belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol
A pályázat benyújtási határideje: 2022. július 22.: Kutatási és módszertani szakértőt keresünk
Legújabb álláskiírásunk keretében keressük új munkatársunkat.
kampány: Miért dolgozol múzeumban?
Múzeumok Éjszakája hetében a Miért dolgozol múzeumban? című kampánnyal hívjuk fel a múzeumi szakma és a kultúrakedvelők figyelmét a 2022. június 30-án záruló Határokon átívelő partnerség építése a jövő múzeumaiért című projektre.
online is letölthető!: Learning by Doing címmel és angol nyelven jelenik meg a Múzeumi iránytű sorozat 32. száma
Múzeumi iránytű kiadványsorozat legfrissebb számát a június végén lezáruló Határokon átívelő partnerség építése a jövő múzeumaiért projekt keretében adjuk közre.
sajtóközlemény: Hamarosan zárul a Határokon átívelő partnerség építése a jövő múzeumaiért projekt!
2022. június 15-én Kassán ünnepélyes projektzárót rendezett projektpartnerünk, az eseményen a magyar múzeumi szakembereket is szívesen látták.
felkészülni, vigyázz, ...: Idén is átadjuk a múzeumi szakma legrangosabb kitüntetéseit
Nem múlhat el év a Múzeumpedagógiai Nívódíjak átadása nélkül, és idén is várjuk majd a felterjesztéseket a két évente átadásra kerülő Kiváló Múzeumpedagógus elismerésre. A Családbarát Múzeum cím sem maradnak a fiókban.
Visszanézhető:: Képes beszámolónk a Múzeumok a környezeti fenntarthatóságért című szakmai napról
Május 23-án a Pulszky Társaság – Magyar Múzeumi Egyesület Múzeumandragógiai Tagozatával karöltve szakmai napot szerveztünk, melyen a múzeumok és a fenntarthatóság témájának környezeti vetületét jártuk körül!
MúzeumokMa 2020: Ajánlások múzeumigazgatóknak
Megjelen a MOKK munkatársakat is bevonó MúzeumokMa 2020 kutatócsoport harmadik ajánláscsomagja, mely a múzeumvezetőknek szól.
visszanézhető az online közvetítés!: Képes beszámoló a Múzeumok a társadalmi fenntarthatóságért című szakmai napról
Április 11-én szakmai napot szerveztünk a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban a Pulszky Társaság – Magyar Múzeumi Egyesület Múzeumandragógiai Tagozatával. A múzeumok esélyegyenlőséget támogató lehetőségeit és szerepvállalását jártuk körül.
képzés + kedvezmény: Tervezzen velünk idén is!
Ismerje meg 2022. évi képzési naptárunkat, és csapjon le ajánlatainkra!
Merítsen Tudástárunkból! Mutatjuk az irányt!: Ismerje meg Múzeumi iránytű kiadványsorozatunkat!
A Múzeumi iránytű sorozat eddig megjelent kötetei online letölthetők Tudástárunkból.
adatbázis: Folyamatosan bővül digitális múzeumi tartalmakról szóló információkkal a Múzeumi a'la carte!
Muzeális intézménye virtuális sétát, digitális tárlatvezetést, élő szereplős videófilmet, esetleg pedagógusoknak szóló online segédanyagot kínál? Ossza meg velünk is fejlesztésének hírét, és tegye azt elérhető a Múzeumi a'la carte adatbázison keresztül.
képzési naptárunk: Színes továbbképzési kínálat 2022-ben is!
Múzeumi munkatársként vagy a kultúra területén dolgozó szakemberként fontosnak tartja, hogy lépést tartson, és folyamatosan bővítse ismereteit? Tekintse meg szakmai továbbképzéseink kínálatát, és válasszon érdeklődése szerint!
projekt: Múzeumi szolgáltatás-fejlesztés határokon átívelő együttműködéssel
Múzeumi szakemberek továbbképzése, kulturális intézmények közötti együttműködések erősítése és országhatárokon átnyúló szolgáltatások fejlesztése céljával indult el a Határokon átívelő partnerség építése a jövő múzeumaiért elnevezésű projekt az Interreg Szlovákia – Magyarország Együttműködési Program keretében.
hálózat: Múzeumi koordinátori hálózat
Országos lefedettség és információáramlás megyeszerte működő múzeumi koordinátoraink révén.
Ahol érdemes keresgélni: Tudástár
a szakmai kiadványoktól kezdve a jó gyakorlatokat bemutató dolgozatokon át a tájékozódást segítő szakirodalmi ajánlóig
elismerő cím: Családbarát Múzeum
Mennyire családbarát módon működik egy múzeum? A 2020-tól odaítélt elismeréssel önértékelésre és további fejlődésre buzdítjuk azokat a múzeumokat, amelyek kiemelt célcsoportjuknak a családokat tekintik.
elismerő cím: Közösségi Múzeum elismerés 2021
Elismerjük a közösségi részvételi alapon működő és működési engedéllyel rendelkező muzeális intézményeket, amelyek tevékenységeit és működését a településük lakói aktívan segítik!
válaszaink TOP projektgazdák gyakran ismételt kérdéseire: Mit tesz a MOKK a TOP projektek támogatásáért?
A „Cselekvő közösségek – aktív közösségi szerepvállalás” projekt fenntartási időszakában is sokrétűen támogatjuk a Terület- és Településfejlesztés Operatív Program (TOP) projekteket.
A mi múzeumunk - projekthírek: Tudjon meg többet projektünkről!
A "Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek" projekt keretében kutatások, módszertani fejlesztések, mintaprojektek, képzések és szakmai disszemináció az esélyegyenlőség szerepének növelése, a hátrányos helyzetűek felzárkóztatása és a kulturális javakhoz való egyenlő hozzáférés lehetőségének megteremtése érdekében.
Meríts tudástárunkból! : Múzeumozz a szobádból!
Digitális múzeum a digitális oktatás szolgálatában, kulturális közösségfejlesztés, hatékony múzeumi szocializáció. Módszertani témáinkhoz kapcsolódó fejlesztések kiadványok, információk.