belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

A szakmai napról szóló részletes beszámolónk itt olvasható.

A mi múzeumunk - Európai példák és hazai jó gyakorlatok a közgyűjteményekben (videóhírlevél VII.)

A „Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek” című, EFOP-3.3.3-VEKOP-16-2016-00001 azonosítószámú kiemelt projekt múzeumi komponensének keretében megvalósuló szakmai tevékenységekről, azok rövid és hosszútávú eredményeiről a projekt időtartama alatt videóhírlevelek formájában is beszámolunk.

VII. videóhírlevelün itt tekinthető meg:

https://www.youtube.com/watch?v=F4hb3wcBj7I&list=PLdtjT-jXwNuqycbu_cCKfzcjC4O4e_O7L&index=7

A múzeumi hálózatosodás, kapcsolatépítés és szövetségek témakörében, nemzetközi, illetve hazai példák bemutatásával és megvitatásával telt a Vezetői menedzsment – európai példák és hazai jó gyakorlatok a közgyűjteményekben című múzeumi módszertani szakmai nap. A programot a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ az Országos Közgyűjtemények Szövetségével és az ICOM Magyar Nemzeti Bizottsággal együttműködve szervezte meg. A szakmai napra 2018. június 5-én a Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeumának Gótikus termében került sor a „Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek” című, az EFOP-3.3.3-VEKOP-16-2016-00001 azonosító számú kiemelt projekt keretében a hazai múzeumi szervezetek és országos közgyűjtemények vezetőinek részvételével.

Az előadásokból és a kerekasztalbeszélgetésből álló programot dr. Cseri Miklós, a Szabadtéri Néprajzi Múzeum főigazgatójának gondolatébresztő előadása vezette fel.

Az esemény meghívott külföldi előadója Björn Stenvers, az ICOM Endowment Fund igazgatója, az Amszterdami Múzeumok Szövetségének létrehozója, valamint korábbi vezetője saját példáján keresztül világította meg, hogy milyen mértékű nyitottságot és alkalmazkodóképességet vár el a jelenkor, illetve a piaci szektor a múzeumi szférától.

A szakmai napról szóló részletes beszámolónk itt olvasható.