belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol
?Ha tetszett a kiállítás, a csillagra kattintva értékelheti. A kiállítást a Facebookon is ajánlhatja a Facebook Tetszik gomb segítségével. Kérjük, az oldal alján írja meg véleményét vagy tekintse meg, mások hogyan vélekedtek a kiállításról
Made in Asia. Százéves a Hopp Múzeum

A "Made in Asia. Százéves a Hopp Múzeum" című kiállítás 2019-ben, a múzeum alapításának 100. évfordulóján nyílt meg. A tárlaton a múzeum műtárgyainak kiemelkedő darabjai, a múzeum nagy korszakai, változatos (kínai, japán, koreai, indiai, tibeti-mongol, délkelet-ázsiai, valamint közel-keleti) gyűjteményei állnak a középpontban.


Helyszín: Budapest, Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum, Andrássy út 103.

Kiállítás megtekinthető: 2019. június 19. és 2021. augusztus 28. között

Célcsoport: általános iskolások, családok, felnőttek, felsőoktatásban tanulók, középiskolások, múzeumpedagógusok, nyugdíjasok, önkéntesek, óvodások, pedagógusok, szülők

Digitális segédanyagot tartalmaz: egyéb, feladatsor, kiadvány, otthoni hasznosításra


Bővebb infromáció: https://hoppmuseum.hu/kiallitas


Megközelítés:

Földalattival (M1) vagy 105-ös busszal a Bajza utca megállóig kell utazni. Autóval vagy busszal érkezőknek érdemes a Felvonulási téren lévő parkolót használni és onnan (a Hősök terei megállótól) vagy lesétálni vagy földalattival megközelíteni az egy megállóra lévő Bajza utcát.

Jegyárak:

Teljes árú (felnőtt): 1 400 Ft
Ifjúsági jegy (6-26 éves kor között), nyugdíjas jegy (62-70 éves kor között): 700 Ft

Címkék:

bankkártyás fizetés, MÁV-kedvezmény, pedagógus-igazolványra szóló kedvezmény, wifi

A centenáriumi kiállítás – az időszaki cserékkel együtt – több mint ötszáz műtárgyat vonultat fel a markánsabb múzeumtörténeti periódusok mentén vizsgálva a különböző korszakok, lehetőségek és gyűjteményezési szempontok alapján létrejött tárgyanyag legreprezentatívabb darabjait és tárgycsoportjait. Egyúttal megidézi a múzeum történetének jellegzetes alakjait, a huszadik századi magyar (és világ)történelmi tragédiák sújtotta korszakokban a múzeum működését, gyűjteményezésének irányát jelentősen meghatározó igazgatókat, munkatársakat, közelebb hozva a kvalitásos és gyakran kalandos sorsú műtárgyak történetét – egyedi lehetőséget teremtve a látogatónak, hogy a huszadik század történelmét egy magyar múzeum ázsiai műtárgyainak összefüggésrendszerében gondolhassa újra.

A kiállításra szánt darabok állapotának megóvása érdekében egyes műtárgyaknál vagy csoportoknál cseréket iktatunk be, mely nemcsak a tárgyakban, de az installációban is változásokat eredményez. Az installáció legnagyobb átalakításának  eredményeként jelenleg látható például a múzeum egy különleges kincse, a japán szamurájpáncél és -fegyverek együttese, valamint a kínai és a koreai gyűjtemény festészeti anyagának egy-egy kiemelkedő darabja is.

Külön érdekesség, hogy a nagyközönség előtt rendszerint csak egy-egy kultúra kiemelésével, időszaki kiállításokon megmutatkozó Hopp Múzeum a "Made in Asia" kiállításban minden gyűjteményét felvonultatja (a kínai, a japán, a koreai, az indiai, a délkelet-ázsiai, a mongol, a tibeti-nepáli, a közel-keleti és a Zichy-féle régészeti gyűjteményt).

A Hopp Múzeum jubileumához szorosan kapcsolódva egy hiánypótló kézikönyvet, a múzeum gyűjteményeinek történetét és a legjelentősebb műtárgyak bemutatását veheti kezébe az olvasó, valamint megjelentettük a Múzeumpedagógiai Kiskönyvtár sorozatunk jubileumi különkiadását is, mely Hopp Ferenc életét és munkásságát mutatja be.


Nyitva tartás:

péntek–vasárnap: 10.00–18.00

Jegypénztár nyitva tartása: 10.00-17.15


Zárva tartás:

hétfő–csütörtökTovábbi kiállítások ebben az intézményben:

Transz | Tánc | Bali (Gill Marais fotóin)

További kereséshez válasszon régiót, dátumot, kiállítást vagy közönségprogramot:

ÉV

HÓNAP

NAP

KIÁLLÍTÁSOK
KÖZÖNSÉGPROGRAMOK
KERESÉS
Határon túli kiállítások Határon túli közönségprogramok

À la carte múzeumok listája

Határon túli múzeumok

Szakképzéshez kapcsolódó múzeumi foglalkozások

Iskolai közösségi szolgálat múzeumban

Képzések pedagógusoknak, óvodapedagógusoknak, pedagógusjelölteknek

Önkéntes munka múzeumban

Ünnepekhez, jeles napokhoz kapcsolódó közönségprogramok

 

Regisztráció és szerkesztőfelület múzeumoknak

KultúrBónusz