belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol
közérdekű: Múzeum minden körülmények között - konferencia a PIM-ből és online
November 9-10-én, hétfőn és kedden rendezzük meg a12. Országos Múzeumpedagógiai Konferenciát „Múzeum minden körülmények között – Digitális megoldások a múzeumi ismeretátadásban”címmel. Az online szakmai konferencián való részvétel díjtalan, regisztráció sem szükséges.
állás: Oktatási csoportvezetőt keresünk!
Felnőttképzések tervezése és szervezése területén szerzett tapasztalattal és minimum 1 év vezetői tapasztalattal keressünk jól terhelhető és problémamegoldó szemléletű új munkatársat a MOKK Oktatási csoportjának vezetésére. A pályázat benyújtási határideje: 2020.11.09.
MOKK Oktatási csoport:: Még ezt is letettük az asztalra
Ebben a nem kevés kihívást tartogató évben is több ingyenes továbbképzést valósított meg sikeresen a MOKK Oktatási csoportja! Csak a Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek projekt támogatásával hét képzési turnus zajlott le idén 85 múzeumi munkatárs részvételével.
elismerés: Idén 14 muzeális intézmény vehette át a Közösségi Múzeum elismeréseket
Október 9-én, a Magyar Nemzeti Múzeumban megrendezett Múzeumi ReStart rendezvényen adták át az elismerő okleveleket. A MOKK kezdeményezésére 2019 óta a díjat azon muzeális intézményeknek ítélik oda, amelyek közösségi részvételi alapon működnek.
Távol is közel...megkezdtük!: A múzeumpedagógia legrangosabb elismeréseinek átadásával indult a 15. Múzeumok Őszi Fesztiválja!
A Családbarát Múzeum elismerő cím, a Múzeumpedagógiai Nívódíj és a Kiváló Múzeumpedagógus elismerések átadásáával, majd a Múzeumi családi kirakós című konferenciával szeptember 28-án kezdetét vette az ezévi programsorozat. A 18. Országos Múzeumpedagógiai Évnyitón online is követhető volt.
elismerés: Éri István-díj kitüntetésben részesült Káldy Mária
Nagy örömünkre Káldy Mária, a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ (MOKK) korábbi igazgatója, jelenlegi főtanácsadója kiemelkedő szakmai életútjáért és a Pulszky Társaságban a magyar múzeumügy érdekében végzett több évtizedes tevékenységéért Éri István-díjban részesült.
képzések szervezése: A képzéseket szervező múzeumokat is érinti a felnőttképzési törvény változása
Érdemes odafigyelni a 2013. évi LXXVII. törvény a felnőttképzésről 2020.07.01-től életbe lépett változásaira, mivel ez nem csak a piaci szereplőkre, az OKJ képzéseket szervezőkre vagy a szakképzésre vonatkozik, hanem kiterjed a felnőttképzéseket szervező muzeális intézményekre is.
Ezt tegyük a múzeumi kirakatba! : Továbbképzés azokért, akik a múzeumi frontvonalon dolgoznak
A hazai viszonylatban egyedülállónak és egyben sikerképzésnek számító, és eddig már 10 helyszínen, közel 150 résztvevővel megvalósult Frontszemélyzeti képzés – a kulturális intézmények látogatóbarát szolgáltatásainak fejlesztéséhez című továbbképzések tovább folytatódnak. A Tatán indult kihelyezett képzésen jártunk.
Merítsen Tudástárunkból! Mutatjuk az irányt!: Ismerje meg Múzeumi iránytű kiadványsorozatunkat!
A Múzeumi iránytű sorozat eddig megjelent kötetei online letölthetők Tudástárunkból.
kulturális közösségfejlesztés: Mit tesz a MOKK a TOP projektek támogatásáért?
A „Cselekvő közösségek – aktív közösségi szerepvállalás” projekt fenntartási időszakában is támogatjuk a Terület- és Településfejlesztés Operatív Program (TOP) projekteket.
Mit mutat a mérleg?: Családbarát Múzeum elismerés
Mennyire családbarát módon működik egy múzeum? A 2020-tól odaítélt elismeréssel önértékelésre és további fejlődésre buzdítjuk azokat a múzeumokat, amelyek kiemelt célcsoportjuknak a családokat tekintik.
Meríts tudástárunkból! : Múzeumozz a szobádból!
Digitális múzeum a digitális oktatás szolgálatában, kulturális közösségfejlesztés, hatékony múzeumi szocializáció. Módszertani témáinkhoz kapcsolódó fejlesztések kiadványok, információk.
hálózat: Múzeumi koordinátori hálózat
Országos lefedettség és információáramlás megyeszerte működő múzeumi koordinátoraink révén.
A mi múzeumunk - projekthírek: Tudjon meg többet projektünkről!
A "Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek" projekt keretében kutatások, módszertani fejlesztések, mintaprojektek, képzések és szakmai disszemináció az esélyegyenlőség szerepének növelése, a hátrányos helyzetűek felzárkóztatása és a kulturális javakhoz való egyenlő hozzáférés lehetőségének megteremtése érdekében.
Tudástár: Tudástár
Szakmai kiadványoktól kezdve, a jó gyakorlatokat bemutató dolgozatokon át a tájékozódást segítő szakirodalmi ajánlóig mindent egy helyen megtalál!