belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol
?Ha tetszett a foglalkozás, a csillagra kattintva értékelheti. A foglalkozást a Facebookon is ajánlhatja a Facebook Tetszik gomb segítségével. Kérjük, az oldal alján írja meg véleményét vagy tekintse meg, mások hogyan vélekedtek a foglalkozásról.
Interaktív oktatás

Rendhagyó irodalom és történelem óra


Helyszín: Budapest, Rádió- és Televíziótörténeti Kiállítóhely, Pollack Mihály tér 8-10.

Program időtartama: 60 perc
Célcsoport: általános iskolások, középiskolásokBűntény a rádióban

Az 5-6. évfolyam számára készült foglalkozáson a diákok egy izgalmas krimi részesei lehetnek: nyomoznak, kutatnak, gondolkodnak, s a nyomozás végére talán az is kiderül: hová tűnt Miss Hattock. Az irodalmi szerepjáték során a résztvevők megismerhetik a történetek újraalkotásában rejlő lehetőségeket, átélhetik azt, hogy az irodalom nekik, róluk és általuk szól. Az óra nem titkolt szándéka, hogy a krimi műfaji kereteit felhasználva kedvet csináljon az olvasáshoz.

Az irodalmi nyomozást interaktív tábla, tabletek és több játékos applikáció is segíti.

 

Petőfi, mint brand

A brand a „márka” szó mai, divatos, angol szinonimája. Célunk, hogy bemutassuk, nemcsak egy terméknek vagy szolgáltatásnak lehet arculata, szlogenje, logója, s nem csak ezek pozícionálják magukat a piacon, de egy sztárra is jellemzőek mindezek. Márpedig Petőfi sztár volt, talán az első igazi Magyarország történetében. Olyan csillag, aki zsenialitásával és „arculatával” máig a legismertebb magyar költő, ugyanakkor a hazát legjobban átalakító forradalom kirobbantója is volt.

A 7-8. évfolyam számára készült óránkon a tabletek, az interaktív tábla és fél tucat játékos applikáció segítségével ennek bemutatására teszünk kísérletet.

 

 

Ez vicc vagy irodalom?

A 9-10. évfolyam számára készült foglalkozáson azt vizsgáljuk meg, hogy a 20. században mennyire fontos lett a játék, a játékosság az irodalomban. Az alkotók gyakran viccesen ábrázolják a valóságot, mert a humor és az irónia lehetővé teszi, hogy másként, más perspektívából lássuk a önmagunkat és a világot. A digitális eszközök segítségével kipróbáljuk azt, hogy a játék az újraalkotásnak kitűnő eszköze lehet. Nem kell más hozzá csak egy kis ötletesség. Mindenki képes az alkotásra, és ezt ki is próbáljuk a foglalkozáson az interaktív tábla, a tabletek és játékos applikációk segítségével.”

 

 

Irodalom a határon

A 11-12. évfolyamos diákoknak készült foglalkozáson egy irodalmi show szerkesztőivé válhatnak a résztvevők. De vajon mi kerülhet adásba? Milyen értékeket hordoznak a népszerű műfajok? A tanóra során az irodalom egyik határterületével, a slam poetryvel ismerkednek meg az alkalmi szerkesztők. Ebből a találkozásból akár alkotás, vagy egy élményeken alapuló szóbeli érettségi tétel is születhet!

Az irodalom ma, friss, és közünk van hozzá. Ezt bizonyítjuk be digitális tantermünkben egy interaktív tábla, valamint több tablet és applikáció segítségével.

 

 

Hunyadi János és kora

Múltbéli kalandozásokra, elsőként a középkori Magyarországra, Hunyadi János korába hívom mind az 5-6. ill. 10-11. évfolyamos diákokat. Izgalmas applikációk, játékok, térképek, animációs filmrészletek segítségével elevenednek meg a kor jeles személyiségei, fegyverei, csatái, eközben játszva tanulják a gyerekek az interaktív tábla és a tabletek használatát.


Megközelítés:

A kiállítás megközelíthető tömegközlekedéssel

az Astoria 2-es metró megálló felől a Múzeum körúton a Múzeum utcán keresztül  (kb. 5 perc séta),

a Rákóczi Tér 4-es metró megálló felől a Bródy Sándor utcán át (kb 5 perc séta),

vagy a Kálvin tér 3-as metró felől a Múzeum utca, vagy az Ötpacsirta utca felől (4 perc séta).

Térkép


Helyszín leírása:

Rádió és Televíziótörténeti Kiállítóhely; 1088 Budapest Pollack Mihály tér 8-10.


Jegyárak:

Oktatás díja:

ami magában foglalja a Kiállítóhely megtekintését is: 1200 Ft / fő (a minimális létszám 10 fő, a terem befogadóképessége 15 fő csoportonként)


Megrendelés:
További foglalkozások ebben az intézményben:

Híradó készítés

Szinkronizálás

További kereséshez válasszon régiót, célcsoportot,
kapcsolódó tantárgyat:

ÓVODÁSOK
ÁLT. ÉS
KÖZÉPISK.
FELSŐ-
OKTATÁS
KERESÉS
Határon túli foglalkozások

À la carte múzeumok listája

Határon túli múzeumok

Szakképzéshez kapcsolódó múzeumi foglalkozások

Iskolai közösségi szolgálat múzeumban

Képzések pedagógusoknak, óvodapedagógusoknak, pedagógusjelölteknek

Önkéntes munka múzeumban

Ünnepekhez, jeles napokhoz kapcsolódó közönségprogramok

 

Regisztráció és szerkesztőfelület múzeumoknak

KultúrBónusz