjéi szinte valamennyi fajta esetében tartalmazzák az összes esszenciális aminosavat – tehát ebben is hasonlítanak az állati eredetű fehérjékre. Teljes értékű fehérjék, azaz mindegyik esszenciális aminosavat tartalmazzák. Ez pedig a növényi élelmiszerekre nem jellemző, tehát pótolhatják akár vegán étrend esetén is a létfontosságú, a szervezet működéséhez szükséges alapanyagokat. Tehát a gomba igazi, magasfehérje tartalmú superfood.

Az előadás díjtalan!

További információk: https://oszifesztival.hu/programok_hu.html?pid=549

 

Tatai program: A gomba mint superfood