belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol
?Ha tetszett a kiállítás, a csillagra kattintva értékelheti. A kiállítást a Facebookon is ajánlhatja a Facebook Tetszik gomb segítségével. Kérjük, az oldal alján írja meg véleményét vagy tekintse meg, mások hogyan vélekedtek a kiállításról
Made in Asia. Százéves a Hopp Múzeum

A járványügyi veszélyhelyzetre való tekintettel a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum 2020. november 11-től határozatlan időre bezár, de online továbbra is kínál látni- és olvasnivalót. Kövesd a 150 éves Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeumot Facebookon! DIY ÁZSIA | fantÁZSIA és a SZÍNES PÉNTEK című sorozataik után újabb témával jelentkeztek: Keddenként JÁRTAMBAN, KERTEMBEN címmel a múzeum épületéről, de főleg kertjéről, kerti műtárgyairól mesélnek. Péntekenként NÁLATOK LAKNAK ÁLLATOK? címmel a múzeum gyűjteményeiben fellelhető élőlényekről, mitikus lényekről, azok szimbolikus jelentéséről lesz szó.


Helyszín: Budapest, Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum, Andrássy út 103.

Kiállítás megtekinthető: 2019. június 19. és 2020. augusztus 30. között

Célcsoport: általános iskolások, családok, felnőttek, felsőoktatásban tanulók, középiskolások, múzeumpedagógusok, nyugdíjasok, önkéntesek, óvodások, pedagógusok, szülők

Digitális segédanyagot tartalmaz: egyéb, feladatsor, kiadvány, otthoni hasznosításra


Bővebb infromáció: https://hoppmuseum.hu/kiallitas


Megközelítés:

Földalattival (M1) vagy 105-ös busszal a Bajza utca megállóig kell utazni. Autóval vagy busszal érkezőknek érdemes a Felvonulási téren lévő parkolót használni és onnan (a Hősök terei megállótól) vagy lesétálni vagy földalattival megközelíteni az egy megállóra lévő Bajza utcát.

Jegyárak:

Teljes árú (felnőtt): 1 200 Ft
Ifjúsági jegy (6-26 éves kor között), nyugdíjas jegy (62-70 éves kor között): 600 Ft

Címkék:

bankkártyás fizetés, MÁV-kedvezmény, pedagógus-igazolványra szóló kedvezmény, wifi

A járványügyi veszélyhelyzetre való tekintettel a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum 2020. november 11-től határozatlan időre bezár, de online továbbra is kínál látni- és olvasnivalót.

Kövesd a 150 éves Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeumot Facebookon! Keddenként JÁRTAMBAN, KERTEMBEN címmel a múzeum épületéről, de főleg kertjéről, kerti műtárgyairól mesélnek. Péntekenként NÁLATOK LAKNAK ÁLLATOK? címmel a múzeum gyűjteményeiben fellelhető élőlényekről, mitikus lényekről, azok szimbolikus jelentéséről lesz szó.

Ide kattints: https://www.facebook.com/hoppmuseum

DIY ÁZSIA | fantÁZSIA | VIRTUÁLIS KIÁLLÍTÁS
 
Az elmúlt három hónapban minden szerdán közzétettünk egy műtárgyat a múzeum gyűjteményéből, és annak inspirációja nyomán kézműves alkotásra buzdítottunk bennetetek! Köszönjük, hogy szerettétek ezt a sorozatot és hogy megosztottátok velünk a saját munkáitokat! Aki esetleg lemaradt, ne bánkódjon, az összes faladat letölthető honlapunkról:

https://hoppmuseum.hu/letoltheto_anyagok?fbclid=IwAR2nVdhu26I71ie8NsfPXX1x5ktfmY32mD-frMkUALedsB5t9HRhYPMJxBs 

 

A járványügyi veszélyhelyzetre való tekintettel a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum 2020. november 11-től határozatlan időre bezár. Így ide kattintva naponta egy-egy új műalkotást mutatunk meg a Made in Asia. Százéves a Hopp Múzeum című kiállításunkból.

 

A tárlaton a múzeum nagy korszakait, változatos (kínai, japán, koreai, indiai, tibeti-mongol, délkelet-ázsiai, valamint közel-keleti) gyűjteményeit állítjuk a középpontba. Megidézzük a múzeum történetének jellegzetes alakjait, a huszadik századi magyar (és világ)történelmi tragédiák sújtotta korszakokban a múzeum működését, gyűjteményezésének irányát jelentősen meghatározó igazgatókat, munkatársakat, közelebb hozzuk a kvalitásos és gyakran kalandos sorsú műtárgyak történetét – egyedi lehetőséget teremtve a látogatónak, hogy a huszadik század történelmét egy magyar múzeum ázsiai műtárgyainak összefüggésrendszerében gondolhassa újra.


Nyitva tartás:

kedd-vasárnap 10–18 óráig


Zárva tartás:

hétfőTovábbi kereséshez válasszon régiót, dátumot, kiállítást vagy közönségprogramot:

ÉV

HÓNAP

NAP

KIÁLLÍTÁSOK
KÖZÖNSÉGPROGRAMOK
KERESÉS
Határon túli kiállítások Határon túli közönségprogramok

À la carte múzeumok listája

Határon túli múzeumok

Szakképzéshez kapcsolódó múzeumi foglalkozások

Iskolai közösségi szolgálat múzeumban

Képzések pedagógusoknak, óvodapedagógusoknak, pedagógusjelölteknek

Önkéntes munka múzeumban

Ünnepekhez, jeles napokhoz kapcsolódó közönségprogramok

 

Regisztráció és szerkesztőfelület múzeumoknak

KultúrBónusz