belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Felhívás Kiváló Múzeumpedagógus Díjra 2018

Tisztelt Intézményvezetők! Kedves Kollégák!

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum 2018-ban ismét odaítéli a Kiváló Múzeumpedagógus Díjat. Az elismerést olyan múzeumpedagógia területén dolgozó szakember kaphatja meg, aki kiemelkedő szakmai tevékenységet végez, illetve kiváló múzeumpedagógiai módszer kidolgozása, múzeumpedagógiai program megvalósítása, múzeumpedagógiai kiadvány megalkotása fűződik a nevéhez. Munkásságának köszönhetően olyan magas színvonalú oktatást segítő programok jöttek létre, amelyek jelentősen hozzájárultak a múzeumpedagógia szakmai módszertanának megújításához, a múzeumi foglalkozások oktatási szerepének elismeréséhez. Múzeumpedagógiai kezdeményezései eredménye mérhető, és követendő példaként állítható.

Az alapító a díjat kétévente, egy muzeális intézményben dolgozó szakembernek adományozza. Az alapító hét tagú kuratóriumi bizottságot hoz létre a díj odaítélésére. A Kiváló Múzeumpedagógus Díj kuratóriumába, képviselő jelölésére, felkérést kapnak: Pulszky Társaság Magyar Múzeumi Egyesület, ICOM Magyar Nemzeti Bizottság, Országos Közgyűjtemények Szövetsége, Magyar Vidéki Múzeumok Szövetsége, Emberi Erőforrások Minisztériuma Közgyűjteményi Főosztálya.


Az elismerésre ajánlást tehetnek magánszemélyek, muzeális intézmények vezetői, múzeumi kollektívák, múzeumi/szakmai szervezetek, múzeumi/szakmai egyesületek.
A beérkezett ajánlásokat a kuratórium értékeli a felterjesztések alapján dönt a díjazott személyéről. Az elismerés odaítélésére az adatlap kitöltésével, az ahhoz csatolt részletes információk alapján lehet írásos javaslatot tenni.
A Kiváló Múzeumpedagógus Díjat az alapító képviselője, 2016. október 01-én adja át a díjazottnak a Múzeumok Őszi Fesztiválja nyitórendezvényén, az Országos Múzeumpedagógiai Évnyitón.

Az írásos felterjesztéseket legkésőbb 2018. szeptember 10-ig kérjük elküldeni Word és pdf formátumban elektronikusan az zador.viktoria.mokk@gmail.com e-mail címre, valamint postai úton a Szabadtéri Néprajzi Múzeum címére, (2000 Szentendre, Pf. 63.)

Az adatlap letölthető innen kivalo-muzeumpedagogus-adatlap-2018.doc

A jelöléseket kérjük az alábbi címre postázni:

Szabadtéri Néprajzi Múzeum, Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ

Zádor Viktória oktatási csoportvezető

2001 Szentendre, Pf.: 63

Kérjük a borítékon és az elektronikus változatban tárgyként feltüntetni:
Kiváló Múzeumpedagógus 2018.

További információ: Zádor Viktória e-mail: zador.viktoria.mokk@gmail.com

Kérjük, hogy a Kiváló Múzeumpedagógus Díj felhívását szíveskedjenek más érdeklődő kollégáiknak is továbbítani!

Együttműködésüket ezúton is köszönjük, sikeres pályázást kívánunk!

Szentendre, 2018. 06. 20.

Üdvözlettel:

Nagy Magdolna Dr. Cseri Miklós

mb. igazgató főigazgató

Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ Szabadtéri Néprajzi Múzeum