belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Májusban is tartjuk a frontot!

A könyvtárban, múzeumban vagy levéltárban, esetleg integrált kulturális intézményben, művelődési házban egyre inkább kiemelt szerepet kap az intézmény látogatóinak elégedettsége, a változó látogatói igényeknek való megfelelés érdekében a frontvonali munka szakszerű megtervezése, a szolgáltató szemléletmód kialakítása. Ha szeretné ezen a területen fejleszteni magát és ingyen piacképes, gyakorlatban jól alkalmazható tudást szerezni, akkor jelentkezzen a Frontvonal menedzsment címmel induló hiánypótló szakmai továbbképzésre, melyet 2019. május 20-23. között tart Szentendrén a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ (SZNM MOKK).

A kulturális területen dolgozó szakemberek részére ingyenesen elvégezhető 30 órás (négy napon keresztül zajló) továbbképzésre a „Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek” című EFOP-3.3.3-VEKOP-16-2016-00001 azonosítószámú projekt keretében kerül sor.

A képzés résztvevői képessé válnak az intézményükben dolgozó frontvonal személyzet munkájának hatékony, ugyanakkor látogatóbarát szemléletű menedzselésére és motiválására, a könyvtár, levéltár vagy múzeum számára legmegfelelőbb közönségszolgálati stratégia kialakítására és gyakorlatba történő átültetésére. Átfogó képet kapnak az adott kulturális intézmény jellemző látogatótípusairól és igényeikről, a magas színvonalú látogatómenedzsmentről és a hatékony konfliktuskezelésről, az intézmény működését támogató önkéntesek munkájának koordinálásáról, a munkaszervezés során felmerülő problémák feltárásáról és kezeléséről.

A gyakorlatorientált továbbképzésen a résztvevők múzeumi és könyvtári környezetben zajló helyzetgyakorlatokon is részt vesznek, valamint a stressz kezelését és a munkahelyi kiégés megelőzését segítő tréningben is részesülnek. A „Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek” projekt célkitűzéseihez igazodva a képzés speciális igényű látogatók (például a hátrányos szociális helyzetű, fejlesztésre szoruló vagy sajátos nevelési igényű tanulók) kulturált fogadásához szükséges ismereteket is tartalmaz.

Májusban is tartjuk a frontot!

A szentendrei helyszínen, a Szabadtéri Néprajzi Múzeumban zajló képzésen a MOKK maximum 15 résztvevőt tud fogadni, ezért érdemes mihamarabb jelentkezni. Az ingyenes képzés tartalmazza a nyomtatott oktatási segédanyagot, a képzés sikeres elvégzését igazoló tanúsítványt, az étkezést (büfé, meleg ebéd és vacsora) és igény esetén a szállást is a résztvevők részére a képzés időtartamára.

A képzésre történő jelentkezésénél feltétel a felsőfokú végzettség.

A követező képzés időpontja: 2019. május 20-23.

A képzésre jelentkezni 2019. április 28-ig az alábbi linken keresztül elérhető online felületen lehet:

http://moma.mokk.skanzen.hu/public/iframe?id=648171864e97c77b8b4d42a60b939f7ae855ba5a

A jelentkezési felületen történő regisztráció nem jelent automatikus felvételt a képzésre, a jelentkezéseket belső elbírási folyamat során rangsoroljuk, melynek eredményéről minden jelentkezőt írásban kiértesítünk.

További információ a képzésről Németh Barbara oktatásszervezőtől kérhető a nemeth.barbara@skanzen.hu e-mail címen illetve a +36 30 272 0890-as telefonszámon.

Tekintse meg a „Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek” című projekt keretében ingyenesen elvégezhető további képzéseinket az alábbi linken:

http://mokk.skanzen.hu/muzeumi-szakembereknek-szolo-kepzesek.html