belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Beérkezett pályázatok 2017

Debreceni Irodalom Háza- Déri Múzeum: Hová tűnt Rejtő Jenő?

A nyomozás Rejtő Jenő egyik életrajzi momentumát alakítja debreceni legendává. A korabeli sajtó újságcikkekben tette közzé az eseményt, és rendszeresen közvetített a rendőri detektívmunka tényállásáról.

tovább
 → 


Dornyay Béla Múzeum: Salgótarjánról diákoknak: Hogyan kel életre egy múzeumi kiadvány?

2016-ban a könyv hasznosítására városi vetélkedőt hirdettünk a helyi diákok számára, hogy jobban megismerjék a város történelmét, erősödjön a városhoz fűződő kapcsolatuk

tovább
 → 


Ferenczy Múzeumi Centrum: A bennünk és velünk élő modern képzőművészet Szentendrén: Czóbel Béla festészete

A program célja, hogy a szentendrei kisiskolások megismerkedjenek Czóbel Béla életművével, ezen keresztül a szentendrei festészettel és a Ferenczy Múzeumi Centrum gyűjteményével.

tovább
 → 


Ferenczy Múzeumi Centrum: Bánáti Sverák képzőművészeti program óvodásoknak

A program célja: az óvodáskorú gyerekek bevonása egy átfogó, a korosztályra szabott festészeti és szobrászati alapfokú képzésbe.

tovább
 → 


Helikon Kastélymúzeum: Keszthelyi kastélymesék Daru Domonkossal és Bagoly Bonifáccal

A Helikon Kastély ezzel a múzeumpedagógiai foglalkozássorozattal és többek között a kastély enteriőr-kiállításában játszódó mesékkel a legkisebb korosztályokat szólította meg, segítve az oktatási intézmények oktató-nevelő munkáját, beleépítve a kastély múzeumpedagógiai kínálatába.

tovább
 → 


Iparművészeti Múzeum: Rajzból filmet és papírból mesét

Breuer újra itthon c. kiállításhoz készült Lajkó és a csővázak című papírszínház mese célja az volt, hogy a legkisebb korosztály is megértse és megszeresse az 1930-as és 1950-es évek művészetét, valamint megismerjék a Bauhaus alapelveit és Breuer Marcell formatervező tevékenységét.

tovább
 → 


Kunszentmártoni Általános Művelődési Központ intézményegysége Helytörténeti Múzeum: Múzeumi ovi, ahol a mese valósággá válik – Barangolások múltban-jelenben

Programunkban – a múzeum és az óvoda – az emberi kultúra olyan elemeire tettük a hangsúlyt, melyek a mai ember számára akár a hétköznapi életben is fontosak és használhatóak lehetnek (tevékenységek, tárgyak, szellemi örökség részei).

tovább
 → 


Macskakő Gyerekmúzeum: A Macskakő Gyermekmúzeum és közösségi tér állandó kiállítása az Eggenberg-házban

A Soproni Múzeum új kiállítóhelye a múzeumlátogatás élményét az 5-12 éves korú kisgyermekek szemszögéből közelíti meg: olyan modern, nyitott és élményt adó teret kívántuk létrehozni, amely képes megszólítani a leendő múzeumlátogatókat

tovább
 → 


Magyar Bencés Kongregáció Pannonhalmi Főapátság: Szent Márton Élete - libajáték, bábvarrás és aromakeverék készítés

Ki volt Szent Márton földi élete során, hogy formálódott kultusza, és ki ő ma számunkra? A válaszokhoz vittük közelebb az aktivitást kedvelő látogatókat.

tovább
 → 


Magyar Természettudományi Múzeum: Testes témák - Az érzékszervek és az érzékelés

A külvilágot, környezetünket érzékszerveink által fogjuk fel. Az evolúció során hogyan alakult az érzékelés és az érzékszervek fejlődése? Vajon mi emberek vagy az állatok rendelkeznek jobb érzékszervekkel? Miben vagyunk jobbak mi, emberek és miben profibbak az állatok? Programunk résztvevőivel ezekre az izgalmas kérdésekre kerestük a válaszokat.

tovább
 → 


Móra Ferenc Múzeum: A múlt érintése

„A múlt érintése” című foglalkozás a Móra Ferenc Múzeum „Láthatatlan – Elődeink tárgyai a sötétből” című időszaki kiállításra épül.

tovább
 → 


Nagy Gyula Múzeum: Az orosházi múzeum cselekvő építő kövei

A felsős korosztály mellett célzottan foglalkoztunk az alsósokkal. A foglalkozást a gyűjtőterületünkre eső 17 település mindegyikére elvittük, de már a csatlakozó területek egyes települései is kifejezték igényüket, ami azt jelenti, hogy 25 településen körülbelül 2500 alsós korú gyermeket mozgattunk meg.

tovább
 → 


Szépművészeti Múzeum - Magyar Nemzeti Galéria : Barangoló a Magyar Nemzeti Galériában

A „Barangoló” programsorozat és kiadvány a Magyar Nemzeti Galéria történetén és gyűjteményén keresztül szeretné megismertetni a magyar művészetet a gyermekekkel és a családokkal. A múzeum épületében zajló „Barangoló” programokon a résztvevők játékos feladatok segítségével ismerhetik és figyelhetik meg jobban a képzőművészeti alkotásokat. A kiadványban szereplő feladatokkal és térképpel a múzeum a programon kívül is egyénileg körbejárható.

tovább
 → 


Szépművészeti Múzeum - Magyar Nemzeti Galéria: Switch ON közösségi inkubátor program

A stART Fesztivál különlegessége, hogy annak összes programját, grafikai arculatát és online kommunikációját egy 14 fős lelkes és kreatív fiatalokból álló csapat szervezte, közel fél éven keresztül, heti rendszerességgel.

tovább
 → 


Tragor Ignác Múzeum: Szülőföldünk ősidőkben

Programunk fő célja volt, hogy a településeken élő általános iskolás gyerekekkel az ő nyelvezetükön, játékok segítségével, a történelmet személyessé téve, minél behatóbban megismertessük régiónk történetét a földtörténeti időszaktól kezdődően a középkorig, miközben a régész munkájába is betekintést nyerhetnek. Így tudatosodhat a kulturális örökségvédelem fontossága, és megvalósulhat a helyi értékek megismerésére, megóvására nevelés.

tovább
 → 


Vasi Múzeumbarát Egylet: Hősök éve - Szombathely, 1956-2016. Városi staféta és helytörténeti vetélkedő

A városi stafétával egybekötött helytörténeti vetélkedő, a három pódiumbeszélgetés és az irodalmi műsor más-más célközönséget talált meg.

tovább
 →