belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol
?Ha tetszett a kiállítás, a csillagra kattintva értékelheti. A kiállítást a Facebookon is ajánlhatja a Facebook Tetszik gomb segítségével. Kérjük, az oldal alján írja meg véleményét vagy tekintse meg, mások hogyan vélekedtek a kiállításról
Családoknak, gyerekeknek

Az Aquincumi Múzeum lépést tartva a modern és európai színvonalú kulturális intézményekkel szembeni követelményekkel a családosan és különösen a kisgyermekekkel érkezőknek speciális programokkal és szolgáltatásokkal kívánja még különlegesebbé tenni a múzeumlátogatást. Családbarát programjaink: Kimondottan kisgyermekes anyukáknak szóló programunk a „Római Baba-mama klub”, amely egy játékos délelőttre invitálja a szülőket és gyermekeiket az Aquincumi Múzeumba. Nagyszülők és unokák közös programja a „Hozd magaddal a nagyit!”, amely során érdekes előadások és kézműves foglakozások várják látogatóinkat a nyári szünet idején. A hosszú évekre, esetenként évtizedekre visszanyúló múlttal rendelkező hagyományőrző rendezvényeink programjának kialakításakor elsődleges szempont, hogy egy család minden tagja megtalálja a neki leginkább tetsző programelemet (kézműves foglalkozás, gyermek előadás, színházi előadás, hagyományőrző harci bemutató, kézműves vásár, stb.) Eseményeinkről kérjük, tájékozódjanak az „Aktuális programok” és „Éves eseménynaptár” menüpontokban.


Helyszín: Budapest, Budapesti Történeti Múzeum, Szent György tér 2. Budavári Palota E épület

Időpont:
2018. szeptember 10. 08:00 - 2018. december 31. 08:00


Bővebb infromáció: http://www.aquincum.hu/muzeumpedagogia/csaladoknak-gyerekeknek/csaladbarat-szolgaltatasok/


A múzeum épülete a Duna felől
Megközelítés:

16 autóbusszal a Deák tér vagy a Széll Kálmán tér felöl a Dísz térig, 5, 178 busszal, 18 villamossal a Dózsa György térig majd gyalog a lépcsőn fel és gyorslifttel fel a palotába.A gyorslift díja 200 Ft/fő/ irány de előre bejelentett csoportoknak ingyenes.

Kedvezmények:

büfé, étkezési lehetőség, MÁV-kedvezmény, pedagógus-igazolványra szóló kedvezmény

Kölcsönözhető pikniktakaró

Annak érdekében, hogy a hozzánk ellátogató családok kellemesebben elkölthessék ebédjüket, uzsonnájukat a romkert árnyat adó fái alatt vagy a színháztól északra lévő füves területen lehetőség van piknikre, amelyhez a múzeum pénztárában letét ellenében pokrócot tudnak kölcsönözni.

Baba-mama helységek

Kismamáknak és gyermekeiknek külön pelenkázó és szoptatós helyiség áll rendelkezésre, ahol igény esetén bébiétel-melegítő használata is lehetséges.

Játék kuckó gyermekeknek

A múzeum alagsorában található Virtuális élménytér előterében a kisebbek mágneses kirakóval, 3D-s puzzle-lal, mozaikkal, a nagyobb gyermekek ókori táblás játékokkal múlathatják az időt.

Virtuális élménytér

A 2012-ben átadott Virtuális élménytér az ún. Pannonia Provincia Program során jött létre. Az élménytérben 4 db Kinect-kamera elven működő, egyedi fejlesztésű, római (ezen belül aquincumi) témájú mozgásérzékelős játékkal várjuk a gyermekeket.

Mitológiai játszótér

A romkert és az új kiállító épület között található Mitológiai játszótér rugós hintával, kötélmászókával, labirintussal a legkisebbeknek is kellemes időtöltést biztosít, játékosan bevezetve őket a görög-római mitológia világába.

Letölthető feladatlapok és foglalkoztató füzet

Múzeumunk állandó kiállításaihoz és romkertjéhez kapcsolódó letölthető feladatlapokkal kedveskedünk azoknak a látogatóinknak, akik tematikusan szeretnék felfedezni az Ókor világát.

Mercurius erszénye – családi kincskeresés

Az Aquincumi Múzeum újdonsága családok részére. A gyermekek apró „kincseket” és izgalmas feladatokat tartalmazó erszénnyel fedezhetik fel a múzeum kiállításait. A játéklapot is magában foglaló erszény a múzeum pénztáránál vehető át kaució ellenében látogatási időben 10.00-16.00-ig.További közönségprogramok ebben az intézményben:

Születésnapok

Tárlatvezetés

Kulturális örökségi napok

További kereséshez válasszon régiót, dátumot, kiállítást vagy közönségprogramot:

ÉV

HÓNAP

NAP

KIÁLLÍTÁSOK
KÖZÖNSÉGPROGRAMOK
KERESÉS
Határon túli kiállítások Határon túli közönségprogramok

À la carte múzeumok listája

Határon túli múzeumok

Szakképzéshez kapcsolódó múzeumi foglalkozások

Iskolai közösségi szolgálat múzeumban

Képzések pedagógusoknak, óvodapedagógusoknak, pedagógusjelölteknek

Önkéntes munka múzeumban

Ünnepekhez, jeles napokhoz kapcsolódó közönségprogramok

 

Regisztráció és szerkesztőfelület múzeumoknak

KultúrBónusz