belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol
?Ha tetszett a kiállítás, a csillagra kattintva értékelheti. A kiállítást a Facebookon is ajánlhatja a Facebook Tetszik gomb segítségével. Kérjük, az oldal alján írja meg véleményét vagy tekintse meg, mások hogyan vélekedtek a kiállításról
Varázsterem

A Varázsterem interaktív eszközei a fizikai jelenségek megértését „kézzelfogható” módon segíti. Az ide ellátogatók érdekes, saját maguk által elvégezhető kísérleteken keresztül ismerkedhetnek meg alapvető fizikai jelenségekkel, tudományos „játékokat” játszhatnak. Egyes kísérleteket otthon is elvégezhetünk az online letölthető útmutatók alapján. Hogyan olvad a jég? Készíts ejtőernyőt! Figyeld meg a pohárszivattyú és a sűrűségoszlop működését!


Helyszín: Eger, Varázstorony - Eszterházy Károly Egyetem Spekula Csillagvizsgáló, Esterházy Károly tér 1.

Célcsoport: általános iskolások, családok, demenciában szenvedők, értelmi sérültek, felnőttek, felsőoktatásban tanulók, gyógypedagógusok, középiskolások, mozgáskorlátozottak, múzeumpedagógusok, nyugdíjasok, önkéntesek, óvodások, pedagógusok, siketek és nagyothallók, speciális igényű gyermekek, szülők, vakok és gyengénlátók


Kakuk Dániel
Megközelítés:

Autóval az Eszterházy Károly Egyetem főépületét a Líceumot keressük a Bazilikával szemben. GPS koordináták: É.sz.: 47.900031 K.h.: 20.375866

Gyalogosan:

  • A vasútállomás mögött található Ady Endre úton bal kéz felé (észak felé) indulva és utána áthaladva az Érsekkerten elérünk a Klapka György út és az Egészségház út kereszteződéséhez. Végig sétálva az Egészségház úton átérünk a Kossuth Lajos útra, ahol bal kéz felé fordulva pár méter után megérkezünk az Eszterházy térre.
  • A vasútállomás főbejáratán kilépve végig haladhatunk a Vasút úton egészen a Deák Ferenc útig. A Deák Ferenc úton jobb kéz felé (észak felé) fordulva végig sétálhatunk a Deák Ferenc úton egészen az Eszterházy térig.

  • A távolsági buszpályaudvarról a Bazilika felé elindulva pár méter után megérkezünk az Eszterházy térre, a Bazilikával szemközt.

Helyijáratú autóbusszal:

  • A vasútállomás főbejáratán kilépve végig haladhatunk a Vasút úton egészen a Deák Ferenc útig. Itt találjuk a helyijáratú buszmegállót, ahonnan a 11-es, 12-es és 14-es számú buszokkal tudunk eljutni a Gárdonyi Géza Színház buszmegállójáig, ahonnan már csak pár méter séta az Eszterházy Károly Egyetem főépülete a Líceum.

Címkék:

pedagógus-igazolványra szóló kedvezmény, wifi

 

Kísérletek (letölthető útmutatók és tudáspróbák) otthonra:

 

https://www.varazstorony.hu/kiserletek_otthonra_csempe_2020_04_14.php

 

A kísérletek sora a mechanikaitól az optikai eszközökön keresztül az elektromágneses érdekességekig terjed. Működtetésük élményt okoz nem csak a diákoknak, hanem a felnőtt látogatóknak is. Többször elhangzik tőlük: „Ha nekem, annak idején így tanították volna a fizikát, biztosan megszerettem volna”. Sokan visszaemlékezve, élményszerűen idézik fel Öveges professzor televíziós kísérleteit.

 

 


Nyitva tartás:

Az Eszterházy Károly Egyetem 1/2020. (III.11.) számú Rektori utasításának 10. pontja alapján a Varázstorony 2020. március 12-től további rendelkezésig zárva tart.

 

Március 15-től április 30-ig:
Hétfő kivételével mindennap 9:30-15:30-ig
Május 1-től augusztus 31-ig:
Mindennap 9:30-17:30-ig
Szeptember 1-től szeptember 30-ig:
Hétfő kivételével mindennap 9:30-17:30-ig
Október 1-től október 31-ig:
Hétfő kivételével mindennap 9:30-15:30-ig
November 1-től március 15-ig:
Hétfő kivételével mindennap 9:30-13:30-ig
December 18-től január 7-ig:
ZÁRVA TARTUNK!
Pénztár zárás: nyitvatartás vége előtt fél órával!További kereséshez válasszon régiót, dátumot, kiállítást vagy közönségprogramot:

ÉV

HÓNAP

NAP

KIÁLLÍTÁSOK
KÖZÖNSÉGPROGRAMOK
KERESÉS

À la carte múzeumok listája

Szakképzéshez kapcsolódó múzeumi foglalkozások

Iskolai közösségi szolgálat múzeumban

Képzések pedagógusoknak, óvodapedagógusoknak, pedagógusjelölteknek

Önkéntes munka múzeumban

Ünnepekhez, jeles napokhoz kapcsolódó közönségprogramok

Regisztráció és szerkesztőfelület múzeumoknak

KultúrBónusz