belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol
?Ha tetszett a kiállítás, a csillagra kattintva értékelheti. A kiállítást a Facebookon is ajánlhatja a Facebook Tetszik gomb segítségével. Kérjük, az oldal alján írja meg véleményét vagy tekintse meg, mások hogyan vélekedtek a kiállításról
AMIKOR MINDEN MÁS LETT... ÉLET A NAGY HÁBORÚ ALATT ÉS UTÁN

Jegyrendszer, "semmiből finomat!", a hátország mindennapjai, cserekereskedelem, hadirokkantak, spanyolnátha, emlékezet. Mi minden változott meg az első világháború alatti és utáni vidéki hétköznapokban?


Csak digitálisan elérhető tartalom!

Kiállítás megtekinthető: 2020. június 04. és 2021. május 31. között

Célcsoport: általános iskolások, családok, felnőttek, középiskolások, nyugdíjasok, pedagógusok

Digitális segédanyagot tartalmaz: virtuális tárlatvezetés, múzeumi séta


Címkék:

MÁV-kedvezmény

2020 országszerte a nemzeti összetartozás éve, mellyel a 100 évvel ezelőtti trianoni békediktátum által kiváltott eseményekre emlékezünk. A Skanzen programjaival a magyar nemzet, a magyar kultúra határtalanságára hívjuk fel a figyelmet ebben az évben.

 

Ennek alkalmából Amikor minden más lett… Élet a nagy háború alatt és után címmel virtuális kiállítást hoztunk létre, melyből megtudhatják, mi minden változott meg az első világháború alatti és utáni vidéki hétköznapokban. A kiállítás megnyitójára a Nemzeti Összetartozás Napján, június 4-én került sor a Skanzen Facebook-oldalán.

 

A teljes kiállítás itt tekinthető meg:

AMIKOR MINDEN MÁS LETT virtuális tárlat

 

Határtalan Skanzen tematikus évünknek köszönhetően böngészhetnek a nagy háború emlékei között: tárgyakat nézegethetnek első világháborús adatbázisunkban, és interaktív térképen fedezhetik fel, hol milyen emléművek találhatóak az első világháborúban elesett hősökről. Készülő projektoldalunkon hamarosan még több tartalommal várjuk az érdeklődőket!

 

A kiállításhoz több mint 300 tárgyat és 200 fotót, valamint szkennelt dokumentumot kellett feldolgozni, további kulisszatitkok ITT olvashatók.

 

A kiállítás kurátorai:
Kloska Tamás, Tömöri Szilvia, dr. Sári ZsoltTovábbi kereséshez válasszon régiót, dátumot, kiállítást vagy közönségprogramot:

ÉV

HÓNAP

NAP

KIÁLLÍTÁSOK
KÖZÖNSÉGPROGRAMOK
KERESÉS
Határon túli kiállítások Határon túli közönségprogramok

À la carte múzeumok listája

Határon túli múzeumok

Szakképzéshez kapcsolódó múzeumi foglalkozások

Iskolai közösségi szolgálat múzeumban

Képzések pedagógusoknak, óvodapedagógusoknak, pedagógusjelölteknek

Önkéntes munka múzeumban

Ünnepekhez, jeles napokhoz kapcsolódó közönségprogramok

 

Regisztráció és szerkesztőfelület múzeumoknak

KultúrBónusz