hírlevél
Események

HÉTFŐ

21

ÁPRILIS

KEDD

22

ÁPRILIS

SZERDA

23

ÁPRILIS

CSÜTÖRTÖK

24

ÁPRILIS

PÉNTEK

25

ÁPRILIS

SZOMBAT

26

ÁPRILIS

VASÁRNAP

27

ÁPRILIS

HÉTFŐ

28

ÁPRILIS

KEDD

29

ÁPRILIS

SZERDA

30

ÁPRILIS

CSÜTÖRTÖK

01

MÁJUS

Tatai program: A gomba mint superfood
Tatai program: A gomba mint superfood

Helyszín: Kuny Domokos Múzeum (Tata, Váralja u. 1-3.)

DÁTUM
OKTÓBER
CSÜTÖRTÖK
17

Múzeumok Őszi Fesztiválja keretein belül, október 17-én 17 órától különleges előadás Deminger Csillától  "A gomba mint superfood" címmel.

ESEMÉNY RÉSZLETES LEÍRÁSA

 

Mai divatos gasztrokifejezéssel, a gomba Superfood!

A program során megismerkedhetünk a gombák különböző gasztronómiai felhasználásával, feldolgozásával és olyan tartósítási módszerekkel, melyek megőrzik a gombák azon beltartalmi értékeit, ami miatt igazi superfoodnak számítanak.
A gomba a jövő alapvető élelmiszere. Természetes, ásványi anyagokban gazdag fehérjeforrás. Korunk gasztronómiai divatjainak is megfelel hiszen paleo, gluténmentes és vegán. A nem állati eredetű fehérje versenyben a szójával szemben nem érintett génmódosítási szempontból. A gombának szuper fehérje-profilja van, mint pl. a tejsavofehérjéknek, azaz a túrónak. A gombák fehérjéi szinte valamennyi fajta esetében tartalmazzák az összes esszenciális aminosavat – tehát ebben is hasonlítanak az állati eredetű fehérjékre. Teljes értékű fehérjék, azaz mindegyik esszenciális aminosavat tartalmazzák. Ez pedig a növényi élelmiszerekre nem jellemző, tehát pótolhatják akár vegán étrend esetén is a létfontosságú, a szervezet működéséhez szükséges alapanyagokat. Tehát a gomba igazi, magasfehérje tartalmú superfood.

Az előadás díjtalan!

További információk: https://oszifesztival.hu/programok_hu.html?pid=549

 

Tatai program: A gomba mint superfood