belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol
Jelentkezési határidő: 2021.08.30.: Ingyenes Múzeumi alapok képzést indítunk!
Még van néhány szabad helyünk idén szeptemberben induló képzésünkre, melyet a múzeumi területre belépő és/vagy kezdő kollégáknak ajánlunk.
jelentkezési határidő: 2021. augusztus 8., szerda 23:59.: Felhívás Múzeumi Őszi Egyetemen való részvételre
2021. szeptember 13. és 17. között tartjuk a Múzeumi Őszi Egyetemet, melyre magyarországi és szlovákiai múzeumi szakemberek jelentkezését várjuk!
idei jelmondatunk: Múzeumi harmónia: Közzétettük a Múzeumok Őszi Fesztiválja 2021 felhívását!
Regisztráció, jelentkezés és a programtervezet megadásának határideje: 2021. július 12. 23:59
Nevezési határidő: 2021. augusztus 13.: Felhívás: Múzeumpedagógiai Nívódíj 2021
Nevezni adaptálható és újszerű múzeumpedagógiai programokkal, online és offline múzeumpedagógiai kezdeményezésekkel egyaránt lehet.
A felterjesztések benyújtásának határideje: 2021. augusztus 13.: Múzeumpedagógiai Életműdíj 2021 a láthatáron!
A több évtizede a pályán lévő múzeumpedagógiai szakemberek tevékenységének elismerésére idén is átadjuk a Múzeumpedagógiai Életműdíjat, melyre magánszemélyektől, muzeális intézmények vezetőitől, múzeumi kollektíváktól, szakmai szervezetektől is várjuk a felterjesztéseket.
Jelentkezési határidő: 2021. július 30.: Múzeumi középvezetőknek is ajánljuk!
Múzeumi menedzserképzés az esélyteremtő köznevelés szolgálatában címmel továbbképzést indítunk 2021. augusztus 30-tól. A 120 órás modulos képzésen hangsúlyos szerepet kap a vezetői kompetenciák fejlesztése.
Pont az i-re:: tanúsítványátadóval zárult a MOKK múzeumi vezetőknek szóló képzése
21 muzeális intézmény vezetője illetve középvezetője végezte el a 2020. 03.09. és 09.17. között megszervezett Múzeumi Vezetői Ismeretek című, 120 órás akkreditált szakmai továbbképzésünket!
Jelentkezés határideje: 2021. július 30.: Oktatási csoportvezetőt keresünk!
Oktatási csoportunk vezetésére keresünk munkatársat továbbképzések szervezése területén szerzett vezetői tapasztalattal!
Oktatásszervezőt keresünk! : Kapcsolódj a MOKK-hoz!
Továbbképzéseink szervezéséhez keresünk olyan munkatársat, aki ilyen irányú tapasztalattal rendelkezik, és kedvet érez bekapcsolódni dinamikus oktatási csoportunk munkájába. A jelentkezés határideje: 2021. július 15.
Merítsen Tudástárunkból! Mutatjuk az irányt!: Ismerje meg Múzeumi iránytű kiadványsorozatunkat!
A Múzeumi iránytű sorozat eddig megjelent kötetei online letölthetők Tudástárunkból.
adatbázis: Folyamatosan bővül digitális múzeumi tartalmakról szóló információkkal a Múzeumi a'la carte!
Muzeális intézménye virtuális sétát, digitális tárlatvezetést, élő szereplős videófilmet, esetleg pedagógusoknak szóló online segédanyagot kínál? Ossza meg velünk is fejlesztésének hírét, és tegye azt elérhető a Múzeumi a'la carte adatbázison keresztül.
képzési naptárunk:: Színes továbbképzési kínálat 2021-ben is!
Múzeumi munkatársként vagy a kultúra területén dolgozó szakemberként fontosnak tartja, hogy lépést tartson, és folyamatosan bővítse ismereteit? Tekintse meg szakmai továbbképzéseink kínálatát, és válasszon érdeklődése szerint!
Jelentkezési határidő: 2021. szeptember 1.: Családbarát Múzeum elismerés 2021-ben is!
Mennyire családbarát módon működik egy múzeum? A 2020-tól odaítélt elismeréssel önértékelésre és további fejlődésre buzdítjuk azokat a múzeumokat, amelyek kiemelt célcsoportjuknak a családokat tekintik.
projekt: Múzeumi szolgáltatás-fejlesztés határokon átívelő együttműködéssel
Múzeumi szakemberek továbbképzése, kulturális intézmények közötti együttműködések erősítése és országhatárokon átnyúló szolgáltatások fejlesztése céljával indult el a Határokon átívelő partnerség építése a jövő múzeumaiért elnevezésű projekt az Interreg Szlovákia – Magyarország Együttműködési Program keretében.
hálózat: Múzeumi koordinátori hálózat
Országos lefedettség és információáramlás megyeszerte működő múzeumi koordinátoraink révén.
Mindent egy helyen:: Tudástár
a szakmai kiadványoktól kezdve a jó gyakorlatokat bemutató dolgozatokon át a tájékozódást segítő szakirodalmi ajánlóig
válaszaink TOP projektgazdák gyakran ismételt kérdéseire: Mit tesz a MOKK a TOP projektek támogatásáért?
A „Cselekvő közösségek – aktív közösségi szerepvállalás” projekt fenntartási időszakában is sokrétűen támogatjuk a Terület- és Településfejlesztés Operatív Program (TOP) projekteket.
A mi múzeumunk - projekthírek: Tudjon meg többet projektünkről!
A "Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek" projekt keretében kutatások, módszertani fejlesztések, mintaprojektek, képzések és szakmai disszemináció az esélyegyenlőség szerepének növelése, a hátrányos helyzetűek felzárkóztatása és a kulturális javakhoz való egyenlő hozzáférés lehetőségének megteremtése érdekében.
Meríts tudástárunkból! : Múzeumozz a szobádból!
Digitális múzeum a digitális oktatás szolgálatában, kulturális közösségfejlesztés, hatékony múzeumi szocializáció. Módszertani témáinkhoz kapcsolódó fejlesztések kiadványok, információk.