belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Regisztráció az V. Országos Múzeumpedagógiai Konferenciára

A konferencia részletes programja

Kedvcsináló a konferencia programjához

Elindult a regisztráció az V. Országos Múzeumpedagógiai Konferenciára

Megőrzésre érdemes! A szó elszáll - a post -it megmarad?

2013. december 2-3-án, Szentendrén, a Szabadtéri Néprajzi Múzeumban tartjuk az V. Országos Múzeumpedagógiai Konferenciát.

"A szó elszáll - a post-it megmarad?"

A konferencia témaválasztása nem véletlen: az olvasási kedv háttérbe szolrulásával, az internetes kommunikáció térhódításával egyre gyakrabban felmerül a kérdés: vajon milyen típusú múzeumi kiadványokkal lehet a digitális nemzedék figyelmét lekötni? Milyen elvárásokat fogalmazhatunk meg ma egy múzeum kiállítási stratégiájával szemben? Milyen múzeumi kiadványokat igényel ma a szakma és milyet a látogató? Tudunk-e prognózisokat megfogalmazni a jövőre vonatkozóan? Szükség van-e a kiállítási tárgyak melletti részletes magyarázó feliratokra, vagy elég csak a tárgyak elnevezését feltüntetni? Szívesen töltenek ki a gyerekek múzeumi feladatlapokat, vagy már náluk is inkább a számítógépes megoldások a nyerők?

Ossza meg velünk tapasztalatát!

Amennyiben a fenti kérdések témakörében olyan hasznos tapasztalatokat szerzett, amelyet szívesen megosztana másokkal, jelentkezzen előadás tartására!

A december 3-i konferencia napra várjuk a fenti témákban az előzetes jelentkezéseket 2013. november 15-ig jó gyakorlatokat bemutató 8 perces prezentáció megtartására. A jelentkezéseket Jakab Lászlóné juditjakab@sznm.hu e-mail címre kérjük küldeni.

A konferencia részletes progtamtervezete itt olvasható.

Fontos információk a konferenciával kapcsolatban

A konferencián való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A jelentkezés határideje: 2013. november 20.

A Múzeumpedagógiai Konferenciára korlátozott számban tudunk jelentkezést fogadni, ezért kérjük, hogy csak akkor tekintsék véglegesnek jelentkezésüket, ha megerősítő visszajelzést kapnak e-mail címükre!

Regisztráció a konferenciára itt!

Közlekedési információ

Közösségi közlekedési eszközökkel

A Szabadtéri Néprajzi Múzeumhoz (Szentendre, Sztaravodai út) Budapestről, a Batthyány térről induló H5 járatokkal juthatunk el Szentendrére (menetidő 40 perc). H5 (Szentendrei HÉV) menetrendje »

A HÉV-végállomástól a 7. kocsiállásról induló busszal érjük el a múzeumot (Tegez utcai megálló). Helyi autóbusz-menetrend »

Az autóbuszok Budapestről, Újpest-Városkaputól indulnak Szentendrére (menetidő kb. 30-35 perc). Távolsági autóbusz-menetrend » (A szentendrei autóbusz-pályaudvaron kell átszállni a helyi autóbuszra, amely a 7-es kocsiállásról indul.)

Gépkocsival

Budapestről gépkocsival a 11-es úton jutunk el Szentendrére. A városban a 11-es műútról leágazó Sztaravodai út mellett találjuk a múzeumot (a leágazás jelzése: Skanzen). Nagyobb térképre váltás

Taxival

Dunakanyar Pilis Taxi tel: 06-26/311-111

Parkolás

Autóval érkezők a helyszínen a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Központi Irodaépületének kijelölt területén (Tegez utcából nyílik a parkoló bejárata) ingyenesen parkolhatnak.

A résztvevők a szállást önállóan intézik és fizetik.

Szálláslehetőségek

Legközelebb:

Coca-Cola Panzió 2000 Szentendre, Dunakanyar krt. 50. +36 26 310 410

Horváth Fogadó 2000 Szentendre, Darupiac tér 2. +36 26 313 950

További lehetőségek: www.booking.com/Szentendre